Петима цивилни и двама милиционери са загинали в Киев

Жените и децата да напуснат Майдана в центъра на Киев, призова Кличко
Обновена: 18 фев 2014 18:48 | 18 фев 2014 17:53, Елка Василева
142
Петима цивилни и двама милиционери са загинали в Киев
Снимка: Reuters

Украинските власти спряха движението на метрото в Киев, а части на милицията за борба с безредици се приближават към площад "Независимост" - център на антиправителствените протести от близо три месеца, предаде Франс прес.

Всички станции на метрото са затворени, заяви говорителка на киевското метро.

Още по темата

Пътната полиция е блокирала входните артерии на Киев. От три-четири ленти е отворена една, пътните полицаи спират автобусите, камионите, съобщи ИТАР-ТАСС, цитирайки телевизия.

В улиците около площад "Независимост" се забелязват командоси от специалните части "Беркут". Демонстрантите укрепват барикадите и събират павета.

Жените и децата да напуснат Майдана в центъра на Киев, призова опозиционният лидер Виталий Кличко, цитиран от Франс прес. "Молим жените и децата да напуснат Майдана. Не можем да изключим нападение на силите на реда", заяви той пред протестиращите, събрали се в центъра на Киев, докато изтичаше срокът на поставения от властите ултиматум.

"Призоваваме президента и силите на сигурност да сложат край на насилието и конфронтацията", добави лидерът на опозиционната партия "УДАР", цитиран от Ройтерс.

В масовите прояви на насилие в Киев са загинали петима цивилни, заяви говорителка на милицията без повече подробности.

Лидерите на опозицията носят лична отговорност за новото изостряне на противопоставянето, а действията им поставят под заплаха гражданския мир и бъдещето на Украйна. Това заяви украинският и.д. министър на правосъдието Елена Лукаш, цитирана от ИТАР-ТАСС.

 "Протестът, който вчера бе обявен от опозицията като мирна акция, започна днес като открито противопоставяне с екстремисти. Опозицията пренебрегна призивите на президента и лидерите на ЕС, САЩ и Русия за мирно решаване на конфликта", каза Лукаш. Тя добави, че работната група по търсене на изход от политическата криза в Украйна настоява за прекратяване на ескалацията на конфликта и въоръженото противопоставяне и призовава за незабавни преговори.

Полковник от милицията каза в предаване на живо по парламентарния канал "Рада", че двама милиционери са били убити в днешните сблъсъци в Киев. По думите на неназования офицер единият милиционер е бил прострелян с пистолет "Макаров", а другият - с автомат "Калашников", предаде ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Путин никога няма да даде Украйна на САЩ и ЕС ще стане интересно
14
9
 
29
 
! Отговори
морски преди 10 години
Алчните и ненаситни САЩ ще подпалят света!!!
13
12
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това ли ви са мирните протестиращи бе- единият стрелял по ченгета с Калашников! Тоя си е чист терорист!Путин, к'во чакаш? Изравни ги със земята тия платени терористи!
12
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това не е протест, а варварски акт на тероризъм.
11
4
 
19
 
! Отговори
Монархист преди 10 години
Последните една-две, може би три години прави впечатление, че има масови протести по целия свят. Уж всеки протестира за по-добър живот, но никой не смее да назовава нещата с истинските им имена, а се крие зад изтъркани лозунги и неясни искания. Жалко. Светът върви към саморазрушение.
10
12
 
5
 
! Отговори
бай кольо преди 10 години
ЦАРСКС РУСИЯ СВОБОДИ ОТ КРЕПОСТНИЧЕСИВО МУЖИЦИТЕ/ПРЕЗ 1869.г.СЛЕД ТОВА СТАЛИН ДЪРЖА СССР В НОВО КРЕПОСТНИЧЕСТВО 1953г.СЕГА ИМАТ МОДЕРНО КРЕПОСТНИЧЕСТВО-ПО ЦИВИЛИЗОВАНО.ТАКА ЧЕ РЯСИЯ НИКОГА НЕ Е БИЛА СТРАНА С ДЕМОКРАЦИЯ.ЗА ЕВРОПА ЕМОКРАЦИЯ ИМЕ ОТ ДВЕСТА ГОДИНИ,ЗАТОВА ИМА ПРОГРЕС В НАУКАТА,ИЗКУСТВОТО ТЕХНИКАТА.РУСНАЦИТЕ /ПОСЛЕ СЪВЕТИТЕ /САМО СА КРАЛИ И ВНЕДРЯВАЛИ ЕВРОПЕЙСКИТЕ ПРСТИДЕНИЯ.В ЕДНО НЯМА ЛИ СВОБОДА НА ЧОВЕКА ДА ТВОРИ НЯМА ПРОГРЕС.РУСИЯ ИЗНАСЯ САМО СУРОВИНИ И ОРЪЖИЕ.ДРУГО ВНАСЯ ОТ ЗАПА
9
5
 
2
 
! Отговори
преди 10 години
Interesno kak "platenite" alkoholici protestirat pred posolstvata i v drugi chasti na sveta
8
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нявсякъде другаде по света подобен протест, граничещ с тероризъм, вече щеше да бъде смазан от полицията, включително и в държавите критикуващи Украйна. А най-смешното е, че същите тези лицемери осъждат полицейските действия.
7
3
 
5
 
! Отговори
RT преди 10 години
Има подробности като тази ,че поне един полицай отбраняващ атакувана от революционерите правителствена сграда е бил застрелян по врата и е починал.РТ
6
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 6Чудно как ме "хранят" одобрявайки поста ми. Муахахахахааххах
5
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не хранете троловете (коментар 4)
4
6
 
22
 
! Отговори
морски преди 10 години
Имам приятното усещане че протеста на платените алкохолици ще приключи до утре сутринта!!!
3
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мачкай мръсната лумпенска *** на запада, Володя!
2
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Щото са по средата м/у ЕС и Русия. И явно им е писнало да висят по форумите/
1
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
България няма ли да изпрати малко от афганистанските и чеченски терористи и канибали, пардон сирийски бежанци, да подпомогнат втората цветна революция в Украйна?