Трима убити и 150 ранени в Киев

Москва обвинява Запада за връщането на насилието в Украйна
Обновена: 18 фев 2014 15:27 | 18 фев 2014 15:27, Елка Василева
154
Трима убити и 150 ранени в Киев
Снимка: Reuters

Трима души са убити при стрелба в Киев и най-малко – 150 ранени, от които 30 тежко, по време на насилието, което избухна днес в Киев между опозиционери и милиционери от звеното за борба с безредиците, предаде Франс прес, като се позова на данни на опозиционна медицинска служба.

На един от тежко ранените беше ампутирана ръка, други имат черепни травми и рани по ръцете и краката, дължащи се основно на шумови гранати.

По-рано днес милицията съобщи за 37 ранени.

Още по темата
Завръщането към насилието в Украйна е резултат от политиката на западните страни, които насърчават ескалацията на напрежението, се посочва в изявление на руското министерство на външните работи, цитирано от световните агенции.

"Това, което става сега, е пряк резултат от политиката на снизходителност на западните политици и на европейските структури, които от началото на украинската криза си затварят очите за агресивните действия на радикалните сили в Украйна, като насърчават по този начин ескалацията и провокациите срещу законната власт", се посочва в документа, цитиран от Франс прес.

В изявлението руското външно министерство призовава украинската опозиция да се въздържа от заплахи и ултиматуми и да установи траен диалог с властите, чиято цел ще бъде изваждането на страната от дълбоката криза, предаде Ройтерс.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
***-революционера може да се познае по добре познатата тактика- смесване на понятия като комунизъм, СССР със сегашната действителност, съвременни лидери и събития. Като толкова сте жадни за ***-революция, хващайте знаменцата и отивайте Беркут да ви напука кошниците.
32
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ясно е, че в Сирия искам да кажа Украйна този президент не може да го бъде вече!!!!Турция е хаганат само там може да се изтреби 10 човека разстрел протестиращи и да няма проблем да остане президента!!!Но Украйна не е Турски хаганат!
31
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НАПРЕД УКРАЙНЦИ СМАЧКАЙТЕ *** ,ВРЕМЕ Е И ТУКА ДА ГИ ПОЧВАМЕ БАРЕКОВЦИ ДОГАНОВЦИ ВСИЧКАТА РУСКА *** ДА ИЗМЕТЕМ
30
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Коктейл *** е нещо не по-малко опасно от пистолет с няколко куршма!!!!Един коктейл нацели ли те ще те запали и може да изгориш жив без проблем което е ужасяващо-болезнена смърс спрямо един куршум!
29
3
 
15
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
До Обикновен Е в Украйна има голяма бройка руснаци ако не ти е ясно. Нищо странно че са притеснени.Какъвто и да е Путин,то поне не е някакъв супер-убиец или подобни. А САЩ и ЕС къв го дирят там а? Няма никакво малцинство от тях,че да се тревожат. В момента гледат сеир и доволно потриват ръце,че евентуално ще пипнат Севастопол,което няма как да стане. То затова САЩ се месят де.А по-долу писах какво искат пенсионерите от ЕС
28
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Путникович вече е путник!Държава която е във гражданска война няма как да се управлява това си е чиста Сирия в ранен стадий!
27
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Украйна не е вече в СССР но Путин продължава да не я пуска!
26
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ясна цел1 000 000 000 ПЪТИ ПРЕДПОЧИТАМ ИЗРАЕЛ ПОВЕЧЕ ПРЕД КАСАПИНА ПУТИН И ПОДЛОГАТА МУ БАШАР АСАД КОЙТО ПОДХРАНВА САМО И САМО ИНТЕРЕСИТЕ НА РУСИЯ ДА СЕ ЗАПАЗЯТ А НАРОДА НА СИРИЯ ДА МРЕ И ДА МРЕ!
25
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ТОЯ НАРОД ЯВНО Е ПО-УМЕН ОТ НАШИЯ ЩОТО ВМЕСТО ДА СЕ ПАЛЯТ ТЯХ СИ ПАЛЯТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ!!!!ПОЛОЖЕНИЕТО Е ИЗВЪН КОНТРОЛ ВЕЧЕ!!!!
24
4
 
18
 
! Отговори
ясна цел преди 10 години
Борбата е против свободата и независимостта на Украйна за да се стигне до сърцето на Русия.Двете страни продължават с 25г.договора си за ползване на базите в Севастопол от руската флота,като Украйна получава и 30%отстъпка от цената на газта.Падане на Украйна е равно на слагане ръка на базите и заменяне с войски на НАТО,чиято роля е да води войни за израел срещу тези,които не им се поклонят.
23
2
 
18
 
! Отговори
необикновен преди 10 години
до обикновенА САЩ член на ЕС ли са, че се намесват и дават наклон на украинската политика? Европейска държава ли е и има ли въобще нещо общо с Украйна- не. В последните месеци се наслушахме как ЕС и САЩ искат украинците сами да изберат бъдещето си, а междувременно изтекоха записи как се разпределят по постове проевропейски лидери.
22
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само,че защо не уточнявате ,че срещу силите на реда е стреляно с огнестрелно оръжие и жертвите са от тяхна страна ,колко удобно се премълчава този факт.
21
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Поредната жертва на диктатора Путинището!
20
12
 
5
 
! Отговори
Обикновен преди 10 години
Че то Русия какво обшо има с Украйна та да коментира по този начин? Че и обвинява. Не е ли Русия страничен наблюдател, не е ли 3-та страна в конфликта? Или може би смята Украйна за Руска губерния? Че то скоро и ми се струваше, че и нас за това ще вземат да ни смятат. Ми то с тези *** станишевци- сидероглувци нали май това целят. Сигурно съвсем ще я подкарат руснаците през просото след олимпиадата. Я се опомнете, бе товарищи! Оправяйте си собствената мизерия и престъпност. Стойте си далеч
19
1
 
2
 
! Отговори
CS преди 10 години
youtube/watch?v=Y_LFrMcoEm4#t=1324716koito iskada gleda prqko ot Kiev .
18
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Каква свободна Украйна бе, влизайки в ЕС минава директно под командването на Брюксел.
17
3
 
19
 
! Отговори
Николов преди 10 години
Горките украинци.Не им е ясно,че като от европата им сменят номерата на колите,личните карти,касовите апарати и прочие.... такава криза ги чака.А и другарите като им спрът газа.... Горките украйнци.Но пък политиците им ще ходят по екзотични курорти с народните пари.До болка познато филмче.
16
16
 
8
 
! Отговори
ондрий преди 10 години
вината е на мръсната про руска червена ***, която игнорира мирните протести и си докара на главата бендеровци, махновци и други ултраси. да живее свободна украйна!!!
15
9
 
3
 
! Отговори
bbb преди 10 години
До АнонименКакав диалог с комунисти - фашисти колкото евреите с хитлер ?
14
6
 
13
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
До Анонимен 17 Не съм особено съгласен,че само САЩ са виновни.Даже си мисля,че специално за Украйна не са намесени.По-скоро пенсионерите от ЕС са отчаяни в търсенето си на нова работна ръка,че застаряват с бързи темпове. Те затова така бързо приеха всякакви,включително и нас. Представяте ли си,ако я нямаше евтината работна ръка,в какви ла*на щяха да са а? Ама това е нож с две устриета,щото така както мислеха да са феодали,така ще станат асимилирани от "по-низшите",вклчително и нас