Силите на реда не стреляли по протестиращите в Киев

Телесните повреди били причинени от особено агресивни протестиращи
Обновена: 19 фев 2014 10:23 | 19 фев 2014 10:15, Елка Василева
103

Снимка: Reuters

 

Сътрудниците на правоохранителните органи на Украйна не използват огнестрелно оръжие, за да предотвратят безпорядъка в Киев, предаде ИТАР-ТАСС, като се позова на съобщение на украинското министерство на вътрешните работи.

"По време на осигуряването на обществения ред и локализирането на масовите безредици в центъра на Киев сътрудниците на милицията и военнослужещите от вътрешните войски на министерството на вътрешните работи на Украйна не използват огнестрелно оръжие", се посочва в текста на изявлението.

В него се допълва, че като се вземе предвид естеството на раните на загиналите цивилни и характеристиките на оръжието, което е било конфискувано, може да се предположи, че телесните повреди са били причинени от особено агресивни протестиращи.

Още по темата
Отговорността за подпалването на Дома на профсъюзите в Киев е на активисти от движението "Десен сектор", допълва украинското вътрешно министерство.

От пожара са спасени 41 души, а 7 са приети в болница.

Според вътрешното министерство подпалването, извършено от злонамерени лица, целяло да бъдат прикрити следите от незаконна дейност и наличието в сградата на оръжие и взривни вещества. Пламъците от пожара обхванаха и съседния търговски център "Глобус".

Военни от вътрешните войски направиха опит да се приближат до площад "Независимост" в центъра на Киев.

Активисти от опозицията се готвят да влязат в стълкновение с правоохранителните органи, като започнаха да носят коктейли Молотов и камъни, съобщиха местни телевизии.

До сблъсък така и не се стигна, тъй като колоната от военнослужещите заобиколи площада и излезе на съседната улица "Михайловски". Протестиращите смятат, че бойци от специалните части "Беркут" и военните от вътрешните войски планират да обкръжат от всички страни площада до неговото окончателно прочистване, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо, гледате тази помия? Пеещата революция на Украйна...........хахахаха......... аха да се сбият и се разтървават.За 4ри месеца имат 30 убити,това не е революция,а поредният украински цирк.
71
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Червените *** *** много сте активни бе! Милионери станахте, разорихте Партията :)
70
0
 
1
 
! Отговори
Dublin преди 10 години
...puk posle si vikam-normalno e da suberat 100-200 kelesceta, naslednici na oligarhiata ot vremeto predi Chaves.E kak da ne e losh Maduri-vzel im e BASTINIJATA...Vse edno kopilencata na cerepa i kradeca s usmivka da gi vidim na protest srestu monopolite...Ama v novinite- naroden protest, ta protest...
69
0
 
2
 
! Отговори
Dublin преди 10 години
Във Венецуела се опитаха ,ама Мадуро изгони посланика на сащ,арестува лидерите на оопозицията и няма протести ...vcera privecer minavam po centralnata na Dublin i gledam nasubral se miting/pod 200 dushi/-protestirat srestu loshia Maduro.I vse edni mladicki, edvam do kum 20 god.Abe STO edin po-goliam ot 20 god ne vidiah, ta da go pitam predi erata Chaves kakuv go e durvil v neokolonialnata hamer kloaka, predi loshia Chaves da napravi DURZAVA na miastoto na tova buniste...
68
3
 
3
 
! Отговори
st преди 10 години
То такива неща само в просташките страни стават хееххехехехе
67
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Русофилска държава. Куфар - Гара- Москва, утивайте, какво чакате?
66
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Договора беше подписан от банда антибългари, не българи и ционистки марионетки и затова сега ще бъде инициирана подписка за референдум за членството ни в ЕС.----------------------*** договора е подписан от 231 депутата от всички парламентарни групи има само 1 против и 2 въздържали се , това става на 21 април 2005 ,а това НС 39 -тото за разлика от сефашното 42 беше изнбрано с над 75% ИЗБИРАТЕЛНА АКТИВНОСТ , ето ти *** Референдума , да си гласувал против тези партии да не си спал .
65
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
76 Ми прав ти път отивай при Путиновата диктатура като не щеш демокрация ,а ако искаш може и по натам в КНДР прим КИМ 3 , какво правиш тук
64
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
73 Грешка извинявай от 75, тегли ми една , че не съм те разбракл като хората
63
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
73 *** гласува ли за Народно събрание 2001 , нали гласува ГАЛСУВАХА ПОВЕЧЕ ОТ 75%, ЧЕТЕ ЛИ ПАРТИЙНИТЕ ПЛАТФОРМИ , сигурен съм че не си ги чел понеже си *** , но си гласувал я за царя я за *** . Е следователно няма какво да ривиеш , ти Референдума си го провел и то какъв , ходи събери за Референдум 75% гласоподаватели . Е тези партии гласуваха ЗА РАТИФИКАЦИЯТА на дДОГОВОРА с ЕС с 231 гласа от 240 какво искаш повече
62
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
70 Пълни глупсоти е наисал твоя човек , оборими отвсякъде
61
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЕДИН ПРЕЗИДЕНТ НА ЕДНА СТРАНА НЕ МОЖЕ ДА СЕ ИЗТЪПАНЧИ И ДА ЗАЯВИ ОТ ИМЕТО НА ЦЯЛ ЕДИН НАРОД НЯМА ДА ПОДПИСВАМЕ ЗА ЕС БЕЗ ЗА Е ПРОВЕДЕН РЕФЕРЕНДУМ ЗА НЕЩО ТОЛКОВА ГОЛЯМО!ПУТНИКОВИЧ НЕ ДАВА ПЕТ ПАРИ ЗА НАРОДА СИ А САМО СЛУГУВА НА ПУТИНИЩЕТО!ВСИЧКИ КОИТО ПОДКРЕПЯТ ПУТНИКОВИЧ И ПУТИНИЩЕТО СА СРАМ И РЕЗИЛ И ЧИСТИ ПРЕСТЪПНИЦИ~!
60
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Путникович няма да пусне властта щото така му е наредило путинището!
59
0
 
1
 
! Отговори
Браво преди 10 години
До nikonikС две думи: в десетката.
58
0
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
И оставаката да си да де тоя няма да стугнат до споразумение, ще се появат банди организации и ще стане , като в Сирия много гадно, но кой е виновният. Мисля, че го знаете.
57
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
61 Питиноидче ходи се гръмни
56
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
63 такива ли опорни точки тис пускат *** ,а Пътин какъв е
55
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
64 стига тиражирали глупости бе *** , в Ирак си се трепят помежду си
54
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За съжалене в новата Сирия има и много Българи!!!!!!!
53
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В Ирак САЩ избиха 2-3 милиона души мирно население но никой не прави репортажи за загиналите.