Най-малко 25 демонстранти са убити в Киев

Застреляни са трима служители на МВР, над 50 са в болница
Обновена: 20 фев 2014 14:52 | 20 фев 2014 11:13, Елка Василева
306

Снимка: Reuters

Още по темата

Най-малко 25 протестиращи загинаха днес в центъра на Киев, предаде Франс прес.

Журналист е видял осем тела, лежащи на земята пред централната поща на площад „Независимост“. Десет други са лежали недалеч оттам пред хотел "Козацки".

Друг журналист на АФП е преброил седем тела в салона на хотел "Украйна" от другата страна на площада.

ДПА съобщава за най-малко 13 загинали на киевския централен площад, като се позовава на медицински източници.

Всеки един от загиналите е убит само с един куршум, заявява лекарят доброволец Домитро Кашин пред Интерфакс-Украйна.

Ройтерс преди това съобщи за 15 тела, покрити с одеяла, на площада или близо до него. Фоторепортерът на агенцията Василий Федосенко първоначално видял 6 тела в северозападния край на площада, а после още четири 100 метра по-нататък, на отсрещната страна на площада. По-късно фоторепортерът преброил пет трупа, лежащи пред хотел "Украйна". Всички тела са на цивилни, съобщава Федосенко.

Бохдан Соловий, лекар който се грижи за протестиращите, съобщи, че осем души са загинали от куршуми, след като протестиращите се опитаха да поемат контрол над сграда близо до протестния лагер.

Първоначално беше съобщено, че най-малко седем души са загинали в центъра на Киев, където днес бяха подновени сблъсъците между опозицията и служителите на МВР. Телата на загиналите, покрити с  одеяла, лежат на площад „Независимост“, съобщи кореспондент на „Украинская правда“.

Всички загинали са мъже, на средна възраст. Привърженици на опозицията твърдят, че тези хора са били застреляни от снайперисти. „От седмината загинали шестима са убити с изстрели във врата“, съобщиха активисти, пише Lenta.ru.

Трима служители на украинското министерство на вътрешните работи са били убити днес, предаде ИТАР-ТАСС, като се позова на пресслужбата на ведомството.Те са били застреляни. Над 50 представители на правоохранителните органи са приети в болница. 30 от тях са с огнестрелни рани.

Над 500 служители на правоохранителните органи са потърсили медицинска помощ от избухването на масовите безредици в Киев във вторник. 108 от тях са с огнестрелни рани. 63 са в тежко състояние. 10 украински милиционери загинаха при сблъсъците в Киев във вторник.

От администрацията на президента на Украйна Виктор Янукович изразиха безпокойство от това, че се игнорират опитите за мирно уреждане на конфликта в Киев и отново има силово противопоставяне. Уверенията на опозиционните лидери за необходимостта от примирие и връщане към диалог се оказаха само маневра за печелене на време за мобилизация, за въоръжаване на бойците от Майдана, се казва в изявление на президентската администрация, предаде Интерфакс.

В съобщението се отбелязва, че използвайки огнестрелно оръжие, „радикално настроените митингуващи на Майдана започнаха на 20 февруари в 9 часа настъпление срещу правоохранителите въпреки обявеното примирие“.

„Всички опити на властта за установяване на диалог и мирно урегулиране на конфликта бяха игнорирани от бойците. Те преминаха в настъпление. Действат на организирани въоръжени групи, използват огнестрелно оръжие, включително снайпери, с цел поразяване. Затова пък правоохранителите не са въоръжени и използват само специални средства“, се подчертава в съобщението.

Започна среща между външните министри на Полша, Германия и Франция с украинския президент Виктор Янукович, съобщи говорителят на полското МВнР Марчин Войчеховски, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Новината беше потвърдена от дипломати в Киев, цитирани от Ройтерс. "Те се срещат с него сега", заяви един от източниците.

По-рано днес друг дипломат заяви, че министрите са напуснали Киев, без да се срещнат с украинския президент Виктор Янукович, след като в центъра на столицата отново избухнаха кървави сблъсъци между силите на реда и демонстранти.

Служителите на администрацията на президента Виктор Янукович са били помолени да напуснат сградата, съобщи Интерфакс-Украйна, като се позова на източник от ведомството. По думите му всички служители на администрацията са пуснати да си отидат у дома, като са били помолени при необходимост да има връзка с тях. По-рано днес бяха евакуирани служителите на правителството и на парламента.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


306
Още по темата: украйназагиналикиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
11
 
4
 
! Отговори
Бодила преди 10 години
До ТОДОР ХРИСТОВ--168 ;Най продажното племе сте Русофилите Рубладжии. Изправихте Б-я няколко пъти пред Гражданска война.Винаги сте били МАША в руските ръце.Трябва да бъде смачкана главата на змията Русия.
147
5
 
12
 
! Отговори
Прозряващ преди 10 години
Виждайки примера от Ирак,Тунис,Либия,Сирия,Египет,Грузия,Югославия имам усещането,че най-голямото зло за човечеството е демокрацията!Изглежда,че освен по силов начин,както исляма,тя не може да бъде наложена по друг на свободните от нея народи!
146
7
 
5
 
! Отговори
П.Петров преди 10 години
До Анонимен 141.Бъркаш, не мразя Русия, а още по-малко руснаците, пиша и чета повече на руски отколкото на английски, дори им се възхищавам, че от 200 години (от декабристкото въстание) управляващите в Русия методично избиват руската интелигенция и все още се раждат гениални руснаци. Не мразя и други народи и държави, така правят само силно умствено ограничените хора. Сам си отговори що за твар лиже задниците за пари при това на ЧУЖД авторитарен или тоталитарен режим.
145
11
 
2
 
! Отговори
Бодила преди 10 години
До питане--161 ;Забрави ли какви бяха строителите на комунизма бе изверги?
144
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Карл МарксКОМУНИЗМЪТ НЕ ЛИШАВА СВОБОДАТА НА ЧОВЕКА ДА СЕ ВЪЗПОЛЗВА ОТ ТОВА КОЕТО Е ПРОИЗВЕЛ С СВОЯТ ТРУД, ЕДИНСТВЕННОТО ОТ КОЕТО ГО ЛИШАВА Е СВОБОДАТА ДА ЗАРОБВА ДРУГИ ВЪЗ ОСНОВА НА ТОВА СВОЕ ПРОИЗВОДСТВО
143
6
 
1
 
! Отговори
Бодила преди 10 години
До истината--158 ; Слушай бе простьо. Навремето Касиус КлейСи скъса повиквателната.Беше един от водачите на протестите срещу войната във Виетнам.Убиха ли го бе ТИКВО? Знаеш ли коя е Раймонда Диен. И др.
142
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И ние ли трябва да я всемем по този начин от комунистите.
141
10
 
5
 
! Отговори
Мариян преди 10 години
Украйна е поредния пример за това как комунистът дава властта - с кръв и убийства без никакви скрупули и съвест. Дреме им, че ще останат в историята като убийци на собствения си народ - те са ампутирани от какъвто и да е елементарен морал и човещина. Избиват собствения си народ заради власт и пари, не чуват исканията на народа, не дават властта въпреки стотиците убити и ранени - това са диктатори. Най-жестоки са комунистическите диктатори, които са готови да съсипят цялата държава.
140
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Президента е избран от народа с болшинство, какви са тези глупости което прави опозицията,да участват на изборите и ако народа избере те ще са на власт.
139
8
 
2
 
! Отговори
СТОЯН ПЕТРОВ преди 10 години
до 156 В Америка няма ударен концлагерист от японски произход. Запомнете няма! Докато руснаците изнасилваха руснаци в техните!
138
2
 
11
 
! Отговори
питане преди 10 години
това ли са строителите на "демократична " Украйна "Зверствата на Майдана: Извадиха око на беркутовец, отрязаха му ръката"
137
4
 
10
 
! Отговори
Смях преди 10 години
До az-Явно доста ги разбираш нещата в Украйна........ Да попитам колко процента от населението на Украйна живее в Галчина ??? Да попитам също така имаш ли идея кой протестира на майдана ???? Ако нямаш идея ще ти отговоря..... Едва 8% от Украинците живеят във Галчина и 90% от протестиращите на майдана са от там !!!!!!! През далечната 1992г по малко от 30% от населението на Украйна говори на този диалект.....Но благодарение на Соросойдите става официален език !!!!!
136
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Fashisti Kisti Atakisti , tova li iskahte dase sluchi v Balgariq ? Vijte za kakva paplach stava vapros ! Tova nesa protestirashti , tova sa plateni teroristi , koito sa rodom ednakvi kato siriskite buntovnici ! A oniq Klichko zaslujava dojivoten zatvor bez zamqna , koito prodade Ukrainskiq narod za shepa jaltici !!! Puuuuu i tova mi bilo sportist !
135
3
 
11
 
! Отговори
истината преди 10 години
интересно ми е , как щяха да процедират "демократичните " държави - Франция . Англия , САЩ и други като тях , ако някой боксьор отидеше и подстрикаваше 20 000 човека да свалят управлението , да окупират центъра столиците им . Предполагам на 3-я ден , щяха да бъдат обявени за терористи , прочистване за ден и после кой жив и здрав - айде във федерален
134
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Сталин--138 ;Най голямата *** на обществото станаха комунисти след ДЕВЕТИ.Крадоха безчинстваха и забогатяха.От 90% собственици направиха 100% наемни работници.3 пъти смениха парите да погасят инфлация. Тия *** сега ни дават акъл. Учеха ни че патриот е тоя който обича СССР.Няколко пъти се опитаха да ни прикачат към Русия.ОСТАВКА.
133
8
 
5
 
! Отговори
за 158 преди 10 години
Само на най-долната *** на обществото евреите им са виновни. Вие сте хора които не можете да си вдигнете сами гащите, но за това са ви виновни евреите. Те са виновни и затова че нямате 2 грама мозък в главите си и този мозъчен недостиг го компенсирате с няколко килограмов език.
132
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
О бама О бама мама ооо о бама мама! Най-харесвам капитализъма че има слобода на словото говорете си кервана си върви доларите си текат О бама Обама мама . Маймуните работят за мен и за HP за жълти пари!
131
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Американските терористи наливат кинти в метежниците които стрелят със снайпери и огнестрелни оръжия. Колко познато ааа. Обама трябва да бъде измъчван колкото е възможно и след това да бъде убит за престъпления срещу човечеството.
130
7
 
4
 
! Отговори
чичопей преди 10 години
Сега за малко затворете очи и помислете ... Кой може да плати на 40-50 000 човека да стоят на -10 градуса, да ги заливат с водни оръдия, да ги стрелят с гумени или истински патрони, да ги бият с палки и ритници ..... А да не би случайно, просто на тези хора да им омръзна помешците на Янукович да ги правят на маймуни за 1 хъляб и бутилка водка ?
129
2
 
1
 
! Отговори
Ivanov преди 10 години
Neznam no tova v Kiev ve4e grani4i s ludost.1.Yanukovi4 e bandit i nakarniava interesite na naroda si2.Kli4ko i opoziciata sahto sa banditi i nakarniavat interesite na po goliama 4ast ot ukrainskia narod.vsi4ko se gleda online moeto mnenie 4e tia na meidana sa si 4isti teroristi,naviarno i berkut ne sa cvete za merisane.no spored men snaiperistite sa ot stranata na opoziciata i sami si izbivat sobstvenite hora za pokaznost,dano 4as po skoro vsi4ko prikliu4i,