Най-малко 25 демонстранти са убити в Киев

Застреляни са трима служители на МВР, над 50 са в болница
Обновена: 20 фев 2014 14:52 | 20 фев 2014 11:13, Елка Василева
306

Снимка: Reuters

Още по темата

Най-малко 25 протестиращи загинаха днес в центъра на Киев, предаде Франс прес.

Журналист е видял осем тела, лежащи на земята пред централната поща на площад „Независимост“. Десет други са лежали недалеч оттам пред хотел "Козацки".

Друг журналист на АФП е преброил седем тела в салона на хотел "Украйна" от другата страна на площада.

ДПА съобщава за най-малко 13 загинали на киевския централен площад, като се позовава на медицински източници.

Всеки един от загиналите е убит само с един куршум, заявява лекарят доброволец Домитро Кашин пред Интерфакс-Украйна.

Ройтерс преди това съобщи за 15 тела, покрити с одеяла, на площада или близо до него. Фоторепортерът на агенцията Василий Федосенко първоначално видял 6 тела в северозападния край на площада, а после още четири 100 метра по-нататък, на отсрещната страна на площада. По-късно фоторепортерът преброил пет трупа, лежащи пред хотел "Украйна". Всички тела са на цивилни, съобщава Федосенко.

Бохдан Соловий, лекар който се грижи за протестиращите, съобщи, че осем души са загинали от куршуми, след като протестиращите се опитаха да поемат контрол над сграда близо до протестния лагер.

Първоначално беше съобщено, че най-малко седем души са загинали в центъра на Киев, където днес бяха подновени сблъсъците между опозицията и служителите на МВР. Телата на загиналите, покрити с  одеяла, лежат на площад „Независимост“, съобщи кореспондент на „Украинская правда“.

Всички загинали са мъже, на средна възраст. Привърженици на опозицията твърдят, че тези хора са били застреляни от снайперисти. „От седмината загинали шестима са убити с изстрели във врата“, съобщиха активисти, пише Lenta.ru.

Трима служители на украинското министерство на вътрешните работи са били убити днес, предаде ИТАР-ТАСС, като се позова на пресслужбата на ведомството.Те са били застреляни. Над 50 представители на правоохранителните органи са приети в болница. 30 от тях са с огнестрелни рани.

Над 500 служители на правоохранителните органи са потърсили медицинска помощ от избухването на масовите безредици в Киев във вторник. 108 от тях са с огнестрелни рани. 63 са в тежко състояние. 10 украински милиционери загинаха при сблъсъците в Киев във вторник.

От администрацията на президента на Украйна Виктор Янукович изразиха безпокойство от това, че се игнорират опитите за мирно уреждане на конфликта в Киев и отново има силово противопоставяне. Уверенията на опозиционните лидери за необходимостта от примирие и връщане към диалог се оказаха само маневра за печелене на време за мобилизация, за въоръжаване на бойците от Майдана, се казва в изявление на президентската администрация, предаде Интерфакс.

В съобщението се отбелязва, че използвайки огнестрелно оръжие, „радикално настроените митингуващи на Майдана започнаха на 20 февруари в 9 часа настъпление срещу правоохранителите въпреки обявеното примирие“.

„Всички опити на властта за установяване на диалог и мирно урегулиране на конфликта бяха игнорирани от бойците. Те преминаха в настъпление. Действат на организирани въоръжени групи, използват огнестрелно оръжие, включително снайпери, с цел поразяване. Затова пък правоохранителите не са въоръжени и използват само специални средства“, се подчертава в съобщението.

Започна среща между външните министри на Полша, Германия и Франция с украинския президент Виктор Янукович, съобщи говорителят на полското МВнР Марчин Войчеховски, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Новината беше потвърдена от дипломати в Киев, цитирани от Ройтерс. "Те се срещат с него сега", заяви един от източниците.

По-рано днес друг дипломат заяви, че министрите са напуснали Киев, без да се срещнат с украинския президент Виктор Янукович, след като в центъра на столицата отново избухнаха кървави сблъсъци между силите на реда и демонстранти.

Служителите на администрацията на президента Виктор Янукович са били помолени да напуснат сградата, съобщи Интерфакс-Украйна, като се позова на източник от ведомството. По думите му всички служители на администрацията са пуснати да си отидат у дома, като са били помолени при необходимост да има връзка с тях. По-рано днес бяха евакуирани служителите на правителството и на парламента.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


306
Още по темата: Украйназагиналикиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
4
 
6
 
! Отговори
909 преди 10 години
ще поеме ли безмозъчния Кличко отговорност за убитите и ранените ???що не си седя това момче в бокса , там му е мястото
127
8
 
5
 
! Отговори
az- преди 10 години
До ТОДОР ХРИСТОВНяма какво да ми се обясняваш кой, кой го финансирал. Украйна е пред гражданска война. Това е от 4 месеца. Вината и отговорността за подобно нещо винаги е на президента. Така че Янукович е за разстрел и трябва да си плати за кръвта, която проля.
126
4
 
9
 
! Отговори
Смях преди 10 години
Какъв комунизъм каква демокрация това са двете версии на ЦИОНИСТИТЕ бленуващи за нов световен ред !!!!Истината е ЕДНА обикновените хора са губещи !!!!! А богатите ЕВРЕИ стават все по богати !!!
125
4
 
3
 
! Отговори
До 153 преди 10 години
Къв Бунт бе кви 5 лева на мен си ми е добре през капитализма пия си уискито и си хапвам фъстъци и бадеми. А пък ти оди се бъхтай ка си нямаш работа аман от прошляци като тебе! На хората с пари бунт на нас не требе!
124
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
не знам защо плюете комунистите?не съм на тяхна страна, но демократите-капиталисти са същите!даже са още по-страшни!Проучете как през 1942 американците са натикали американците с японски корени по концлагери и са ги смляли/
123
8
 
8
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 10 години
ТИ ЗНАЕШ ЛИ ЧЕ ДАЖЕ НА ОФИЦИАЛНИЯТ СИ САЙТ КЛИЧКО ОТКРИТО ПИШЕ КОИ СА МУ СПОНСОРИТЕ ОТ САЩ КАКТО И ФОНДАЦИЯ ,,КОНРАД АДЕНАУЕР'' ОТ КЪДЕТО ПЪК ВИСШИ ПОДЧЕРТАВАМ ЗА БАВНОЗАГРЯВАЩИТЕ ВИСШИ ОФИЦИАЛНИ ЛИЦА СЕ ХВАЛЯТ ЧЕ СА ,,ИНВЕСТИРАЛИ'' ЕДНИ 3,5 МИЛИАРДА $ И ТОВА САМО ЛЕГАЛНО ВЪВ КЛИЧКО И ПАРТИЯ ,,УДАР''. КАК МИСЛИШ ЧЕ СЕ СЪЗДАВА ПАРТИЯ ВЪВ УКРАЙНА А И КЪДЕТО И ДА Е БЕ ПИЛЕ, ЕСТЕСТВЕНО СЪС МНОГО ПАРИ!
122
3
 
7
 
! Отговори
az- преди 10 години
До STARBUCKS-USA"атова евала на Борисов,от най малкото недоволство на хората, и хвърли оставката. "Хвърли оставка, щото оставаха два месеца до изборите. Видяхме го твоя Борисофф в средата на мандата какво правеше с еколозите по Орлов мост. Комунист власт без бой не дава - пък било да е от Банкя
121
6
 
1
 
! Отговори
Бай Радой преди 10 години
До Европеец--117 ;Престъпници и терористи са Комунистите. Навсякъде идват на власт с терор и преврати.Метежа през 1923 г.,Терора в Църквата Св.НЕДЕЛЯ--Загинаха 220 чов.от които 30 деца от девическата гимназия, 09.09.44 г.
120
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
тия *** не разбират, че световната мафия ги разграбва веческоро ще умират от глад и студ - псевдо демокрацията идва
119
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
141Петров, изглежда си забравил случката на 11-ти септември в шатите и кой го организира. В омразата си към Русия заравяш главата си в пясъка по отношение на всички гадости произлези от т.нар. демократично американско общество.
118
10
 
10
 
! Отговори
STARBUCKS-USA преди 10 години
Затова евала на Борисов,от най малкото недоволство на хората, и хвърли оставката. Ако сега хората отново излязат и поискат това от тази власт, ще последва същата кървава баня, само и само да останат на върха. Затова , комунист ли е , е*и му мамата.
117
7
 
4
 
! Отговори
Законен преди 10 години
Законно избраното правителство разстрелва по 20-ти на ден на площадите, вместо да си подаде оставката, както би трябвало да направи законно избраното правителство, за да намали напрежението. Ама лесно ли се дава оставка, като съседна държава ти дава транщове от по няколко милиарда, а иначе конспираторите лаят, че пак запада им е виновен с това, че им бил обещал светло бъдеще някога......и разбира се плаща на протестиращите, нищо че единствените доказани парички са тези на съседа към властта.
116
7
 
0
 
! Отговори
за руския пазар преди 10 години
България има шанс на руския пазар само ако бъде въведено ембарго върху него и ние нарушаваме ембаргото както с бивша Югославия.
115
4
 
7
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
До Анонимен 139 Какво сриват бе ***? Сриват си столицата,убиват се помежду си,само и само да може Кличко и компания да управляват. По-скоро,да продадат Украйна на безценница и да налапат милиарди. А простите украинци,ще лапнат една гола маламашка. Ще са по-бедни и от сега .
114
6
 
6
 
! Отговори
П.Петров преди 10 години
*** на кремълски *** и московските им господари не могат да вдянат, че терорът поражда терор, защото са учени по болшевишките парцали на другаря Ленин. Там той в прав текст пикае на демокрацията и казва, че трябва да управлява диктатура на прости, мързеливи и некадърни хора.Когато липсва демократичен механизъм, който да свали от власт хора, които са изменили на обещанията към или очакванията на народа си ,е въпрос на време да се стигне до терор без каквато и да е външна намеса, защото очевидно мирният протест не е подходяща форма срещу наглите *** на комунистическата мутро-олига
113
8
 
8
 
! Отговори
ф-1 преди 10 години
КОМУНИСТИТЕ ВИНАГИ СА БИЛИ ЖИВОТНИ!!!
112
7
 
3
 
! Отговори
az- преди 10 години
136Украинците не обичат руснаците по същата причина по която ние не обичаме турците - поробители са.За тяхно съжаление обаче в Украйна има огромни групи руснаци, заселени още от времето на развития комунизъм. Иначе отдавна да ги бяха омели до сега.
111
10
 
7
 
! Отговори
стоян петров преди 10 години
***, ама руския пазар е огромен само по територия, бе душицо. По покупателна способност е колкото Холандия. Понимаеш. Колкото една мижава Холандия!
110
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Проруските *** в България, полудяват от злоба, като гледат как се сриват путинските въздушни кули в Украйна. Те по никакъв начин не могат да обяснят защо украинците не харесват Русия и Путин и въстанаха срещу тях. Единственият им аргумент е че това били някакви 2000 души подкупени от ЦРУ и САЩ. Между впрочем те вече са 900 души защото има 100 убити и 1000 ранени.
109
9
 
9
 
! Отговори
ЧЕРВЕНИ ФАШИСТИ преди 10 години
Виждате ли драги читатели, лъсна уродливото лице на червения , комуно-фашизъм. Кой със завист гледа към Украйна и Сирия съжалявайки че и тука не е така? Зад *** им приказки за свобода и права се вижда истината - жажда за кръв и рязане на глави. Искат да палят, рушат и плячкосват. Червените фашисти , комунистите приватизираха заводите и сега са милионери ,мултимилионери и милиардери, но и това им е малко, искат да палят и безчинстват. Болни *** *** незаслужаващи милостива евтаназия.