Най-малко 25 демонстранти са убити в Киев

Застреляни са трима служители на МВР, над 50 са в болница
Обновена: 20 фев 2014 14:52 | 20 фев 2014 11:13, Елка Василева
306

Снимка: Reuters

Още по темата

Най-малко 25 протестиращи загинаха днес в центъра на Киев, предаде Франс прес.

Журналист е видял осем тела, лежащи на земята пред централната поща на площад „Независимост“. Десет други са лежали недалеч оттам пред хотел "Козацки".

Друг журналист на АФП е преброил седем тела в салона на хотел "Украйна" от другата страна на площада.

ДПА съобщава за най-малко 13 загинали на киевския централен площад, като се позовава на медицински източници.

Всеки един от загиналите е убит само с един куршум, заявява лекарят доброволец Домитро Кашин пред Интерфакс-Украйна.

Ройтерс преди това съобщи за 15 тела, покрити с одеяла, на площада или близо до него. Фоторепортерът на агенцията Василий Федосенко първоначално видял 6 тела в северозападния край на площада, а после още четири 100 метра по-нататък, на отсрещната страна на площада. По-късно фоторепортерът преброил пет трупа, лежащи пред хотел "Украйна". Всички тела са на цивилни, съобщава Федосенко.

Бохдан Соловий, лекар който се грижи за протестиращите, съобщи, че осем души са загинали от куршуми, след като протестиращите се опитаха да поемат контрол над сграда близо до протестния лагер.

Първоначално беше съобщено, че най-малко седем души са загинали в центъра на Киев, където днес бяха подновени сблъсъците между опозицията и служителите на МВР. Телата на загиналите, покрити с  одеяла, лежат на площад „Независимост“, съобщи кореспондент на „Украинская правда“.

Всички загинали са мъже, на средна възраст. Привърженици на опозицията твърдят, че тези хора са били застреляни от снайперисти. „От седмината загинали шестима са убити с изстрели във врата“, съобщиха активисти, пише Lenta.ru.

Трима служители на украинското министерство на вътрешните работи са били убити днес, предаде ИТАР-ТАСС, като се позова на пресслужбата на ведомството.Те са били застреляни. Над 50 представители на правоохранителните органи са приети в болница. 30 от тях са с огнестрелни рани.

Над 500 служители на правоохранителните органи са потърсили медицинска помощ от избухването на масовите безредици в Киев във вторник. 108 от тях са с огнестрелни рани. 63 са в тежко състояние. 10 украински милиционери загинаха при сблъсъците в Киев във вторник.

От администрацията на президента на Украйна Виктор Янукович изразиха безпокойство от това, че се игнорират опитите за мирно уреждане на конфликта в Киев и отново има силово противопоставяне. Уверенията на опозиционните лидери за необходимостта от примирие и връщане към диалог се оказаха само маневра за печелене на време за мобилизация, за въоръжаване на бойците от Майдана, се казва в изявление на президентската администрация, предаде Интерфакс.

В съобщението се отбелязва, че използвайки огнестрелно оръжие, „радикално настроените митингуващи на Майдана започнаха на 20 февруари в 9 часа настъпление срещу правоохранителите въпреки обявеното примирие“.

„Всички опити на властта за установяване на диалог и мирно урегулиране на конфликта бяха игнорирани от бойците. Те преминаха в настъпление. Действат на организирани въоръжени групи, използват огнестрелно оръжие, включително снайпери, с цел поразяване. Затова пък правоохранителите не са въоръжени и използват само специални средства“, се подчертава в съобщението.

Започна среща между външните министри на Полша, Германия и Франция с украинския президент Виктор Янукович, съобщи говорителят на полското МВнР Марчин Войчеховски, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Новината беше потвърдена от дипломати в Киев, цитирани от Ройтерс. "Те се срещат с него сега", заяви един от източниците.

По-рано днес друг дипломат заяви, че министрите са напуснали Киев, без да се срещнат с украинския президент Виктор Янукович, след като в центъра на столицата отново избухнаха кървави сблъсъци между силите на реда и демонстранти.

Служителите на администрацията на президента Виктор Янукович са били помолени да напуснат сградата, съобщи Интерфакс-Украйна, като се позова на източник от ведомството. По думите му всички служители на администрацията са пуснати да си отидат у дома, като са били помолени при необходимост да има връзка с тях. По-рано днес бяха евакуирани служителите на правителството и на парламента.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


306
Още по темата: Украйназагиналикиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
208
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До NIKO11111 Ти не си малко ***. Как да ти договори добър мир, като преговаря от позицията на загубил войната. Кога си чувал победеният да диктува условията?
207
2
 
8
 
! Отговори
NIKO11111 преди 10 години
ЗА ВСИЧКО ТОВА, КОЕТО СЕ СЛУЧВА У НАС И В БИВШИЯ СССР ОСНОВНА ВИНА ИМА ЮДЕИСКАТА *** МИХАИЛ ГОРБАЧОВ, КОЙТО УГОВОРИ ЗА НАС ЛОШ МИР СЛЕД СТУДЕНАТА ВОИНА, КОЯТО ПОРАДИ НЕГОВАТА ТЪПОТИЯ И ПРЕДАТЕЛСТВО ТАКА И НЕ ЗАВЪРШИ ОКОНЧАТЕЛНО, КАКТО И ПРЕХОДА В БЪЛГАРИЯ.
206
2
 
2
 
! Отговори
сМЪРТ НА ГОЙТЕ преди 10 години
нЕ ВИ ЛИ Е СРАМ ФОРУМЦИ АЗ СЪМ ХАН КУБРАТ . 2 РИ ВЪПРОС,зАЩО БИЯТ СЛЕД ДЕСЕТ НА МАЙДАНА.тОЛКОВА Е МНОГО ПРОСТО,ЖИВОТНИ,ГОИМ.НЕГРАМОТНИ МАЛКО ВИ Е ДА ВИ РАЗЧЕКВАТ ***.с ЧУК ДА ВИ УДАРЯТ вИЕ НЕ ЗАСЛУЖАВАТВ НИЩО ДРУГО.
205
2
 
5
 
! Отговори
кАГАН кУБРАТ преди 10 години
КОГАТО НАПИШАТ ИСТИНАТА ЗА ЕВРЕИТЕ ВСИЧКИ ИЗЧЕЗВАТ ОТ ФОРУМА кОЕТО ОЗНАЧАВА ЧЕ В ТОЗИ ФОРУМ ИМА САМО ПЛАТЕНИ СЛУГИ НА ИВЕРИТЕ.хАЙДЕ ОБОРЕТЕ МЕ СЛУГИ НА ДЯВОЛА
204
2
 
3
 
! Отговори
раковски преди 10 години
Я троловете авреи млакнаа и с априместиа у друг форум,да жидостват,тварите гущерови
203
2
 
2
 
! Отговори
богориди преди 10 години
ха да видим след девето за димитрова знаете ли жоро тарабата, за шимон георгиев,не сакате да знаете за Червенков пак не сакате за замфирков за луканов,за филип.Абе кога бг не се е управлявала от евреи след 140 годишно аврейско робство
202
2
 
3
 
! Отговори
мо6е преди 10 години
Ха молависа ба ,кой цар у нас не е бил *** кой министър председател не е бил *** или не е женен за жидка до преди девето оти ша ви питам и след девето след малко па па ми хортувайте кой брат кой на еврейна сват
201
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Малко са ,трябват още !
200
8
 
5
 
! Отговори
факт преди 10 години
До славянинМожеше да учи всеки, който има характеристика от ДКМС че е благонадежденХарактеристиките се даваха в запечатан плик Някои хора не получаваха такива и НЕ бяха допускани до кандидат -студентски изпитТака че не можеха да започнат висше образованиеДруги хора, верни на Партията, получаваха даром право да учат висше образование в тогавашните Рабфаги- включително да стават лекари - през ЦЕЛИЯ период на социализма, а не само в първите му годиниТака че бяхме равни, но имаше и по-равни
199
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да са ни живи и здрави,новите бизнесмени,демократи,мутри и мутреси!Да са ни живи и здрави старите брички,щото ако се наложи ремонт,по-евтино е да си купим други!Да ни е живо и здраво здравеопазването и образованието и все така успешно да се развиват! Да ни е жива и здрава индустрията,фабриките и предприятията,това което ни остави Тато и което въпреки неистовите ни усилия все още не можем на пълно да окрадем или разрушим! И на края,блазе им на пенсионерите за щастливия живот!
198
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Неоспорим факт е,че преди да ни споходи ненадейно "демокрацията",се живееше досто добре и спокойно.Особено в периода 65-88,89г. Почти всеки,който желаеше и беше дошъл от село,си направи апартамент+селската къщурка.Е,вярно карахме соц возила,но Москвичът беше без ред,тоблерони и шоколадови яйца се намираха не на всяко кьоше,но ги имаше! Но имаше безплатно и качествено образование,здравеопазване и работа на корем!Бяхме еднакво богати,а сега сме еднакво бедни и нещастни!
197
4
 
9
 
! Отговори
236 преди 10 години
До Анонимен 236"Защото още в средата на 70--те години по времето на Живков хората масово ги събаряха и си вдигнаха тухлени."Моя печатна грешка! Не в средата на 70-те, а още в средата на 60-те години хората по селата масово сринаха старите кирпичени къщи и построиха нови тухлени.
196
7
 
11
 
! Отговори
mr.twitter преди 10 години
Благодарение на Виталий Кличко и ЕС днес 25-*** украинци загубиха своя живот!
195
6
 
6
 
! Отговори
нагъл лъжец си! преди 10 години
До 221Аз не лъжа, а лъжеш ти. Кока-кола се продаваше съвсем свободно още в 1965 г. дори по селата. А в 1989 г бях в Търново на гости,големи жеги и се наливах с кока-кола от шишета по 1.5 литра и в кафенетата. И тогава се продаваше истинска вкусна кока-кола,а не сегашната менте, безвкусна. Още в началото на 80-те години в стола на голям завод се продаваше съвсем свободно не само кока кола. но и на конкурентната фирма Пепси кола. И(зп8л съм толкова много кока-кола колкото си нямаш на представа.
194
10
 
6
 
! Отговори
Не се учудвам преди 10 години
Че сме зле морални и материално.Червените избили 35 000 българи след 1944 година,което в никоя друга страна не се е случило,без СССР,където Сталин 7-13 -20 000 000 ли е избил никога не ще стане ясно.Украинците се борят за свободата си,загубили 7 000 000 души от глад през 1932-1933 година-ГОЛОДОМОР/УКРАИНСКИ ХОЛОКОСТ/ГЕНОЦИД наложен от ,,горния бащица на народите''- Уикипедия.Украинския народ ще победи,но диваците от 1917 година са се същите и през 2014.
193
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Че щом са толкова лоши панелките, защо са строени и на запад? Наскоро сринаха 20-етажен панелен блок в Лондон, строен преди 50-60 години. Кирпичените селски къщи по-добре ли е? Ама вече няма да ги намерите по селата. Защото още в средата на 70--те години по времето на Живков хората масово ги събаряха и си вдигнаха тухлени.
192
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Стабилна държава е Украйна. Не се прекланя пред западния империализъм
191
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цар Борис и Хитлер върнаха на България само една много малка част от това,което загубихме заради Фердинанд и германците до 1919 г Сега отново сме съюзници с германците както в двете загубени войни и отново ще губим територии и ресурси.
190
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И НЕ САМО РУСКИ КОЛИ, ЛАДА ЖИГУЛИ,МОСКВИЧ,ВОЛГА,ЗАПОРОЖЕЦ КАРАХА ХОРАТА ТОГАВА. МНОГО БЪЛГАРИ КАРАХА ШКОДА,ДАЧИЯ,ЗАСТАВА. НА ВЕТО И ТОГАВА ИМАШЕ ТЪРГОВЕ ЗА ЗАПАДНИ КОЛИ. АМА *** ГЛЕДАШЕ И БЕШЕ СВИКНАЛ ДА МИНАВА ПО ТЪНКАТА ТАРИФА,ДА НЕ СЕ МИНЕ СЛУЧАЙНО.
189
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АБЕ ,***..207.."....ТИ ПАНЕЛКАТА ЗА "ДОМ" ЛИ ГО ИМАШ, БЕ.......ХА,ХА,ХААААААААААААА....ЕЛА ДА ТИ ПОКАЖА ,КОМУНИСТИТЕ КАКВО КЪЩА И ИМОТ СА НИ ВЗЕЛИ СЛЕД 9.09.44г., БЕ *** ,НЕЩАСТЕН....!"АБЕ *** 211! КОМУНИСТИТЕ НЕ ОТНЕМАХА СЕЛСКИ КЪЩИ! КАКВО ДА ГИ ПРАВЯТ? ТЕ ЗАВЕДОХА ХОРАТА В ГРАДОВЕТЕ.КОИТО ИЗГРАДИХА ОТ НУЛАТА. КАКВА КЪща ти отнеха? Кирпичената с турски керемиди къща на дядо ти ли селяндурино?. На кого отнемаха по изключение къщата? На главорезите, рязали ЧовеШки глави за пари.