77 убити след кървавите сблъсъци в Киев

577 души са ранените
Обновена: 21 фев 2014 14:40 | 21 фев 2014 08:02,
74
77 убити след кървавите сблъсъци в Киев
Снимка: БТА

Броят на убитите в Киев от началото на размириците в украинската столица във вторник достигна 77, съобщи рано тази сутрин министерството на здравеопазването, цитирано от ИТАР-ТАСС.

Още по темата
Предишните данни на ведомството бяха за 75 загинали. Пострадали са 577 души. 369 от тях са потърсили медицинска помощ.

През последното денонощие са пострадали 132 души. 82 от тях са били откарани в болница.

Върховната рада на Украйна ще разгледа днес въпроса за връщане към конституцията от 2004 г., ограничаваща правата на президента в полза на парламента, заяви по-рано за украинската телевизия заместник-председателят на Радата Руслан Кошулински, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Кошулински каза също, че днес парламентът ще обсъди и въпроса за създаването на техническо правителство в Украйна. Това беше потвърдено и от депутата от опозиционната партия "Баткившчина" Сергей Соболев. "Ние сме готови да съставим правителство след връщане към конституцията от 2004 г.", заяви той.

"Вече събрахме 150 подписа, необходими за уволнението на главния прокурор Виктор Пшонка", добави опозиционният представител.

Украинските депутати ще се съберат на пленарно заседание в 10.00 часа днес, след като късно снощи парламентът взе решение да работи в пленарен режим до "решаването на политическата криза в страната".

(БTA)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
66Там всем рулят евреи как с той так и с другой стороны, две стороны одной медали. Когда два славянина деруться -выигрывает еврей! Вот и вся правда майдана и Москвы 93-го, и Питера 1917-го.
51
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Горките украинци - от една страна им точат лиги "европейско" настроени ционистки отпадъци, а от друга ком(онанисти)-путинистически ***. Вътрешно вилнеят платени провокаторски движения и в крайна сметка брат-брат убива за чужди интереси.Много жалко
50
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДА ИМ Е ЧЕСТИТО НА УКРАЙНЦИТЕ..ЯКО ЩЕ ИМ ГО ОТЦЕПЯТ ..БЕЗ ВЕЗЕЛИНЧЕ----ШЕПА ПЛАТЕНИ *** СЪСИПАХА ДЪРЖАВАТА.....ЧЕСТИТО ...И БОГ ДА ВИ Е НА ПОМОЩ..ДНЕС 50 МИЛИОНА ,СЛЕД 5 ГОДИНИ....40 МИЛИОНА....!!!!
49
2
 
2
 
! Отговори
Джвак преди 10 години
Ами така е, Янукович сбърка чия змия да джвака. Сега вече е късно да сменя змиите. Сега въпроса е кой ще джвака по-добре. Дали Янукович ще джвака по-добре на Путин или Кличко и Яценюк ще двакат по-добре черната мамба. Но от опит ви казвам, че по принцип двама едновременно винаги джвакат по-добре от само един.
48
2
 
4
 
! Отговори
Цветни революции преди 10 години
"77 убити" -В Румъния 1989 год. обвиняват румънските служби за сигурност секуритате, а допълнително изваждат трупове от моргите на болниците, които медиите приписват към жертвите. "Никога не се лъже толкова много, колкотопреди избори, по време на война и следходене на лов."Ото фон Бисмарк
47
0
 
8
 
! Отговори
наш. преди 10 години
По време на войните, смъртността у нас е достигала до 10 на сто. Сега е 15. Сами преценете дали да умрете за БЪЛГАРИЯ или от диария.
46
1
 
3
 
! Отговори
:) преди 10 години
Голяма цензура, бре.
45
3
 
4
 
! Отговори
:) преди 10 години
До Анонимен 60 Има много други възможности, другарю, не е само герб в играта, понимаеш?
44
4
 
11
 
! Отговори
АЗАР преди 10 години
Лицата, причинили кървав сблъсък, са най-крайните радикалисти от опозицията и носят цялата отговорност за това, което се случи! Не президентът трябва да си дава оставка, а въпросните подстрекатели трябва да бъдат осъдени с най-тежкото наказание по украинския наказателен кодекс!
43
10
 
9
 
! Отговори
Факти преди 10 години
Историята е доказала, че комунисти е равно на убийци. Повече от 160 милиона са жертвите на всички комунистически режими в света. Това е два пъти повече от Първата и Втората световна война взети заедно.
42
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пишете, пишете комсомолци, партията майка ще ви възнагради. Щом нормалните хора, които се борят за свободен живот ви се виждат терористи, аз не знам какво да кажа. Мозъците ви са яко промити, ими парите ви замъгляват мозъците. кое от двете?
41
3
 
19
 
! Отговори
зико преди 10 години
Защо миналата година нито янките нито ЕС се намесиха когато в Турция заптиета та на Ердуган биеха и трепеха протестиращите сега ги заболяло за Украйна.Защото в Турция запада не плащаше на провокатори но в Украйна плаща и им домиляха парите,като видяха че не хващат декиш.
40
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЗАБЕЛИЖЕТЕ КАК АНГЛИЯ СИ МАЛЧИ СЛЕД КАТО БЕШЕ ПРЕПАЛНЕНА ОТ ПИАНИ ПОЛСКИ ИМИГРАНТИ И НАПЛИВА НА БЪЛГАРСКИ И РУМАНСКИ *** СЛЕД ВЛИЗАНИТО ИМ В ЕВРОПА ПРЕЗ 2007 ГОЛЕМИТЕ БЕЗРЕДИЦИ ПРЕЗ 2010 В АНГЛИЯ И КЛАНЕТАТА НА АНГЛИЧАНИ ПО УЛИЦИТЕ НА ЛОНДОН ОТ РАДИКАЛНИ МУСЛИТА СИ КАЗА ДУМАТА МАЛЧАТ А......ЩЕ ИМ ДОИДЕ АКАЛА В ГЛАВАТА АМА КЪСНО
39
5
 
8
 
! Отговори
дани преди 10 години
Пишете тролчета, колко повече пишете толкова повече не ви обръщат внимание. Защото всеки има очи и няма нужда от вашите .
38
16
 
12
 
! Отговори
Тъжна картинка преди 10 години
Путино-Станишевските *** за превзели този сайт гледам... Намерете си истинска работа тавариши комсомолци ! Оставете Украинците да се очистят от прокажният комунизъм един път завинаги! А на тези дето се Меркел им е в устата да ви питам мислите че живеете по добре от гермаците ли ? Смешници продажни!
37
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Платените драскачи отново са в ход. само искам да им кажа, че добро не е видял този, който е застанал срещу народа си. Въпрос на време е терористът Янукович да бъде свален от власт, а не искам да си мисля по-лошото. Върнете се не в далечното минало и си спамнете колко дектатори се разделиха с живота си и как бяха унизени.
36
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
МЕЖДУ ДРУГОТО НЕКА БЪЛГАРИТЕ ЗНАЯТ ЧЕ МЕРКЕЛ БЕШЕ ИЗБРАНА НЕ БЕЗ ПОМОЩА НА ЕТНИЧЕСКИТЕ НЕМЦИ НАРЕЧЕНИ ГЕРМАНСКИ ТУРЦИ КОИТО СА МЕЖДУ 5 ИЛИ 10 МИЛИОНА КОИТО СА НЕМСКИ ГРАЖДАНИ И ИМАТ ПРАВО НА ГЛАС
35
12
 
6
 
! Отговори
Червени платени драс преди 10 години
Ало "Баронесата"Това че българските комунисти изпокараха каквото можеше да се открадне не значи че Европейският съюз ни е крив за нещо ! Живял съм западна Европа и мога да ти кажа че там живота е на светлинни години от тази *** тук и една от причините е липсата на комунисти при тях!
34
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Интересно е, защо ги наричат протестиращи, а не терористи. Налице е опит за сваляна на законно избрано правителство, така че трепането им е малко. Просто Янукович доста ги гали и Путин не им се хваща на акъла.
33
3
 
9
 
! Отговори
БАРОНЕСАТА преди 10 години
Върховният представител на Евросъюза по външна политика и безопасност Катрин Аштън е заявила, че предложението на Европейския съюз към Украйна за подписване на съглашение за асоциация остава в сила, като добави, че Брюсел е готов да оказва подръжка на Украйна по пътя на реформите. Е ЧЕСТИТО НА УКРАЙНА! Нашите се съгласиха без бой - просто ги купиха и затворихме АЕЦ и цялата държава