Папата: Трябва да подходим интелигентно към проблемите на модерното общество

Главата на католическата църква откри двудневна среща на кардиналите
21 фев 2014 17:02,
3
Папата: Трябва да подходим интелигентно към проблемите на модерното общество
снимка: Bulgaria On Air

Римокатолическата църква трябва да разглежда проблемите на модерния начин на живот по интелигентен, смел и изпълнен с любов начин, заяви папа Франциск.

Този призив папата отправи при откриването на двудневната среща на кардинали, които са се събрали във Ватикана, за да обсъждат такива полемични за църквата въпроси като разводите, повторните бракове, използването на противозачатъчни, секса преди брака и еднополовите бракове.

Още по темата
Папата говори и за евтаназията, след като Белгия се превърна в първата държава, която премахна всички възрастови граници за процедурата, правейки я приложима и върху тежко болни деца.

"Лошото здравословно състояние или инвалидността никога не е било основателна причина да отхвърлим някого, или още по-лошо, да се освободим от него", каза папата.

По-голямата част от католиците не споделят вижданията на църквата относно разводите, абортите и противозачатъчните. Те обаче се съгласяват, че еднополовите двойки не трябва да се женят, сочат данни на проучване на американската телевизия Юнивижън.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
5
 
! Отговори
Registriran преди 10 години
Никой и никога не бива да забравя, че тя папата е йезуит.
1
1
 
2
 
! Отговори
pepi преди 10 години
kakavo zna4i moderen podhod sas ostareli metodi ?