Събарят паметници на Ленин в украински градове

Акции е имало в Днепропетровск, Чернигов, Полтава
22 фев 2014 09:05, Анисия Иванова
105
Събарят паметници на Ленин в украински градове
Протестът в Украйна. Снимка БТА

В един от най-големите градове на Украйна - Днепропетровск, вчера беше съборен паметникът на Ленин на едноименния площад, предаде ИТАР-ТАСС, като цитира украински медии. Монументът бил  свален от постамента с помощта на стоманени въжета.

В Чернигов вечерта около 500 души се събрали на централния площад, за да съборят паметника на Ленин. Привърженици на Комунистическата партия се опитали да попречат, но въпреки това активисти нахлузили въже на главата му в резултат значителна част от статуята се отчупила.

По същото време няколко хиляди души повалили паметника на вожда на Октомврийската революция в Полтава с помощта на въже, теглено от няколко камиона. Операцията продължила почти два  часа, тъй като металният кабел се късал няколко пъти.

Подобни акции през последното денонощие е имало в Бровари, Житомир и Прилуки (Черниговска област). Радикали започнаха да разрушават паметници на болшевишкия вожд в Украйна в началото на декември, когато паметникът в центъра на Киев беше свален от пиедестала и разбит с чукове. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
7
 
1
 
! Отговори
Моше преди 10 години
Днеска в мазето намерих стар докИмент от времето на хан Кубрата , в който пише , че жена му била еврейка. Малииииииииииииииииии............... какво става ..............сегЪ. Значи вий българите сте си евреи бре............
48
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
По заповед на Ленин в Русия са изчезнали като етнос милиони българи (днес в републиките: Татарстан, Башкирия, Удмуртия, Чувашия, Мордовия и на други места в Русия) Над 5 милиона!!!Да му махат паметниците на проклетника,камък върху камък да не оставят! НИКОГА ВЕЧЕ КОМУНИЗЪМ И ФАШИЗЪМ !
47
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Така се правиУ нас комунистите реват,ако нарисуваш нещо на паметника на ''великия вожд''ленин,димитров...''Поругали го'' -викатТук у нас Сталин е още жив,най-вече в медийното пространствоИначе хората по улиците си знаят Никого вече фашисто-комунизъм
46
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АдолфНе,приготвили са паметници на ***,ама с главата надоле.
45
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Съвсем случайно предполагам. В деня, в които един протестиращ поиска оставката пред трима от лидерите на правителството, оставката на президента в същия този ден същите тези групировки събарят паметниците на Ленин, на когото изобщо не се възхищавам. Откъснаха единственната нация, която можеше да се намеси адекватно и да им помогне - Русия.Украйнците да внимават да не донесат нова Световна Война на целия свят.
44
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Руснаците яко са изорали но Украинците са на път да се отърват.Пита се кога ще се събуди Българите да се освободят от Руснаците? или се потписало вечен договор за робство от Русия.
43
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
това мече какво прави там
42
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
снимката ми напомна Втората Световна Война
41
11
 
8
 
! Отговори
Адолф преди 10 години
на тяхно място ще сложат паметници на Обама, предполагам...
40
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ТОДОР ХРИСТОВТодорчо, Сърбия каква го раздаваше през времето на Югославия?Ако не помниш, ще ти разкажа как всичките блага отиваха предимно при сърбите, а останалите доста по-рядко се докосваха до благата, за тях оставаха огризките. И всичко се опитваше да бъде сърбизирано. По същата аналогия са се случили нещата и в Русия.Историята е по-дълга от човешки живот и затова младите не помнят опита на дедите си. А историята се пише. Дори грешно.Иначе тези неща се повтарят от преди хиляди години
39
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво на Украинците заличават комунизма и всички останали от СССР с изклучение България.
38
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ленеинне беше ли ония дето е заповядвал по норма да се бесят колаците из селата да се дерат или разчекват и да се пускат като хартиени лодчици по реките та да "видят и треперят хората".Същия дето се бореше с детската безпризорност посредством намаляване минималната възраст на подлежащи на разстрел лица до 12 години.
37
7
 
13
 
! Отговори
Божо преди 10 години
Най-големият враг на Русия и Китай е комунизмът !!!! К*етените, които защитават комунизма, да отидат в северна корея !!! Сега в Русия и Китай има фашистки диктатури, което си е по-мек вариант на комунизъм !!! Народите на тези страни са най-изстрадали от комунизъм !!! Заблудени хора , спрете да говорите глупости, че който говори с погнуса за комунизма е против Русия и руснаците !!! Колко руснаци е убил американският "империализъм" ??? Колко руснаци е убил "светлият комунизъм" ??? ГНУС !!!!
36
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Немците са го изорали от бомбардировки, после са довършили и местното население"Какво са изорали - колаборационистите са навлизали дълбоко дори в изцяло етнически руски територии.Даже ако си намериш един филм, казва се "*** и смотри", игрален филм е, измислица е, ама много неща ще започнеш да си мислиш, за които до сега не си мислил.
35
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Vyi kolko psihichno bolni rusofilistichni bokluci ima tuka :D
34
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До стоян петровЕвалла Стояне, за това говоря!Освен това нека напомня на незнаещите, че Беларус и Украйна играят съвсем друга игра (спрямо играта на Русия) през втора световна война. И имало е защо да го направят!
33
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нека събарят, тоя Чернигов е доста известен от Втората световна война. Немците са го изорали от бомбардировки, после са довършили и местното население . Който случайно е оцелял е заминал да работи принудително в Германия. Малцина са се завърнали живи. сега ще им построят на това място паметник на загиналия немски войник , убит от комунистите партизани.
32
6
 
11
 
! Отговори
стоян петров преди 10 години
Ленин може и да е създал Украйна, нито знам, нито споря. Със сигурност знам, че са изтребили 5 000 000 украинци чрез глад за 1 година. Господа, ами ние българите сме 5 000 000. Попитали радио Ереван-Ленин посещава детска градина.Децата казват, здравейте чичко Ленин. Той отговаря отговаря, здравейте деца. Какъв е извода. Радиото отговаря, извода е че Ленин е много добър човек. Защо? Защото можеше да заповяда да разстрелят децата, а не го направи.
31
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до SeishinBG:Независимо дали иска или не иска, Ленин е трябвало да признае Украйна. Да се радват, че Якутия им е почти анклав иначе ако беше гранична на Европа или на страни като Казахстан например, сега щеше да е изцяло отцепена и да е самостоятелна държава. Та там хората дори почти не знаят руски език. Говорят на техния си език. И тогава от "величието на Русия" щеше лека-полека да остане само един пръст. Средния пръст!
30
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Bravo!