Събарят паметници на Ленин в украински градове

Акции е имало в Днепропетровск, Чернигов, Полтава
22 фев 2014 09:05, Анисия Иванова
105
Събарят паметници на Ленин в украински градове
Протестът в Украйна. Снимка БТА

В един от най-големите градове на Украйна - Днепропетровск, вчера беше съборен паметникът на Ленин на едноименния площад, предаде ИТАР-ТАСС, като цитира украински медии. Монументът бил  свален от постамента с помощта на стоманени въжета.

В Чернигов вечерта около 500 души се събрали на централния площад, за да съборят паметника на Ленин. Привърженици на Комунистическата партия се опитали да попречат, но въпреки това активисти нахлузили въже на главата му в резултат значителна част от статуята се отчупила.

По същото време няколко хиляди души повалили паметника на вожда на Октомврийската революция в Полтава с помощта на въже, теглено от няколко камиона. Операцията продължила почти два  часа, тъй като металният кабел се късал няколко пъти.

Подобни акции през последното денонощие е имало в Бровари, Житомир и Прилуки (Черниговска област). Радикали започнаха да разрушават паметници на болшевишкия вожд в Украйна в началото на декември, когато паметникът в центъра на Киев беше свален от пиедестала и разбит с чукове. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
9
 
7
 
! Отговори
Мемет преди 10 години
Да вдигнат паметници на кара шибека Обама.
28
7
 
8
 
! Отговори
SeishinBG преди 10 години
Интересно ми е защо намесвате други теми? Моето мнение беше само по отношение Ленин-Украйна. Ако не е бил той то Украйна можеше да не е Украйна днес и да няма украински народ!По отношение на "*** платени..."-не е насочено към пишещите тук, а към "мирно протестиращите" на заплата в Украйна.Които последни дни се и въоражиха... Нека, но накрая украйнският народ ще страда най-много докато ЕС и САЩ се облагодателстват на тяхен гръб..Хиляда революции...цветни,нежни...и след това разруха!
27
6
 
3
 
! Отговори
ама че народ преди 10 години
До Анонимен (35)Георги Димитров преложил Пеевски ?А кой забрани продукцията в България ? Кой предложи да се закрие цялото ни селско стопанство ? Кой остави хиляди българи без работа по професията си ? Кой наложи ултиматуми срещу развиването на енергетика у нас ? Кой продаде приватизираните предприятия за скрап ?То много лесно да кълнеш само от едната страна. Като оная Луис Лърнър. Направи показания които и изнсяха на нея, но се посова на 5тата поправка от конституцията за всичко друго.
26
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Титушките" (мутрите),които пребиваха невинни жени и деца на Майдана, масово бягат от Киев на изток.Свалят черните униформи с жълти ленти на ръкавите,забелязани са и такива,обкичени с рула тоалетна хартия(за всеки случай).
25
11
 
4
 
! Отговори
ама че народ преди 10 години
До SeishinBGНе са платени, това е най-лошото. Те да бяха поне да има смисъл. Тия са просто ботове с бащи престъпници, майки *** и никаква доза образование. Един трактат не са прочели, една книга не са докоснали. Цъкат минуси в масово заблуждение, че ако действат анти-рус и про-сащ, ще имат място в рая и так далее...
24
2
 
8
 
! Отговори
st преди 10 години
До varg Абе ти не си в ред ленинчо е от руско-еврейски произход хехехехе и винаги е бил приятел със евреите ти не се ли кръстиш пред един еврейн наречен Исус ехеххе
23
16
 
7
 
! Отговори
SeishinBG преди 10 години
*** платени... Точно Ленин е държал за запазването на т.нар. украинска идентичност и държава!Точно той връща западните земи и Крим по време на СССР на Украйна! Силна индустриализацията на икономиката и модернизацията на селското стопанство на Украйна!"Без Ленина и созданной им партии большевиков не было бы и украинского государства. Именно по предложению Ленина в программе партии было заложено право наций на самоопределение, которое и явилось после событий 1991 основной независимости!"
22
11
 
0
 
! Отговори
ама че народ преди 10 години
До Анонимен (29)Амм ... който няма цветен телевизор, няма да яде халва ?!Признание за Ленин ли прочетох току-що или звонци ???
21
28
 
12
 
! Отговори
varg преди 10 години
Ще ревете с кървави сълзи за него,но не ще го намерите нито ще има милост към вас от Америка и Израел.
20
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Историята се пренаписва и политици-русофоби от далечното историческо минало се издигат в култ. Такъв е например Стефан Стамболов в България.
19
1
 
13
 
! Отговори
КихотДон преди 10 години
до No19 и до всички останали:А да не забравите, че все пак Велика България е съществувала именно в земите на днешна Украйна, след което се образува на изток Волжка България за която вероятно говори No19 и след която Аспарух тръгва към Стара Планина.Всъщност ще ви се стори странно, но когато бях в Украйна и си говорих с младежи на възрастта на сина ми, едни такива скинари с бръснати глави и черни якета казаха, че по история са ги учили как там е била България.
18
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЕВАЛА!!
17
16
 
7
 
! Отговори
ама че народ преди 10 години
Друго прави впечатление и то не от вчера или днес. Идеята да се събори даден монумент, събира група от хора, които с комунална фанатичност извършват дейността безплатно. Дойде ли обаче въпрос да се построи нещо (било то паметник, градинка, площадка, чешмичка и т.н.), тия същите с лупа неможеш да ги намериш. Демек какво излиза ? Че мисленето на хората е подобно на *** в джунглата - първосигнални действия и пълен отказ за изпълнение на обществените нужди.
16
14
 
5
 
! Отговори
ама че народ преди 10 години
Абе трябва да пообиколя малко зад Сити Центъра и Южният Парк. Има едни паметници, които по мое мнение (ДЕМОКРАЦИЯ!!!), заслужават да бъдат оплюти, боядисани със спрей и по възможност поочукани. Странно но факт е, че обществото прави само това което му се продиктува от медиите, а за собственото си мение си трае от страх. Нали сме свободни вече бре ?!? От кой Ви е страх да си кажете мнението и само лъжете за облаги ?
15
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Забележете, че повечето от тези градове са на изток от Киев. Вече и в "руските" части на Украйна се престрашават да действат.
14
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
АИДЕ УКРАИНЦИ В АФРОАЗИАЯТЦКИЯТ EU НА ЦИОНИСТИТЕ И АФРИКАНСКА USA
13
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
По заповед на Ленин в Русия са изчезнали като етнос милиони българи (днес в републиките: Татарстан, Башкирия, Удмуртия, Чувашия, Мордовия и на други места в Русия) Над 5 милиона!!!Ще питате как? Ами ей така както българите в Македония станаха македонци! И помаците в беломорието станаха гърци! И както Турция не иска да изплаща пари на България за Тракия! Както българи в Северна Добруджа станаха румънци. И както до Ниш се е говорил само български език, а сега се говори сръбски. Ето така!
12
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Изолирана и без излаз на море ? Както е изолирана Чехия, Словакия и Унгария ли ?
11
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Още ли имат такива паметници.... горките
10
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Народа в БГ наистина е ***! Украйна може да се разцепи на две - източна и западна. Като западната част ще остане доста изолирана и без излаз на море.