Събарят паметници на Ленин в украински градове

Акции е имало в Днепропетровск, Чернигов, Полтава
22 фев 2014 09:05, Анисия Иванова
105
Събарят паметници на Ленин в украински градове
Протестът в Украйна. Снимка БТА

В един от най-големите градове на Украйна - Днепропетровск, вчера беше съборен паметникът на Ленин на едноименния площад, предаде ИТАР-ТАСС, като цитира украински медии. Монументът бил  свален от постамента с помощта на стоманени въжета.

В Чернигов вечерта около 500 души се събрали на централния площад, за да съборят паметника на Ленин. Привърженици на Комунистическата партия се опитали да попречат, но въпреки това активисти нахлузили въже на главата му в резултат значителна част от статуята се отчупила.

По същото време няколко хиляди души повалили паметника на вожда на Октомврийската революция в Полтава с помощта на въже, теглено от няколко камиона. Операцията продължила почти два  часа, тъй като металният кабел се късал няколко пъти.

Подобни акции през последното денонощие е имало в Бровари, Житомир и Прилуки (Черниговска област). Радикали започнаха да разрушават паметници на болшевишкия вожд в Украйна в началото на декември, когато паметникът в центъра на Киев беше свален от пиедестала и разбит с чукове. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
7
 
20
 
! Отговори
? преди 10 години
Новия световен ред започнал Ленин с построяването на хиляди концлагери за инакомислещи.Сатрапът Сталин ги увеличел,а приятелят му Хитлер се научил от него.
8
12
 
22
 
! Отговори
СЛАВА УКРАЇНІ ! преди 10 години
ДЪЛБОК ПОКЛОН ДОЗЕМИ ПРЕД ВАС,БРАТЯ УКРАИНИ !ТАКА СЕ ОТСТОЯВАТ СВОБОДА И НАЦИОНАЛНО ДОСТОЙНСТВО !
7
14
 
32
 
! Отговори
Рила преди 10 години
Комунизма като идеология не е чума, не е лошо. Просто никъде по света не е съществувал истински комунизъм. Нито в България, нито в Русия, нито където и да било в бившите републики на СССР, нито в Куба, нито в Китай, нито в Африка, нито в Корея, нито във Виетнам!Тук в България шумкарите са слезнали от горите и са ограбили народа, който се е трудил. Е извинявайте дами и господа, но това не е комунизъм!Тия които се пишат комунисти в България са най-обикновени престъпници, хаймани и душмани!
6
14
 
17
 
! Отговори
Shark преди 10 години
Хм те и в Ирак събориха паметника на Садам, ама това с какво промени живота на обикновените хора. Бутнатите паметници не заличават историята, колкото и да ни се иска да е така лесно. Усилията на хората могат да променят историята, а паметниците трябва да стоят за да напомнят какво не трябва да допускаме да се повтаря.
5
9
 
21
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 10 години
Защо се пените бе ***... - нали Ленин уби внука на Цар Освободител и цялото му семейство... - както прави сега неговият последовател Чик Чи Рик...
4
10
 
19
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 10 години
Музика за ушите ми...
3
11
 
22
 
! Отговори
СЛАВА УКРАЇНІ ! преди 10 години
А у нас плешивия сифилистик кога ще го махнем?
2
32
 
20
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Платените слуги на юдите, масоните и сатаните от ЕС, САЩ и НАТО могат да воюват само срещу паметници, жени и деца.Що не идат да се изрепчат на Беркут, да ги обърне украинския спецназ с козината навътре, жалки предатели.Мачкай либерастката ***, Янукович!
1
19
 
17
 
! Отговори
St. John Red преди 10 години
Веднага да издигнат паметник на Бушмена (баща или син) или друг хаемрикански олиго френд.А ако не им се нрави, може и нещо европейско... например нереализираният художник с мустачките от Австрия.И.иоти.