Русия: Наказание за оцветения паметник на Съветската армия

Външното министерство в Москва изпрати протестна нота
Обновена: 24 фев 2014 17:40 | 24 фев 2014 16:50, Елка Василева
431
Русия: Наказание за оцветения паметник на Съветската армия
Снимка: Reuters

Министерството на външните работи на Русия изрази възмущение от поредния случай на вандализъм по отношение на паметника на Съветската армия в София, предаде ИТАР-ТАСС.

„С чувство на дълбоко възмущение беше посрещната в Русия новината за поредния случай на вандализъм по отношение на паметника на Съветската армия в центъра на столицата на България - София през нощта срещу 23 февруари“, се казва в коментар на руското външно министерство.

Още по темата
В министерството на външните работи на България е изпратена протестна нота с искане за „провеждане на щателно разследване на този хулигански инцидент, привличане под отговорност на виновните в противоправните действия и предприемане на съответните мерки за привеждане на мемориала в ред“, съобщиха от ведомството.

Москва разчита, че официалните български власти „ще предприемат всички необходими мерки за недопускане на гавра с паметта на съветските воини, паднали в името на освобождението на България и Европа от нацизма“.

На 23 февруари – деня, в който през 1918 г. е създадена Червената армия и който днес се празнува в Русия като Ден на защитниците на отечеството, паметникът на Съветската армия в София осъмна с изрисувано украинско знаме и надписи  "Слава на Украйна" и "Капутин“, а една от скулптурните фигури също беше оцветена с цветовете на украинското знаме – синьо и жълто.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


431
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
247
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Mного *** из милата ни Родина се е навъдил!А за тези,които са драскали-какво да се каже?Обикновени страхливи дриш...вци!Що като са толкова ербап-не застанат с имената си зад деянието си,а?И после на плювачите да кажем-колкото и да не ви се иска в България винаги ще има хора,които много повече ще уважават Русия,отколкото EU и US.
246
2
 
3
 
! Отговори
егати малоумието! преди 10 години
До Анонимен 300Е ако не беше освободила България, какво щеше да вземе Румъния? Бе вие сте билки големи готованковци бе! Русия да ви освободи държавата щото сте едни меки китки и не можахте за 5 века да си я освободите сами, страх ви тресеше от келявите турци. Та да ви освободи Русия страната,ама че и цялата територия отгоре на всичко да освободи. Де дърво неокастрено! А *** в устата не искате ли? Че и недоволни,рекламация за войната искат! Ми върнете се в Турция и се освободете сами тогава
245
6
 
3
 
! Отговори
kremenaabv преди 10 години
една бомба за тоя паметник и толкова.да беше победил Хитлер сега нямаше да я има тая *** и щеше да има ред и сигурност за всички
244
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 293ако не беше СА сега щяхте да сте "***"---------- Това си е твое мнение. Аз твърдя, че в руснаците са по-големи шовинисти и от немците и за тях ние сме ***.
243
2
 
3
 
! Отговори
не е лошо преди 10 години
Цацаров да се заеме и да видим *** вкарани в центарлният затвор, къдетода водят творчески разговори с ценители на задното изкуство.. време е простащината да има последствия..
242
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Украйна са били част от Съветската Армия и не виждам нищо различно в украйнците!Художника е *** не ами прос...А тука има повече паметници на руснаци от колкото на българи!Дали и тука не е било Съветски Съюз? Ба-мааму...
241
3
 
2
 
! Отговори
За Македония преди 10 години
Паметниците и почти липсващите български войнишки гробища са поругавани от сърбоманстващи ,,македонци''-титовци.,,Окупацията на Македония'' я измислиха българските ком-приятели но Тито,съсъздатели и на ,,македонскиот йезик''.Дина Мухина е по-компетентна.А дедите ми са оставели своя кръв за свободата на Македония, с което се гордеят много българи от македонски родове.
240
4
 
4
 
! Отговори
някой си там до 300 преди 10 години
не бих казал това,по-скоро си спомни кой направи САН СТЕФАНСКА България,и как милите ви европейци касираха договора,и заплашиха вкупом с война Русия за да не се меси при разделянето на България на Княжество и източна румелия....и как подкрепяха турците при кланетата....и как сега сестра ти лъска бастуни да дърти европейци,а *** слугува в гърция и я навеждат при всеки удобен момент....та както вика "смеещия се" *** народ слаба държава,хората помнят и не допускат грешки,а ние се гъ*им само
239
3
 
2
 
! Отговори
до 302 преди 10 години
ами трябва да отидеш в Руското посолство и да пикаеш и да обясняваш, А по точно те си имат хора които като поговориш ще се опикаеш и ред други процедури, как се казваш? и от къде си?
238
0
 
9
 
! Отговори
хахахахаха преди 10 години
и искаме да има НАШИ паметници в други държави-ха дано ама надали...гаврата с паметници е дело на най-простите хора-що в швабско,австрия,франция си стоят паметници на съв армия и се класифицират като"културно наследство"?и никой не ги цапа-щото хората са цивилизовани,помнят си историята,не плюят безразборно и даже да не им харесва някой паметник НЕ ГО МАХАТ ЗА ДА ПОМНЯТ И ДА НЕ ДОПУСКАТ да се случи това отново,ЗАТОВА ИМА И МУЗЕИ,а бг ***-*** НАРОД-СЛАБА ДЪРЖАВА и другите са ви криви,хаха
237
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Русия е първата страна късала от българската плът! С прехваления Санстефански договор тя откъсва Северна Добруджа за да я даде на Румъния като компенсация за заграбената от руснаците румънска Бесарабия!
236
3
 
2
 
! Отговори
единствено хубавото преди 10 години
е че след като така наречената България изчезва/тоест загива от простотията си/ обикновените Руски пенсионери изкопуват черноморието ни, в мноного от градчетата ни вече има повече Руснаци отколкото , ***, турци и българи.. Руснаците са бели и си личат 934а , за другите си е спорно..
235
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"... е изпратена протестна нота с искане за ..." - руската страна може да иска нещо само в Русия. Дали и харесва или не, но нещата които се случват тук са работа на българските институции, според българските закони. Може нашите продажни политици да се държат като подчинени васали, но това все още не значи, че България не е суверена държава. Не сме част от Русия, не сме длъжни да изпълняваме искания.
234
4
 
3
 
! Отговори
Смешното е преди 10 години
Ако на германец споменеш за Хитлер,обикновено навежда глава от срам,от личен опит,пък за повечето руснаци,че и българските руснаци,Сталин е герой.Това е проблема.
233
3
 
8
 
! Отговори
ЕвроЦенности преди 10 години
Това да се гаври с войнишки паметник..може да го направи само един гей .Нали мисли с *** си .а не с главата ... И да сложат една камера най-после .стига сме се излагали пред цял свят.
232
5
 
6
 
! Отговори
Денислав преди 10 години
Българските паметници са си българска работа, не знам защо Русия ще праща протестна нота. Когато се откъсваха парчета българска земя за Турция, Гърция, Сърбия и Румъния - на Русия много й пукаше. Да си гледат техните паметници в тяхната държава.
231
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Забавно е :)
230
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 288Има една особеност - Съветската армия и съюзническите армии очистиха Европа от нацизма.Никой американец или англичанин не би си и помислил дори, че може да се *** с паметник на САИ ако мислите малко с мозъците си, ако не беше СА сега щяхте да сте "***", ако изобщо знаете какво означава това.И това не е паметник на Сталин, а на обикновения човек който трябваше да умира за да го няма Хитлер.
229
1
 
2
 
! Отговори
защо тогава? преди 10 години
Идете и съборете всички наши паметници,тези които те още не са съборили и се извинете на македонците.
228
3
 
2
 
! Отговори
Ей,чичко ленин преди 10 години
Недей така.Съветската армия не е руска армия,съветската армия влизаше и мачкаше гражданите на Унгария и Чехословакия по собствените им улици,но руската армия-не,както 100 годишната комунистическа партия не е българската социалистическа партия,хич не е.Убийствата на 35 000 българи 1944-1945 е на комунистическата партия,пък възхода на България е на соц-партията,предателствата спрямо Македония и българите там,16 губерния съветска е на комунистическата партия,но 20 областни турци си е соц-работа.