Русия ще увеличи митата за Украйна, ако Киев се сближи с ЕС

Предупреждението дойде от руския министър на икономиката
Обновена: 24 фев 2014 17:46 | 24 фев 2014 15:07, Елка Василева
238
Русия ще увеличи митата за Украйна, ако Киев се сближи с ЕС
Снимка: Reuters

Русия ще увеличи митата за вноса от Украйна, ако Киев се сближи с Европейския съюз, предупреди руският министър на икономиката Алексей Улюкаев в интервю за германския в. "Ханделсблат", цитирано от Франс прес.

"Ние казваме на Украйна: разбира се, че имате право да избирате своя път. Но в такъв случай ще бъдем принудени да увеличим нашите мита за вноса", посочва икономическият министър.

Той оправдава такава мярка с опасенията, че Украйна може да стане входна врата към Русия за европейски продукти, които да превземат пазара.

Още по темата

Москва гледа с много лошо око на възможно сближаване между Украйна и ЕС - към каквото се стремят част от украинското население и сегашните управляващи след свалянето на президента Виктор Янукович.

Киев не може да остане силен партньор на Москва и едновременно с това да подпише споразумение за асоцииране с ЕС, посочва Улюкаев - според него "едното не е съвместимо с другото".

Освен това руският министър изтъква отрицателния ефект за икономиката на неговата страна от политическите сътресения в Украйна. "Много инвестиционни фондове изтеглят парите си от Украйна, като повечето веднага след това ги изтеглят и от Русия", отбелязва той. Според него "е ясно, че Украйна ще бъде изправена пред рецесия".

Говорителят на германския канцлер Ангела Меркел обяви днес пред журналисти, че ЕС все още е готова да подпише споразумение за асоцииране с Украйна.

Повече по темата вижте във видеото на Bulgaria On Air!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
159
0
 
3
 
! Отговори
До аноним 222 преди 10 години
Забрави за кранчето! Да, кранчето е политическо оръжие. Китай това и чака - преориентиране на руските въглеводороди към тях. А и Япония би хапнала.
158
2
 
3
 
! Отговори
Георги преди 10 години
Сирия не дадоха, та ще дадат Украйна! Украинците са на руснаците македонците. Но огромната част от тях са силно свързани с Русия - зарубите себе на нос! Добре, ще разкарат Ющенко, но няма да допуснат оная смешна *** с навъртяната плитка. Нито Кличко, айрянът в черепната му кутийка съвсем се е размътил от толкова удари. Бъдещето на Украйна е с Русия! Нека поляците си поставят марионетки в Лвов. Стигне ли се до преразпределение, Голямият губещ ще е Полша - тевтонците ще си вземат своето!
157
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ukraina da uvelici dvoino tranzitnite taksi za ruski gaz!Da si hodyat v Belarus
156
2
 
6
 
! Отговори
dobivictor преди 10 години
Когато през1991 година Украинците унищожиха ядрените ракети останали от СССР ,а уранът и плутоният премина под контролът на САЩ,Европа и САЩ трябваха да платят на Украйна 160 милиарда долара в замяна че страната се отказва от ядреният си статут.Украйна не е видяла и 1долар от тези договорки. Което ми напомня приказката че джентълменът държи на думата си,веднъж я дава а после ако не му изнася си я взима. И само да напомня на неуките проевропейци че когато Юшченко дойде на власт Украйна имаше ръст 12%!!!!!!!.Не е за вярване нали. Няма да коментирам че на следващите избори Юшченко спечели 5% с ко
155
1
 
14
 
! Отговори
Гражданин на РБ преди 10 години
"ВРЕМЕ РАЗДЕЛНО" настъпи в Украйна.Кой от центровете на власт и пари да избере? Русия, с нейното богатство на ресурси и тотална липса на Демокрация, или Европа, с нейната тотална декларативна привързаност към Демокрацията, без реално покритие, и никакви ресурси.. или... Америка, с нейната склонност да води войни НАВСЯКЪДЕ за ресурси. Или... може би ...Китай? ...;-)
154
7
 
3
 
! Отговори
Курдо преди 10 години
До ha ha--214; Какъв го ръфъха до сега бе тиква.Ние какъв го ръфахме преди десети?Защо Развалихте комунизма нали беше много хубав.3 пъти сменихте парите за да погасяте инфлация.Оставихте $12 милиарда външен и 26,5 милиарда вътрешен дълг.А.Луканов обяви мораториум ,което си е ФАЛИТ на държавата.Аман от КУХИ ***.ОСТАВКА.
153
7
 
3
 
! Отговори
Курдо преди 10 години
До Шустакович--207 ;Следващите които ще бъдат идухани са имено Лукашенко и ***.Един по един.И беларусците ще се съберат на МЕГДАНА.После Московчани.На Лукашенко и *** сега им избива.
152
11
 
3
 
! Отговори
Курдо преди 10 години
До 681--206;Слушай заблуден Русофиле.Това което съм ти писал е самата истина .Русия ни раздели в Берлин.Берлинския конгрес Гарантира независимоста на Б--я.Даде срок на Русия да се измита от тук.Даде срок да се напише конституция и най главното:КНЯЗА ДА НЕ Е РУСНАК,защото знаем какво щеше да последва.Русия после плати 300 000 лв за детронацията на Княза и поиска да ни сложи черкезин за такъв и това е--НИКОЛА ДАДИАНИ Мингрели.Той трябваше да продаде Б--я На Русия.Това не стана.И Турция помогна.
151
1
 
7
 
! Отговори
ha ha преди 10 години
Бягаииииииии, дИмукрацията ***. Еи сИга какаъв ще го заръфат украИнците, не е истина. Ще ни минат и задминат по сиромашия.
150
2
 
17
 
! Отговори
il_cho преди 10 години
До ШустаковичТо това е целта! Страната беше докарана до фалит за нула време! Сега ще следва да им ликвидират производството, а след това хората сами ще емигрират... Да ви е познат тоя сценарии... А да, България преди години! Честита Евроинтеграция на Украйна!
149
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 681 209Първо: Не количествените събития, а количествените натрупвания водят до качествени промени.Второ: Не всяка структурна промяна в едно общество води до революции, а само тези които се провеждат против икономическата логика.Трето: Социалистическите революции също са икономически нелогични.Четвърто: Не си учил достатъчно и не си особено умен - това е икономически неизгодно за теб.
148
2
 
13
 
! Отговори
Циника преди 10 години
Хайде сега от ЕС като са толкова загрижени за Украйна да свалят едностранно митата за украински стоки! Нали ЕС не правил политика!
147
4
 
2
 
! Отговори
681 преди 10 години
До Шустакович Ами да, ти си абсолютно прав!Количествените събития водят до качествени промени не го казвам аз а великият дядо Маркс! Всяка структурна промяна в едно общество води до революции!
146
14
 
3
 
! Отговори
трафоПОСТ преди 10 години
Двете руски джуджета управляват както може да управлява едно комплексирано политическо джудже, със заплахи, натиск извиване на ръце. Тези хора нямат икономика защото вместо икономика правят политика, купуват правителства извиват ръце. Пълни нещастници, направиха така, че един горд и извисен народ да бъде мразен само заради безобразията на тези лилиПути.
145
3
 
30
 
! Отговори
Шустакович преди 10 години
Сега украинците няма да могат дори едно болтче да продадат в Русия. Руснаците и беларусите досега бяха единствените, които им купуваха скъпите и некачествени стоки. Сега да им ги купуват германците и французите :)А това значи само едно - фалити на предприятия, рязък скок на безработицата, липса на данъкоплатци, масова мафиотизация, масова емиграция и в крайна сметка социалистическа революция :)И всичко това само ако не се случи лошият сценарии - гражданска война.
144
4
 
11
 
! Отговори
681 преди 10 години
До Курдо Много си зле, брато! Аз като гледам се западняци са ни освободили и от турци и от германци.Напротив, след Санстефанския се подписва Берлински договор според който "великите западняци" принуждават Русия да се съгласи с нови граници на България които я смаляват до днешните иначе територията е била много повече. Чети, чети и пак чети, щото ще си останеш много ***!
143
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
124, и какво от това?! Това си е 100% китайски ПРОБЛЕМ! Хамериканците сами си печатат парите. Могат да ги девалвират и да го издухат китайците( който са ми много симпатични!)
142
3
 
5
 
! Отговори
124 преди 10 години
До 'Умният гущер' Приятелю,необходимо ти е малко повече информация за 'Страната на неограничените възможности'.Към настоящия момент 70 % от външния дълг на САЩ е в ръцете на КНР.Много те харесвам,но не коментирай неща,които са ти непонятни.И си изтрий пяната от устата.
141
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Рекетьори!
140
14
 
6
 
! Отговори
Курдо преди 10 години
До Анонимен--191;Всичките ЗЛИНИ които са сполетяли Б--я са дошли от Русия и нейните Верни кучета Русофилите.