Русия ще увеличи митата за Украйна, ако Киев се сближи с ЕС

Предупреждението дойде от руския министър на икономиката
Обновена: 24 фев 2014 17:46 | 24 фев 2014 15:07, Елка Василева
238
Русия ще увеличи митата за Украйна, ако Киев се сближи с ЕС
Снимка: Reuters

Русия ще увеличи митата за вноса от Украйна, ако Киев се сближи с Европейския съюз, предупреди руският министър на икономиката Алексей Улюкаев в интервю за германския в. "Ханделсблат", цитирано от Франс прес.

"Ние казваме на Украйна: разбира се, че имате право да избирате своя път. Но в такъв случай ще бъдем принудени да увеличим нашите мита за вноса", посочва икономическият министър.

Той оправдава такава мярка с опасенията, че Украйна може да стане входна врата към Русия за европейски продукти, които да превземат пазара.

Още по темата

Москва гледа с много лошо око на възможно сближаване между Украйна и ЕС - към каквото се стремят част от украинското население и сегашните управляващи след свалянето на президента Виктор Янукович.

Киев не може да остане силен партньор на Москва и едновременно с това да подпише споразумение за асоцииране с ЕС, посочва Улюкаев - според него "едното не е съвместимо с другото".

Освен това руският министър изтъква отрицателния ефект за икономиката на неговата страна от политическите сътресения в Украйна. "Много инвестиционни фондове изтеглят парите си от Украйна, като повечето веднага след това ги изтеглят и от Русия", отбелязва той. Според него "е ясно, че Украйна ще бъде изправена пред рецесия".

Говорителят на германския канцлер Ангела Меркел обяви днес пред журналисти, че ЕС все още е готова да подпише споразумение за асоцииране с Украйна.

Повече по темата вижте във видеото на Bulgaria On Air!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До neni4aЕ точно,Само *** руснак може да хвърли 50 милиарда за нещо което струва 5 милиарда и то пак не работи На това се казва КОМПЛЕКСАРЩИНА
118
4
 
3
 
! Отговори
Мунчо преди 10 години
До Анонимен 144Как ги сметна тези 1300 години, дето сме се оправяли? Май 700 от тях други са ни оправяли! И още щяха да ни оправят, ако не бяха *** през 19 век! Ама не е късно - като гледам, Ердоган има да пооправи още малко бакии у дома и после ще си ни прибере пак да се оправяме под крилото му - далеч от *** и млядове... хехе
117
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ПРЕДИ ДА ДОЙДАТ РУСНАЦИТЕ В БЪЛГАРИЯ Е ИМАЛО ТУРИЗЪМ. ПРЕЗ ТУРСКОАбе ,всички вече се превиваме от смях като ти четем простотиите.В момента ги разпращаме на приятели които не вярват че може да съществува човек с интелект на амеба.Значи руската *** е основала туристическия бранш в България,може би не веднага но скоро след Освобождението от турско,дори има запазени гравюри на ген Гурко по бански.В кое село ви отглеждат такива чернобилски мутанти?
116
6
 
2
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
До Анонимен 140 Фалирала,фалирала,ама хвърли 50млрд за Сочи и всички дърти ЕС чанти като Меркел позеленяха от яд.Да не говорим за Обама,който горкия ,до съкращения в армията стигна. Хайде стига с подобни простотии. Дори и наш Плевнелиев остана със зяпнала уста,въпреки че е инстуктиран да бъде строг Ти кога си чувал фалирала държава да прави толкова успешна олимпиада а ? Кажи бе ?
115
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не бе, това не е изнудване, не е. И нас в никакъв случай не ни чака нещо подобно.
114
1
 
5
 
! Отговори
Voice of Russia преди 10 години
THE VOICE OF RUSSIA"ANONYMOUS UKRAINE RELEASES KLITSCHKO'S E-MAILS SHOWING TREASON. Според Anonymous- Украйна-Кличко е предател,който е платен (за извършване на преврата срещу конституционно избраното правителство)Те призовават за независима Украйна неподчинена на ЕС или воден от Русия съюз и против разполагане на бази на НАТО в Украйна.
113
2
 
4
 
! Отговори
до 136 преди 10 години
Ама за да не фалира някой, който наливал бетон, та се забравил, сега да пуснем всякакви бимбинистанци, калмики и дагестанци да живеят тук ли? Как не са се сетили италианците да им махнат визите? Там винаги има 20% свободни места в хотелите. Ще фалират търговците на фланелки с щампа: КГБ и сърп и чук, като тая на Росен Петров.
112
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До до 104 от славянинБрей,ти да видиш.Преди да дойдат твоите ***,в България не е имало туризъм.Боже как са се оправяли през изминалите 1300 години тези прости българии без живителната воня на руски партенки.Русофилията -висша форма на олигофренията.Тези на *** 20 от психиатрията ли ви набират?
111
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До sostinПикочи командващи света,а ние щото сме все най-най за това и г...вете си не можем да командваме.
110
0
 
0
 
! Отговори
ама двоен аршин преди 10 години
От еврейската идеология комунизъм ме втриса.Сега искам да видя обаче какво ще стане ако паметника на Червената армия (в която е имало около 500 000 евреи)открит в Израел през 2012г.бъде подобно свален.,като борба срещу комунистическото минало. jpost/Video-Articles/Video/Putin-to-inaugurate-Israels-Red-Army-monument
109
2
 
6
 
! Отговори
Алекс преди 10 години
Много ми е интересно защо когато падне граница *** винаги "защитават" пазарите си от гнилия капиталистически продукт. Как така не потриват доволно ръце "сега ще им покажем що е качество". Щото нормалния човек не го боли за 15 милиарда дето и без това ще потънат в джобовете на минимален кръг хора, а дали има читав телевизор на добра цена, дали има хубава кола, дали в мазагина има каквото иска. Нали от тоя гнил капитализъм ни предпазваха до 89-та и се криеха хората да ходят до корекома.
108
1
 
3
 
! Отговори
работещ преди 10 години
До до 104 от славянин:Ами, селянче-"славянин", те, хотелите и агенциите за недвижимости на нашето море са все на комунисти, какво лошо има да фалират, да ги купят по-читави хора и да започнат нещо като нормален туризъм и продажба на жилища, без дупедавство пред руските "купувачи". Не виждам нищо лошо, това е нормалният процес. Друг въпросе, ако ти там си си заложил ***. Е, ще ти го пълнят.
107
3
 
6
 
! Отговори
до 113 преди 10 години
Само руснаци, румънци и българи се навиват да идват на такова мръсно море: водорасли и канализация. Персоналът е индийски. А курортите натъпкани на 110%. Това са бедни руски селяни. Идват, защото им е позната азбуката (не знаят бъкел инглиш). Искат да опипат почвата: да бягат от Русия у нас. Никой не бяга от БГ в Русия. Най-малко Съсело.
106
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Koito si misli ,4e Russia I USA sa protinici - da si udari glavata v stenata .
105
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До до 112как ви дават дипломки "у ваше село"Южна Осетия не е Тбилиси,а грузинците бяха пожертвани от нещастника Шрьодер,който за благодарност отиде да работи в Газпром.
104
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо европидалите във форума така са се озлобили, нали си получиха мИчтаната дИмокрация в Украйна??! Нормалните държави си защитават икономиката и имат мита, само вие *** се гъзите на големия EC брат напълно безплатно :) Разликата мужду вас и *** от преди 90те, е че сте си вилнали задниците в друга посока, болил ли, по злобота се познава, че боли много.
103
2
 
6
 
! Отговори
работещ преди 10 години
Къде сте бе, червените "икономисти"-фалшификатори? Защо не коментирати цифрите от постинг 128? Докато чакате указания от "Позитано", само да напомня, че САЩ произвеждат и мноого царевица (вкл. и ГМО). Хайде, заревете сега, как на САЩ пшеницата била ГМО, пък на Русия - най-естествена и качествена в света.
102
2
 
5
 
! Отговори
до 113 преди 10 години
Ходят само в БГ и Турция. А в Албена руснаците съсипват курорта. Там няма да стъпя повече, докато идват само румънци и руснаци. Шум поцяла нощ, ТВ на руски навсякъде: до нас, под нас, във фояето. Нахални лелки се бутат и грабят от ол-инклузива, взимат цели дини, мъжете им - по 10 кюфтета и мръвки. А "бизнеса ни" не печели, просто се гарантира напълването на хотелите на 110%. Парите отиват в Руски Туроператор и АЕРОФЛОТ. И по 10$ за детски играчки. А вредата е огромна.
101
4
 
6
 
! Отговори
До 112 преди 10 години
До АнонименНе господинчо, когато 2-те фрегати се появиха нещата бяха приключили. Американцитв само констатираха случилото се. Ама на тях това им е любима тактика да печелят чужди войни. Прословутия десант в Нормандия широко рекламиран и до днес, се прави от Американските *** когато практически Германия е разбита. 54000 американчета в Нормандия. Германия губи 700000 войни само при Курск. Ха задай си въпроса какво щеше да се случи на Янките, ако 700000 Шваби ги бяха посрещнали радушно.
100
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименПосе*ко позитански това са фактите.Знам че ви довеждат до бяс,но и сто пъти да изквичиш опорните си точки реалността е друга.Две американски фрегати се появиха около бреговете на Грузия и руската агресия спря.Това е !И никой позитански *** не може да го промени!