35 бойци от "Беркут" са напуснали поделението с оръжието

В парламента е внесено предложение за ликвидиране на спецчастта
25 фев 2014 14:05, Елка Василева
52
35 бойци от "Беркут" са напуснали поделението с оръжието
Снимка: Reuters

35 бойци от спецчастта „Беркут“ са напуснали поделението си в Киев, като се взели оръжието със себе си. Това заяви и.д. министър на вътрешните работи на Украйна Арсен Аваков, цитиран от ИТАР-ТАСС.

„Днешната проверка показа, че 35 души не са в частта си. Те са напуснали, вземайки оръжието със себе си. В момента имаме затруднения в подразделенията на „Беркут“, който остана без ръководство. Правим всичко възможно да решим този проблем“, каза Аваков.

Още по темата
Той не съобщи подробности за инцидента.

Въпросът за ликвидацията

На 23 февруари в украинския парламент беше внесен проект за постановление за ликвидиране на специалното подразделение на милицията „Беркут“. Предложението беше внесено за обсъждане от група депутати от партията „Свобода“.

На 24 февруари лидерът на партия УДАР Виталий Кличко предложи парламентът да създаде специална следствена комисия с привличане на чужди специалисти за разследване на действията на президента на Украйна Виктор Янукович.

Кличко посочи, че „трябва да бъдат образувани наказателни производства срещу водещите дейци на режима, да се обърнем към представители на дипломатическия корпус за помощ в издирването в чужбина на лица, които са успели да напуснат страната, да се разследват действията на следователи, прокурори и съдии, участвали в репресиите срещу активисти“, подчерта Кличко.

Той отбеляза още, че парламентарната фракция на неговата партия настоява за забрана  на дейността на спецчастта на МВР „Беркут“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
2
 
! Отговори
СерГей преди 10 години
БЕРКУТ закрьiйвают в Софию посьiлают . . .
47
1
 
4
 
! Отговори
mr.twitter преди 10 години
Само искам да кажа,че по БНТ 1 дадоха кадри как хората от Харков и Донецк посрещат "Беркут",като герои!
46
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бойците от "Беркут", както и техните семейства, в момента са масово преследвани от фашистите от протеста. Вие какво очаквате? Държавата им ги изостави на произвола
45
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До EU citizenБраво!Всичко верно.
44
0
 
6
 
! Отговори
до 44 преди 10 години
а децата в киев ще ги учат ли на това че са разнополови? и искаш ли да отидеш да го обясниш на тия с маските и бухалките?
43
7
 
0
 
! Отговори
EU citizen преди 10 години
До Анонимен Пълни глупости, Янукович върна властта на Парламента и избяга в Харков. Никой не е обикалял с пачки пари на Мегдана. Всичко си е напълно легално.
42
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До EU citizen Като нямаш хал -хабер от Украинската конституция , що коментираш и пишеш глупости. Ама то *** радетели сте като мухи на ла*но-т.е. навсякъде. Държавата е отменена от момента в който Янукович не разреши на МВР да въведат ред, в който *** и Пульо от Евгейският съюз обикаляха из Мегдана с пачки пари и никой не ги спираше.Отменена, щото заради еврейската принадлежност на Юлия ,осъдена за престъпление е освободена от затвора. И самоназначенията на Арсении 1 и Арсении2
41
0
 
4
 
! Отговори
мястото на преди 10 години
всички които са потенциални педофили е в затвора, там ги оправят навеки, дори и да са европейски граждани, а има ли такива тук?
40
0
 
5
 
! Отговори
ДО 40 преди 10 години
КАК СА ДЕЦАТА , УЧИЩ ЛИ ГИ НА ОНЯ РАБОТИ ? В РУСИЯ НЕ ХОДИ, НЕ ЗАРАДИ СРУГО НО ИМА МНОГО СТРОГИ ЗАКОНИ ЗА РАЗВРАТЯВАНЕ НА ДЕЦА.
39
8
 
1
 
! Отговори
EU citizen преди 10 години
До neni4aНе е точно така, има Парламент с мнозинство от редовно избрани депутати. Има действаща Конституция, Президентът се подписа за връщането и и избяга. Държавата не е отменена. Договорът с Русия за намалението на газа също не е отменян...
38
1
 
5
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
До EU citizen Само че ако имат командване .А сега там е вакуум и могат да си правят каквото искат. Ти да виждаш легитимна власт ? Аз не виждам. Скоро в Украйна такива работи няма да се случат. Пък и като отидат в Крим,да ги видим как ще ги хванат,че да ги съдят. В момента силовите структури в Украйна са в анархия. Нямат съд,нямат армия ,въоще това е рай за всякакви откачалки
37
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да спрем да коментираме отдалече! Какво ще стане с Украйна, ще поживеем, ще видим. Една толкова разделена и изстрадала страна, тежко и горко на народа, малко хубави неща ги чакат. Пък и ние не сме постигнали кой знае какво за 25 години "демокрация", че да ги поучаваме. Ще влязат рано или късно в ЕС и какво? Веднага ще се намерят такива, които ще крадат парите, отпускани като помощи. Народът-все така беден.
36
4
 
2
 
! Отговори
EU citizen преди 10 години
До neni4a Само че дезертьорството с оръжие от частта не е нещо много хубаво. Военният съд не гледа с добро око на такива постъпки.
35
4
 
4
 
! Отговори
EU citizen преди 10 години
До иван 26 икономиките на държави като Полша, България, Румъния или балтийските държави бяха солидно подкопани и осакатени------------------ Румъния ли е осакатена, която произвежда всичко или Полша, която произвежда повече и от Румъния? Осакатена е единствено България, понеже всеки момент тука може да дойде на власт проруска клика. Какво доверие искате?
34
2
 
9
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
Еми още 35 в състава на Кримските части най-вероятно Да им е честито на майдановци.
33
1
 
16
 
! Отговори
Стоян К. преди 10 години
Сега идва времето за голямото крадене,сега някой ще станат по богати.А тези от "Беркут"трябва да напуснат страната, защото ще бъдат най виновни за всичко.
32
5
 
1
 
! Отговори
st преди 10 години
Подкрепящите изтока, аерофлот самолета и на майдана,подрепящите запада бритиш айруйес и пред Брюксел,Берлин и тн
31
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ясно са две неща - сред тях са убийците от Майдана, най-вероятно всичките са етнически руснаци!
30
4
 
6
 
! Отговори
st преди 10 години
Русофилите тук наистина ли сте истински русофили наистина ли подкрепяте русия, готови ли сте да помогнете на така наречената от вас русия и така нареченото православие.
29
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Първото нещо,което трябва да създадат са Ликвидационни съвети! Иначе нищо няма да постигнат!Да не пропуснат да си създадат Мутри и Охранители! От там на татък,всичко е лесно!