Аваков във Facebook: „Беркут“ ги няма вече

Продължава работата по съставяне на правителствена коалиция в Украйна
26 фев 2014 07:25,
145
Аваков във Facebook: „Беркут“ ги няма вече
Снимка: Reuters

Заповед за разформироването на спецчастите "Беркут" е подписал и.д. министър на вътрешните работи Арсен Аваков. Той самият е съобщил това тази нощ в профила си във Facebook, предаде ИТАР-ТАСС.

"Беркут" ги няма вече, пише в текста на съобщението по повод заповед номер 144 от 25 февруари 2014 г. "За ликвидацията на специалните подразделения на милицията за гражданска сигурност "Беркут". В украинския парламент днес продължава процедурата по събиране на подписи под коалиционното споразумение за съставяне на ново правителство.

Съгласно конституцията от 2004 г., чието действие бе възстановено, правителството се образува въз основа на парламентарно мнозинство, а кандидатурите за министри ще се съгласуват с демонстрантите на киевския Площад на независимостта, посочва агенцията.

Още по темата
 По думите на лидера на парламентарната група на партията "Баткившчина" (Отечество) Арсений Яценюк програмата на бъдещото правителство, която ще залегне в коалиционното споразумение, включва стабилизиране на финансовото и политическото положение, споразумение н МВФ, незабавно разследване на престъпленията по време на протестите, реформа в МВР и подписване на споразумението с ЕС. Яценюк заяви, че депутати от Партията на регионите не трябва да влизат в коалицията.

Лидерът на парламентарната група на Партията на регионите (ПР) Олександър Ефремов е заявил, че неговата група ще подкрепи предложението на мнозинството за създаване на правителството на народното доверие. ИТАР-ТАСС отбелязва, че от групата на ПР са отделили над 70 депутати, като половината от тях са създали група под името "Икономическо развитие" и начело с Анатолий Кинах, председател на съюза на индустриалците. Не е известно дали тази нова група ще участва в коалицията.

Понастоящем в 450-местната Върховна рада има 225 депутати, което не членуват в никоя група. Към тях се отправят предложения да се включат в групите на "Баткившчина", "УДАР" и "Свобода", за да увеличат броя на гласовата им от настоящите 179 до минимум 226, за да бъде съставено парламентарно мнозинство, твърди ИТАР-ТАСС.

Снощи бе съобщено, че днес в 19 ч. демонстрантите на Площада на независимостта ще обсъждат на митинг кои да бъдат министрите в новия кабинет, предаде БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още по темата: УкрайнаБеркут
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
0
 
1
 
! Отговори
СерГей преди 10 години
БЕРКУТ закрьiйвают в Софию посьiлают . . .
95
1
 
1
 
! Отговори
supernova® преди 10 години
Мда, май по-скоро ще се разбера с марсианец, отколкото с комуноид! Писна ми и под тази статия да чета коментари от раболепни ***, които приветливо размахват опашка на всяка написана "по-руссски" думичка! И как после да обича човек сънародниците си, като ги гледа как се мазнят на нек'ъв "зарубежный" господар?
94
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ето профилът на Аваков в facebook - https://facebook/arsen.avakov.1.Само искам да кажа,че по БНТ 1 дадоха кадри как хората от Харков и Донецк посрещат "Беркут",като герои!
93
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До supernovaНа такива като теб и марсианец да ти отговори - все тая ...
92
1
 
0
 
! Отговори
supernova® преди 10 години
Понеже никой от dnes.bg не ми отговори защо е плъзнала тая мода да се пише на руски... ай и аз да се включа с цитатченце:"По инициативе вице-спикера ГД Жириновского будут созданы "диванные войска" из блоггеров, которые будут воевать за Крым не вставая с диванов"Коментар под същия туит:"Диванные войска - група медленного реагирования" (на фона на руссския флаг) ...of course ;)
91
5
 
11
 
! Отговори
Шапка им свалям преди 10 години
на тия момчета! Как издържаха да ги бият с пръти, павета, да ги палят с ***. И нямат право да стрелят. Даже не им дадоха оръжие със стоп-патрони. Само гумени къси палки - това им беше снаряжението. Мисля, че някой ги подстави нарочно. Оня *** Янукович - такъв страхливец - за да запази милиардите си в западни банки не посмя да разпореди на БЕРКУТ да рзапръсне бандитите. Предния ден тъкмо ги бяха обградили на площада и тия се готвиха да се предават - дойде заповед да спрат - ПРЕДАТЕЛСТВО
90
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всяка държава има нужда от жандармерия, но не политизирана и кланяща се на чужд господ. Беркутците проявяваха прекалено лично отношение, за да бъдат оставени. Не им е работа да показват средни пръсти на протестиращите, нито да издевателстват над арестантите.
89
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До St. John RedЧаушеско ги накара да гладуват за да си изплатят дълговете и не искаше финансова "помощ" от западналите сатрапи------------------Че кой е Чаушеску да ми нарежда да гладувам и с каква цел? Янукович бил решил! Решава народа, а не някакъв луд, който си въобразява, че е прав.
88
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Героите и победителите - засега - на " революцията". Така се вземат решенията в областните администрации и дори в парламента. Тези герои крещят - Слава Украйне, сами си отговарят Героям слава! Други им отговарят подсмихвайки се- ГЕРОЯМ-САЛО! ..... БЕРКУТ е в Севастопол, там има и други неща!!! ..... Ако ви разкажа за геройските подвизи на тези победители -от видеото- ще ви настръхнат косите!!! ... ЩЕ СИ ПЛАТЯТ ПРЕСКЪПОyoutube/watch?v=XtxbGjkpkF8&feature=youtube_gdata_player
87
2
 
9
 
! Отговори
Беркут преди 10 години
можеха да попилят и разбият майданци,но не го направиха.Кой знае,може би да е и за по добро.Тъй че,майданци да не прекаляват в опиянението си.
86
2
 
5
 
! Отговори
А преди 10 години
НА МАЙДАН КОЙ КОЙ ИМ ПЛАЩА ИСКАТ ТАМ ДА СИДЯТ ИЛЯТО ТО ПОДОБРЕ НЕ РАБОТЯТ
85
2
 
1
 
! Отговори
А преди 10 години
ТОС АВАКОВ КОЙ НЕКА ГЛЕДА ДЪЩЕРЯ КАКВО ПРАВИ МОШЕЦИ ЗАЕДНО С КЛИЧКО ЯЦЕЮК И ДРУГИЯ
84
2
 
13
 
! Отговори
Лъже мръсника преди 10 години
БЕРКУТ ще се върне и всите вкупом фашистки *** ще миете пода на затвора. Половината БЕРКУТовци са се скрили заедно с оръжието. В Севастопол местното отделение на БЕРКУТ, след завръщането си от Киев е посрещнато с цветя и прегръдки.
83
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Последна новина от международния обмен:"Гърция сключи спогодба с Русия за 15% намаление цената на природния газ".Къде сте родни,"български" медии да отразите новината??Русия намаля цените на когото пожелае и най-вече на този,който я уважава!!Защо не намали цените ЕС,евродемократи??Защото България имаше демократични водачи на държава кой доцент по политикономия,цар-дървар,пожарникар,а с богатството й в банките разполагат инженер-химик и сервитьор и всичко друго,но не и българи!!
82
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Слава Укран!
81
4
 
14
 
! Отговори
ала бала преди 10 години
Всеки иска да види една свободна и демократична Украйна. Червената мъгла се разсея над Киев, на нейно място изпълзя кафявата чума от тинята и затворите. ЕС и САЩ доволно потриват ръце - разбира се, нали са замесени от същата кал и смърдяща тиня!
80
4
 
11
 
! Отговори
ни съ знай преди 10 години
Засега, пълен триумф на американското посолство.Трогателният апел на младата украинка за помощ е платен и изработен от американец.Мисля си, какъв ли сценарий ни подготвят в този момент.Прав е Сидеров, макар че с болка пиша това твърдение.
79
3
 
4
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
До стоян петров ОО боже. Ако Русия се разпадне,то ЕС ,САЩ и те трябва да се разпаднат. Естествено че това ще се случи някой де,но няма да е скоро. Най-вероятно е Украйна да е първата която ще се разпадне.Те са хомогенен народ,колко ние сме . Там половината от украинците са си чисти руснаци. Айде първо пиши за Украйна,че там разпада е факт и тия в Киев нямат как да го спрат. Реално Крим вече са си самостоятелна държава.Поддържат цялостта на Украйна на командно дишане
78
0
 
7
 
! Отговори
Омуртагов преди 10 години
Човек умира,и друг се ражда.Едно се разпада,друго се ражда.Историята е колело,а хората спици.И тъй-безкрай.
77
12
 
6
 
! Отговори
стоян петров преди 10 години
Налага се да се повторя, но трябва отново да подчертая, че срока на годност на Руската империя изтече. Не мога да разбера част от форума, каква изгода имат от съществуването на това феодално образувание. Хубаво е, че историята не зависи от нашето желание и следва своят естествен ход. Русия ще се разпадне и това не е нито трагичен, нито радостен факт.