Служители на "Беркут" помолиха за прошка за случилото се в Киев

Мъжете паднаха на колене в памет на жертвите на сблъсъците в Украйна
26 фев 2014 14:41, Елена Кирилова
42
Служители на "Беркут" помолиха за прошка за случилото се в Киев
Снимка: архив Ройтерс

Около сто служители на лвовското поделение на спецчастите за борба с безредиците „Беркут“ паднаха на колене в памет на загиналите на Майдана в Киев по време на сблъсъците между протестиращите и органите на реда.

По време на митинг в центъра на Лвов служителите на „Беркут“ помолиха за прошка.

Още по темата
Хиляди местни жители се събраха на площад „Тарас Шевченко“ в западния украински град. При появата на представителите на спецчастите, които бяха облечени в цивилни дрехи, беше направен коридор, по който мъжете преминаха сред викове „Позор“.

На сцената се качи командирът на частта заедно с няколко от подчинените си. Той обясни, че всички съжаляват за случилото се Киев и за факта, че са участвали в него. Мъжът се закле, че не са използвали сила, а когато получили заповедта да атакуват протестиращите граждани, са отказали да се подчинят.

Към 11-и февруари в Киев е имало 130 служители на „Беркут“ от местното поделение, сочат данни на МВР е Лвовска област

Само ден преди митинга в центъра на Лвов служители на спецчастите в Севастопол бяха посрещнати от етническото руско население като герои.

Повече по темата вижте във видеото на Bulgaria On Air! 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
3
 
! Отговори
пен4о преди 10 години
И Украйна и България са още в лапите на същото КГБ-зло, но Украйна е по-голяма и мащабите на безобразията са по-големи, а и по-дълго са "строили комунизъма; т.е. пак и с тях и с нас Москва е в труд и бой и Партия велика води нашия победен строй .
30
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Поне Украина да се избави от робството. В България робството е приоритет, но с общи народни сили може да се разкъсат оковите.
29
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този който заставя някого да пада на колене и да се разкайва за действия, които може и да не са били негови и по този начин да им слага вина още повече използвайки техните семейства за да ги принуди СА С ГРЯХ ПРЕД БОГА.
28
3
 
2
 
! Отговори
crimean news agency преди 10 години
Владимир Константинов-глава на Кримският парламент е заявил,че искането за разпускане на парламента няма легална база(това е искането на революционерите извършили неотроцкистки тип революция и преврат в Украйна)-Crimean news agency
27
9
 
9
 
! Отговори
Копи-пейст преди 10 години
САЩ може да потопи Украйна в ожесточена, разрушителна и международно опасна гражданска война. Тя може да предизвика отцепването на Крим и на някои от индустриалните източни части на страната. Но какво би гарантирало, че някои от украинците биха станали трайни противници на Русия независимо от краткосрочния изход на една евентуална гражданска война, подбудена от Фашингтон.
26
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
21 Не лъжи *** не лъжи , няма такава информация особено във фокус
25
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ЕС=НАТО Колко помогна НАТО на оня *** саакашвили,кога руските танкове си направиха парад в столицата на грузия тблиси,въпреки наличието на американски бази на грузинска територия . Толкова ще помогне и на тия *** от Майдана
24
7
 
6
 
! Отговори
Бжежински: преди 10 години
Русия може да потопи Украйна в ожесточена, разрушителна и международно опасна гражданска война. Тя може да предизвика отцепването на Крим и на някои от индустриалните източни части на страната. Но какво би гарантирало, че мнозинството от украинците биха станали трайни противници на Русия независимо от краткосрочния изход на една евентуална гражданска война, подбудена от Москва.
23
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
С ножа на врата не ще падаш на колене,ами и хоро ще играеш!
22
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Офицери! Честта на пагона! Ами да се хванат за палците на краката!
21
3
 
10
 
! Отговори
ЕС=НАТО преди 10 години
"НАТО изрази готовност да помогне на Украйна за реформите. НАТО заяви, че ще продължи да помага на Украйна, с която има тесни връзки, за да се даде тласък на демократичните реформи в страната. " - КРАЙ НА ЦИТАТА. Изводите всеки сам да си прави
20
7
 
10
 
! Отговори
АГ,ФОКУС преди 10 години
ПРЕЗИДЕНТА НА РУСИЯ В.ПУТИН НАРЕДИ ВНЕЗАПНА ПРОВЕРКА НА БОЕГОТОВНОСТТА НА ВОЙСКИТЕ В ЗАПАДЕН И ЦЕНТРАЛЕН ОКРЪГ,ТОВА СЪОБЩИ МИН.НА ОТБРАНАТА НА РУСИЯ С.ШОЙГУ.ЦИТИРАН ОТ ИНТЕРФАКС. В СЪОТВЕТСТИЕ СРАЗПОРЕЖДАНЕ НА ПРЕЗИДЕНТА НА РУСИЯ ,ДНЕС 14,00 МОСКОВСКО ВРЕМЕ СЕ ВДИГАТ ПО ТРЕВОГА ВОЙСКИТЕ ОТ ЗАПАДЕН И ЦЕНТРАЛЕН ВОЕНЕН ОКРЪГ ,КАКТО И ВОЙСКОВИТЕ ЧАСТИ ДИСЛОЦИРАНИ ЦЯЛАТА ТЕРИТОРИЯ НА РУСИЯ ,ЗАЕДНО С КОМАНДВАНЕТО НА РУСКИТЕ ВВС,РАКЕТНИ ВОЙСКИ И ВОЕННИЯ ЧЕРНОМОРСКИ ФЛОТ НА РФ ЗАПОЧВА СЕ !
19
8
 
6
 
! Отговори
ViturStSt преди 10 години
Всички са ви платени на вас.Жалка работа.Щом вие сте паднали да взимате жълти стотинки та да висите по форумите значи и хората на площада са кат вас.Срам.
18
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Председателят на Висшия съвет на автономната република Крим в състава на Украйна, Владимир Константинов, опроверга медийната информация, че е насрочено извънредното пленарно заседание, на което ще бъде прието крайното решение за излизането на Крим от състава на Украйна, предаде Интерфакс, позовавайки се на пресцентъра на парламента. В кримския парламент въобще не стои въпросът за излизането на Крим от Украйна. Това е провокация за дискредитиране на парламента и за отнемането на неговата легитимност, се казва в изявлението.
17
5
 
13
 
! Отговори
подготовка преди 10 години
Имаше интересна статия за призив за насилие над членовете над семействата на специалните сили за борба с безредиците Беркут от неотроцкистките революционери такива части разбира се има всяка държава,които биха се използвали по същия начин при домашен терор,палежи и убийство на полицаи.Циркът разбира се цели публично унижение,никой не знае какво им е казано зад сцената.Пътят за гражданска война и терор без сили за контрол се разчиства.
16
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Авторката е хубаво да уточни в заглавието, че става въпрос не за Киев, а за Лвов...това е все едно да се съобщи революционна новина, че полицията в Тетово се е извинила на албанските сепаратисти...(щото самите полицаи са били албанци)
15
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
достойни Мъже в голямата игра за власт !а между другото от радост Тимошенко стана и тръгна сама на среща с американски дипломати
14
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ще дойда у вас да те разстрелям и когато властите ме обявят за издирване ще падна на колене да искам прошкаНяма прошка съд и чаушеску
13
4
 
8
 
! Отговори
Г-жа НЮЛАНД преди 10 години
да отиде на площада и пак да им раздава Великденски курабийки
12
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Властите в Севастопол отказаха да се подчинят на заповедтта от Киев да разпуснат Беркут,напротив,те призоваха всички служители на Беркут да дойдат в Севастпол ,където ще са добре дошли....В същото време днес външния министър на Турция Давутоглу заяви,че запада тотално се е провалил както в Сирия ,така и в близко източната си политика ,Давутоглу подчерта,че заради политиката на запада и саудитците Сирия се е напълнила с джихадисти от цял свят ,които след поражението си от Асад влизали в Турция