В Крим разделени "за" и "против" новата власт в Украйна

В Киев се опасяват от сепаратизъм
26 фев 2014 10:53, Елка Василева
139
В Крим разделени "за" и "против" новата власт в Украйна
Снимка: Reuters

Върховният съвет на Автономна република Крим ще обсъди обществено-политическата ситуация в Украйна на извънредно заседание днес следобед, предаде ИТАР-ТАСС.

Очаква се няколко часа преди заседанието, насрочено за 15,00 ч. местно време, пред сградата на парламента да започнат две масови акции: на жителите, които искат от кримската власт да не признава новото ръководство на страната, и на представители на общността на кримските татари, приветстващи смяната на властта в Украйна, предаде РИА Новости.

Жители на Крим започнаха вчера сутринта безсрочен протест пред Върховния съвет с искане депутатите да не признават новото ръководство на страната и да се възстанови конституцията на Крим от 1992 года, съгласно която правомощията на Крим бяха значително по-широки: републиката имаше свой президент и независима външна политика.

Освен това събралите се искат референдум, чрез който жителите на Крим да изберат пътя за развитие на региона: със сегашния статут на автономна република в състава на Украйна, като независима държава или в състава на Русия.

Вчера броят на участниците в акцията достигаше хиляда души, но през нощта пред парламента останаха около 50 човека.

Протестиращите бяха закачили руското знаме на фасадата, но сега то вече е снето и на покрива отново се веят флаговете на Украйна и Крим.

Участниците в безсрочния протест призоваха населението на Крим на митинг днес в 12,00 ч. местно време пред парламента.

Организаторите заявиха, че нямат намерение да се разотидат, докато Върховният съвет не приеме исканите от тях решения.

Представители на кримско-татарското население на Крим планират тази сутрин през парламента алтернативен митинг, който да поиска от Върховния съвет да признае новата власт и да потвърди, че Крим остава в състава на Украйна.

Представителите на новата власт в Киев оценяват желанието на част от жителите на Крим за референдум като заплаха от сепаратизъм. Председателят на Върховната рада и и.д. президент Олександр Турчинов вчера свика съвещание с ръководителите на силови министерства и ведомства за обсъждане на проблема със сепаратизма, в това число в Крим, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** ама ти си била голяма *** ,и за тоалетна хартия не ставаш
123
0
 
0
 
! Отговори
СПАС преди 10 години
Четете това!!!! ТОВА Е ИСТИНАТА!!!!komunistibg.wordpress/2014/02/26/1-68/
122
0
 
2
 
! Отговори
СПАС преди 10 години
119 ти знаеш ли какво говориш??? Ти казваш, че българите трябва да разберат, че ще им е най добре да са в Османската империя или (Турция)!!!! Държиш ли на мнението си или си се пообъркал малко?:)))))))
121
1
 
11
 
! Отговори
ама че народ преди 10 години
Едвам се докопах до информация. Вчера стотици хиляди южно корейци, са излезли на стачка-протест срещу приватизацията на държавни компании. Правителството им отвърнало гневно, да си гледат работата и че стачката била нелегална.Демократчета мамини сладки. От страните покровителствени от САЩ защо първо до нас не достига информация за случващото се, а второ - как така там правителствата дори да избиват, няма проблем ?!?
120
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
EWROPA I USA ИМАТ ПАРИ ДОСТАТЪЧНО НО ТРЯБВА ДА НАМАЛЯТ СОЦИАЛНИТЕ ПОМОЩИ НА АФРИКАЦИТЕ И АЗИЯТЦИТЕ ИМИГРАНТИ НАИ ВЕЧЕ В ЕВРОПА И СПЕСТЕНОТО ДА ПОДПОМОГНАТ УКРАИНА НО ТОВА ЕСТЕСТВЕНО НЯМА ДА СТАНЕ НИКОГА ЗАЩОТО УКРАИНЦИТЕ НЕ ПРЕСТАВЛЯВАТ ИНТЕРЕС ЗА ЗАПАДА А СМО ТЕРЕТОРИЯТА ИМ
119
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
129 малкия май си прекалил с комп игрите , излез на въдух
118
2
 
22
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
Прочетох,че ЕК са поискали Русия да помогне на Украйна ,а Путин си е наредил проверка на боеспособността на армията на Запад и Централните части. Оказва се,че от ЕС нямат парите които им трябват на Украйна ,а Путин смята малко да ги пострестне. Та западните демократчета да ми кажат защо супер богатия ЕС ще иска и Русия да помага на Украйна а ?
117
0
 
0
 
! Отговори
ама че народ преди 10 години
До Анонимен (126)А кой е губил с тях ?
116
0
 
9
 
! Отговори
DARK преди 10 години
И от кога референдума е форма на сепаратизъм?Новите в Киев по нищо не се различават от старите!
115
1
 
9
 
! Отговори
ама че народ преди 10 години
До neni4aМайтапа (гледам клипче от тубата) е, че се чува повече Алаху Акбар отколкото Украiна.
114
2
 
8
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
До ама че народ 118 Потвърждавам Ако са около 5000 ,то 3000 според Фокус са татари. Но да не забравяме,че кат оприключи работния ден,то тия 3000 татари ще бъдат обградени от поне 20 000 които не искат да се подчиняват на Киев. Ще стане интерестно
113
0
 
12
 
! Отговори
ЦЕЦО преди 10 години
До анонимен: ОТ 92 , МИСЛИШ ТОЧНО КАКТО АЗ СИ МИСЛЕХ ,КОГАТО БЯХ НА 18 ГОДИНИ ! МЕЖДУ ДРУГОТО ,ВИЕ , "ДЕМОКРАТИТЕ" , НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ ЧЕ СТЕ ОТДАВНА НА СМЕТИЩЕТО ? В УКРАЙНА ГИ ЧАКА СЪЩОТО ,НО НЕКА МИНАТ 20-25 ГОДИНИ ,КОЛКО СА ЕЙ СЕГА ЩЕ СЕ ИЗТЪРКОЛЯТ ! НАВРЕМЕТО ТЮМБЕЛИНА АЛЕКСАНДЪР ЙОРДАНОВ ИСКАШЕ ДА СЪДИ РУСИЯ ,НО СЕ ОКАЗА НА СМЕТИЩЕТО ! СЕГА ГЛЕДАМ ПАК НАДИГА ГЛАВА ,НО УМНИТЕ МЛАДЕЖИ СЕГА ЯКО ГО ПОДРИТВАТ И НЕ МУ ДАВАТ ДА ГОВОРИ ГЛУПОСТИ ! ЗАЩОТО ВИДЯХА ,ЧЕ Е ДЕМАГОГ !
112
0
 
0
 
! Отговори
ама че народ преди 10 години
До Анонимен (121)Айде и тебе да оставим на публиката. Ще бъде интересно :)
111
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
120 европейската интеграция означава включително шастливи кокошки / като домашните на село помниш ли ги / и прави краставици / като тези от показните магазини по времето на соца върнати при това от някой износ помниш ли ги / , колкото до салама по времето на социализма старте хора въздищаха по саламите преди девети или след девети но преди нацинализацията , сега въздишаме / и аз включително / по онези от МЕСОКОМБИНАТИТЕ примерно СИЛИСТРЕНСКИЯ или ЕЛЕНА , светът се променя , а другото ти са глуп
110
1
 
19
 
! Отговори
ама че народ преди 10 години
До Анонимен (119)Че е сложно - сложно е. Но ако европейската интеграция означава : щастливи кокошки, прави краставици, салам от тоалентна хартия и обучаване на 5 годишни, що е това мастурбация и еднополови връзки ... мерси ти аз за тая интеграция. Нека хората сами да решат за себе си, кое е добре и кое не.
109
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
118 В Крим е най-сложно, но рускоговорящите би трябвало да разберат че и в техен интерес е европейската интеграция , стига нвата власт да на залитне по някакъв криворазбран национализъм в което се съмнявам че ще се случи , но отделни изяви и елементи ще има .
108
1
 
7
 
! Отговори
ама че народ преди 10 години
В Симферопол са се събрали про-руски и про-украйнски тълпи от протестиращи. Около 5 хиляди са общо, но полицията която е била изпратена да предотврати евентуални сблъсъци, се е изнизала преди няколко часа ...Намесени са и около 700 татари, които са се обявили в подкрепа на новото правителство, защото Крим обяви, че няма да се подчинява.
107
3
 
12
 
! Отговори
Blizak Iztok преди 10 години
Маркс и Енгелс са немци, от еврейски произход, именно те движат нещата в Украйна, а и в България, честита ви нова ивритска азбука либерал умити мозъци
106
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
даже Американците са искали лицензно призводство на Руските ракетни двигатели НК 33 в АМЕРИКА
105
0
 
6
 
! Отговори
американски скункс преди 10 години
за 113 ами ракетните с РУСКИ двигатели НК 33 НА АМЕРИКАНСКАТА РАКЕТА ANTARES и те ли са спрени