Украйна поиска официално помощ от МВФ

Фондът е готов да откликне, съобщи Кристин Лагард
Обновена: 28 фев 2014 18:02 | 27 фев 2014 19:14, Красимир Ангелов
223
Украйна поиска официално помощ от МВФ
Кристин Лагард. Снимка: Reuters

Украинските власти са поискали финансова помощ от Международния валутен фонд (МВФ), съобщи управляващият директор на фонда Кристин Лагард в изявление, цитирано от Bloomberg.

"Готови сме да откликнем и в идните дни ще изпратим екип от МВФ в Киев, който да започне предварителен диалог с властите“, посочва Лагард в изявление, разпространено по електронната поща.

Още по темата

"Това ще даде възможност на МВФ да направи обичайната си техническа независима оценка на икономическата ситуация в Украйна и същевременно да започне обсъждания с властите на реформи в политиката, които биха могли да формират основата на програма, подкрепена от Фонда", посочи Лагард.

По-рано днес Арсений Яценюк, когото украинският парламент одобри за премиер на страната, обяви, че осигуряването на нов заем от МВФ е жизненоважно, за да може националната валута да се стабилизира.

Украинската гривна достигна рекорден минимум днес поради опасенията, че централната банка е в безизходица заради намаляващите резерви в чужда валута.

Същевременно източник от обкръжението на отстранения президент на Украйна Виктор Янукович заяви, че бившият вече държавен глава на страната ще даде пресконференция от Ростов на Дон в петък, 28 февруари, от 15,00 часа.

Още икономически новини от света четете в Investor.bg

Още по темата вижте във видеото на Bulgaria On Air!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


223
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
1
 
11
 
! Отговори
pero преди 10 години
И ко стана сега? Нали ЕС щял финансово да помага. Да ама не. Сега МВФ-то почва гаражната разпродажба на страната. С времето всичко се променя. Време, хора... държави. Врагове стават приятели, богати обедняват и тн.
113
2
 
18
 
! Отговори
С.С.С.Р преди 10 години
Айде почна се ограбването , хубаво вижте влечугото на снимката за да знаете кой ни граби 25 години в демонократичния "рай" !
112
3
 
2
 
! Отговори
язвичката преди 10 години
радваите се 3 на 3 за нашите стрещу лациооще 5 мин и господ пак ще е българин
111
2
 
0
 
! Отговори
язвичката до 168 преди 10 години
пич а кои го интересува товаква е разликата между теб и близките на партизаните търсещи мъст за отрязаните глави на своите близки-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------както казах стара мъст,стара кръв и много злоба заминаваща си с вас,аз съм друго поколение и не уча моите деца да мразят а да обичат
110
2
 
12
 
! Отговори
Иван преди 10 години
Kрим се отцепиха, сега като се отцепят още няколко области, и ще остане една малка област, която да си я прибере ЕС, ставаме свидетели, как една държава се разпада на малки държави, така е било и с България, преди да падне под турско робство...
109
5
 
2
 
! Отговори
язвичката преди 10 години
абе мислете как ние да се оправим .а тия *** никои не може да ги оправи вече=====================================================казвате руси ,украинци, татари вероятно има и част етнически българивероятно повечето са се омешили =семеиства деца а кръвта която ще легне между тях кои ще я заличи???още има бахури из форума които скимтят че на баща му навремето му взели 10 овце(да не казвам никове)аз да им пикая на злобата=те ще си умре с тях
108
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Така се радвам, че Фондът е готов да откликне! Винаги са били толкова отзивчиви...!
107
4
 
5
 
! Отговори
Румен221 преди 10 години
Приятели,Не се лъжете, не спорете...- Крим е автономна република със собствен Парламент и Правителство..., а не окупирана от Украйна област...!!!- Кримските жители, АКО ИСКАТ ЩЕ СА В СЪСТАВА НА УКРАЙНА, АКО ИСКАТ В СЪСТАВА НА РУСИЯ..., макар че могат да поискат и да са в състава на България..., където са били по време на кубратовата Стара Велика България (заедно с Русия и Украйна)...!!!- Да правят референдуми и са се връщат в България... - Ще ги приемем... и хем ще влязат в Е.С., хем в НАТО...!!!.
106
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"" Поведението на Путинската хунта e дълбоко-погрешно е най-вредно за самата Русияв резултат на тази политика СЕГА русия ще има в лицето на Украйна своя най-голям врагв резултат на тази политика русия ще граничи САМО с ВРАГОВЕ ""
105
2
 
4
 
! Отговори
Румен221 преди 10 години
Е, те това е Европейският избор на гатгстерите в УкрайнаПреврат няма...Но...:- Междувременно най-малко хиляда привърженици на Евромайдана окупират сградата на областната администрация в североизточния град Харков. Пред централния вход са издигнати барикади и дежурят "постове за самоотбрана...Само някакви си 67 пленени, преоблечени и ЗАСТРЕЛЯНИ В ТИЛА насред Киев полицаи...- Че те полицаите - хора ли са....
104
2
 
3
 
! Отговори
язвичката преди 10 години
и би ли обяснил защо си вреш зурлата в работите на чужда държава -като твоята собствена тъне в нищетакакъв е символа на една национална катастрофа-минус 2 милиона население,унищожена икономика,унищожено селско стопанство,образование опошлено,здравеопазване=които има пари ще живее,реално изнасяме само кенефо чистачи и свежа плът за бардажите на любимия ти ЕС и отде накъде ти джудже безродно махаш пръст другиму=виж първо собственото си падение
103
3
 
9
 
! Отговори
Румен221 преди 10 години
Бързат, бързат...Докато народа им не е разбрал какво става, бързат да поробят финансово Украйна и да превърнат украинците (каквито сме българите) във вечни роби на МВФ...!!!- Такава финансова катастрофа Украйна не е виждала, каза дясната ръка на Ю.Тимошенко, Яценюк, който добави, че трябва незабавно да се отправи молба за финансова помощ от... Банката на ЦРУ - МВФ...!.
102
1
 
5
 
! Отговори
до 150 преди 10 години
Стига с тея статистики-стъкмистики!Точно в епохата на студената воина пък да не говорим кое колко струва реално.Се едно да си говорим за Китай в момента.Дето викат хартии като вестници ,но стига някои да ги чете.Я ме направи грамотен!Защо еднаква стока в САЩ е 20$ в Англия е 20 паунда ,а в ЕС е 20?
101
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вижте го само тоя травестит от МВФ , аз от такъв човек не бих взел и копче на заем!!
100
1
 
7
 
! Отговори
спам преди 10 години
Махни ги тия заеми=едно е общото при тях,все ти е вътре и не смееш да шавнеша по добре ни обясни как се стигна до това да се просят заеми????Моля спести баналните глупости с палатите на Янукович=ТЕ ПРОСТО НЕ СА НЕГОВИПрезиденстки дворци,царски дворци ,резиденции-оппа що ли има нещо общо между тях -има естесвено това са просяците завиждащи отстрани и незнаещи закво иде реч
99
0
 
21
 
! Отговори
rusnak преди 10 години
Май пак иде голодомор, и пак Русия ще им е виновна.
98
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДAAA МНОГО ПРAВИЛНО СИ ГО КAЗAЛ 140, ВРЕМЕ Е, РУСОФИЛИТИЦИТЕ ДA ИДAТ В РЕЗЕРВAТИ, ПОДОБНО НA ИНДИAНЦИТЕ. БИЛИ СA МИЛИОНИ, A 20 Г. ПО- КЪСНО ДПС И ТУРЦИ ИМ ПРAВЯТ МИТИНГИТЕ ХA, ХA, ХA
97
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Рогозин предложил новым руководителям Украины арестовать самих себя.Read more: ntv.ru/novosti/848680/#ixzz2uYCEMTxK
96
4
 
1
 
! Отговори
хахах 144 преди 10 години
А гърците имат 10 пъти по-силна от нас!Аиде кацаите на земята и се събуждаите от тоя статистически сън за работещите бедни и богатите сиртакаджии.
95
0
 
3
 
! Отговори
шаломович преди 10 години
Мога да ти го напиша и обратно на иврит.