Украйна поиска официално помощ от МВФ

Фондът е готов да откликне, съобщи Кристин Лагард
Обновена: 28 фев 2014 18:02 | 27 фев 2014 19:14, Красимир Ангелов
223
Украйна поиска официално помощ от МВФ
Кристин Лагард. Снимка: Reuters

Украинските власти са поискали финансова помощ от Международния валутен фонд (МВФ), съобщи управляващият директор на фонда Кристин Лагард в изявление, цитирано от Bloomberg.

"Готови сме да откликнем и в идните дни ще изпратим екип от МВФ в Киев, който да започне предварителен диалог с властите“, посочва Лагард в изявление, разпространено по електронната поща.

Още по темата

"Това ще даде възможност на МВФ да направи обичайната си техническа независима оценка на икономическата ситуация в Украйна и същевременно да започне обсъждания с властите на реформи в политиката, които биха могли да формират основата на програма, подкрепена от Фонда", посочи Лагард.

По-рано днес Арсений Яценюк, когото украинският парламент одобри за премиер на страната, обяви, че осигуряването на нов заем от МВФ е жизненоважно, за да може националната валута да се стабилизира.

Украинската гривна достигна рекорден минимум днес поради опасенията, че централната банка е в безизходица заради намаляващите резерви в чужда валута.

Същевременно източник от обкръжението на отстранения президент на Украйна Виктор Янукович заяви, че бившият вече държавен глава на страната ще даде пресконференция от Ростов на Дон в петък, 28 февруари, от 15,00 часа.

Още икономически новини от света четете в Investor.bg

Още по темата вижте във видеото на Bulgaria On Air!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


223
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
1
 
5
 
! Отговори
Гост преди 10 години
МОСКВА, 27 февраля. Большой десантный корабль Балтийского флота РФ пр.775 "Калининград", бортовой номер 102, который принадлежит 71-й бригаде десантных кораблей БФ ВМФ РФ, в 8:20 по московскому времени прошел пролив Босфор в направлении Черного моря.Вслед за ним с интервалом в 20 минут, в 8:40, пролив Босфор в том же направлении прошел второй большой десантный корабль БФ ВМФ РФ пр.775 "Минск", бортовой номер 127.Корабли были засняты турецкими камерами видеонаблюдения, расположенными вдоль берег
93
0
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Не е за вярване, но се намериха и по-големи балъци от нас, българите.Айде, да им е честита "помощта "на братята украйнци..Преди да я поискат тази помощ ,можеха да се поогледат ,какво е дереджето на"облажилите се "вече от нея ,като например нашето .То и ние навремето наивно си мислехме ,че запада ще ни помогне, че ще тръгнем напред с бързи крачки ,но не стана така .
92
0
 
15
 
! Отговори
Циника преди 10 години
какъв е този *** на снимката?
91
0
 
19
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 10 години
За това ли протестираха платените майданисти ?За да принудят Украйна да тегли нов заробващ заем от МВФ ?
90
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
134 ЗНAМ, ЧЕ СИ ПAДAШ ПО ЛЕВИ ДЖУДЖЕТA С ПОЛКОВНИШКИ ПAГОНИ, СПОКО НЕМA ДA ГО РAЗГЛAСЯВAМ)))
89
9
 
0
 
! Отговори
до 133 преди 10 години
Въпроса със Сирия го забатачи лигльото Обама. Ако беше бомбандирал Сирия през август миналата година днес нямаше да има война и Башар Асад щеше да прави компания на Кадафи и Садам.
88
0
 
13
 
! Отговори
varg преди 10 години
Не ми казвайте,че това е жена на снимката
87
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И до сега Украйна имаше 20 милиарден заем при зверски условия, но МВФ го спря понеже Украйна не можеше да го изплаща .Сега ако има заем, условията ще са зверски и на Украйна ще й наврат два хомота .Украйна от БЕДНОСТ стига до НИЩЕТА .Ама Бандеровските неофашисти искат власт и кръв .
86
13
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ШИСТОВ ГAЗ, ИКОНОМИЧЕСКИ РAСТЕЖ, РAБОТНИ МЕСТA, СИГУРНИ ДОХОДИ, НAХРAНЕНИ И ДОВОЛНИ ДЕЧИЦA, ТОВA Е ЛОГИКAТA НA ОБЩЕСТВЕНИЯ ДОГОВОР ЗA БЪДЕЩИТЕ СОНДAЖИ НA ШИСТИ У НAС! МОРAТОРИУМA ДA ГО МAХAТ НЕМЕДЛЕНО, ИСКAМЕ ЕВТИН ГAЗ ЗA БЪЛГAРИТЕ! ПО 5 МИЛИAРДA ГОДИШНО ЗAМИНAВAТ ЗA РAШA ОТ НAШИТЕ ПAРИ!
85
1
 
13
 
! Отговори
Див аграр преди 10 години
Продължение. Чака ги многосериен филм. Първо-инфлация, да се оберат и последните стотинки на народа, и да се постави в бъдещето той на колене.После-дивашка приватизация и мутри.Разцвет на предприятията за бързи пари-банки, финансови пирамиди, застрахователни дружества.Разпад на държавността, мутренски години.Достигане на дъното, и неизбежен заем от МВФ. МВФ поставя условия-ниски пенсии, скапано обрадзование и здравеопазване, съкрашаване армията и разходите и, до един стадион хора.И още, и още...
84
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БЕ КОЙ ЩЕ ВИ НAПAДA БЕ ***, СПОКО ПРОДAВAЙТЕ СИ ГAЗA НA КИТAЙ И РAХAТ БЪДЕТЕ, ДA БОГAТЕЕТЕ ОТ ДЕН, НA ДЕН ХA, ХA ТУКA ИМA ШИСТ, A В ШИСТA МНОООГО ГAЗ, И НЕФТ ИМA РУСИЙСКИ МИ КОМРAТС
83
12
 
2
 
! Отговори
до 119 преди 10 години
Има не само филм ами цял сериал. Само чакат Путин да вкара войски в Украйна пък после гледай сериала. Нищо не е по важно за Европа от нейната независимост от сатрапи като Путин. Да изнасят в Китай колкото си искат те и сега изнасят, но там цената е 4 пъти по ниска отколкото в Европа.
82
1
 
10
 
! Отговори
Див аграр преди 10 години
Жал ми е за тях. Още са по детски наивни, но ще изтрезнеят и те.Ще се отърсят един ден от илюзиите си, и ще се огледат.Ще се видят какво ще представляват тогава-Платено здравеопазване, разбито образование, само спомен от армия, индустрия, национален суверените и национална гордост, емигранти из цяла европа, миячи на чинии, шофьори и ***.Този филм вече сме го гледали.Ще продължа.
81
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЗAДУНAЙЦИ ТОВA Е ГОРДОСТ И ВЕЛИЧИЕ, ИСТОРИЯ ТОЖЕ! ЗAДУНAЙ ДA СЕ НAРИЧAМ...ПЪРВA РAДОСТ...Е ЗA ВAС! ВЕЧНAТA НИЩЕТA Е AБОНИРAНA ЗA ГAСУДAРСТВОТО НИ, СОЮЗ СОС РAШA
80
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ей този травестит на снимката където отиде фалирват държави !!!
79
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
УКРAЙНA СЛЕД 10 Г. ЩЕ БЪДЕ КAТО СРЕДНОЕВРОПЕЙСКИТЕ СТРAНИ, ТЕХНИТЕ БРAТЯ ПОЛЯЦИ СA ГAРAНТ ЗA ТОВA. A НИЕ С РУСКИТЕ ТРЪБИ ДЕ СМЕ РЪГНAЛИ ИЗ ЕВРОПA, МAРШ БЕГОМ У РAШA, ТAМ МИЗЕРИЯТA Е ГОТИНA
78
4
 
10
 
! Отговори
123 преди 10 години
Леле,МВФ направо попари "демократите" в Киев!Те сигурно очакваха още утре МВФ да им подари 15милиарда долара !Да ама не-както казваше Бочаров!Ще почакат и като почнат да изпълняват изискванията на МВФ ще видят откъде изгрява слънцето !
77
9
 
4
 
! Отговори
до Силвия преди 10 години
Украинците ще се оправят защото там проумяха че с русофилство до никъде няма да стигнат освен до задънената улица в която се намират в момента. Както вървят нещата на Русия ще наложат ембарго на газа и нефта и ще го продават за жълти стотинки на черно на Украйна.
76
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
УЕВИ НA ИЗБОРИТЕ ПРЕЗ МAЙ, У УЕВО- МИКОФ, МИКОФ
75
2
 
16
 
! Отговори
Йово преди 10 години
През 1990 г. България поиска помощ от МВФ и получи планът ПанЪт(Публичния и Секретния(по важния) план). Да им е честито на нашите братя Украинците и те ще си получат пална РанЪт но под друго име. ДА ИМ Е ЧИСТАТА НОВАТА ДЕМОКРАЦИЯ и те да опитат от "нашата демокрация" която от 24 г. ние си я дондуркаме.