Украйна иска екстрадиция на Янукович от Русия

Прокуратурата вече е задвижила процедурата
28 фев 2014 22:06,
41
Украйна иска екстрадиция на Янукович от Русия
Виктор Янукович Снимка: БТА

Украинската прокуратура задвижи процедура за искане на екстрадицията на Виктор Янукович от Русия, предаде ИТАР-ТАСС, като се позова на съобщение на генералната прокуратура на Украйна.

По искане на следовател украински съд е издал разрешение за задържането на Янукович, за да бъде привлечен под наказателна отговорност по обвинения за убийството на демонстранти.

Бившият президент на Украйна, който бе свален от власт преди седмица, се намира в Русия. Днес Янукович даде пресконференция, на която увери, че остава законният държавен глава на Украйна.

Още по темата
Междувременно стана ясно, че Русия ще издаде руски паспорти на бойците от разформированото подразделение на украинската милиция Беркут, предаде ИТАР-ТАСС, като се позова на съобщение, публикувано на сайта на руското министерство на външните работи.

Процедурата ще бъде извършвана от Генералното консулство на Руската федерация в Симферопол, столицата на украинската автономна република Крим.

Русия изрази готовност да приеме и трудоустрои на своя територия не само бойците на Беркут, но и други граждани на Украйна, "попаднали в тежка ситуация".

Специалното подразделение на украинската милиция, което изигра ключова роля в опитите на стария режим да потуши протестите в столицата Киев, бе разпуснато от новите власти.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
5
 
1
 
! Отговори
Haga преди 10 години
Янукович тре да бъде съден в Хага като Милошевич , и двата са един дол дренки
26
1
 
7
 
! Отговори
Акъл море преди 10 години
Янукович трябва да бъде съден от украинския народ,но не за това,че е гърмял анархисти,терористи и бандеровци,а затова,че позволи на тези бандити да колят и да бесят в Украйна.Бръснатия неонацист най-добре да арестува себе си...Истинските победители са САЩ.Те постигнаха мечтата си--хаос и кръв в Юкраин! Подизпълнителите обаче нямат шанс.В най-добрия случай ги чака ГЛАД!!! и скърцане със зъби!..За Русия не се грижете.Тя винаги знае какво да прави--тотална съпротива на ЗЛОТО!
25
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Швейцария блокира сметки на най-видните убийци анти-майданци.Синчето на Янукович скътало едни 500 000 000 в зелено.Събрано момче,от *** месар се издигна...
24
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимена в Русия ще пият до 50-тата си година и ще пукнат
23
5
 
3
 
! Отговори
до 32 преди 10 години
а умниците, руски ботуши ли ще мият?
22
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
казах още преди месец, този ще гние в затвор
21
8
 
5
 
! Отговори
Шоп преди 10 години
До ТОДОР ХРИСТОВЕСЛИ У НИХ ЕСТЬ МАЙДАН, ТО У НАС В РОССИИ ЕСТЬ МАГАДАН --------------- Жириновски трябва да се опита да го каже това на гражданина Музичко, оня с ножа и пистолета, и първо ще си глътне зъбите, а после ще си размаже червата по асфалта. Помня, че клоуна-председател на путинската Дума обиди и българския народ, че ставал само да лъска сапоги. Лесно да се правиш на интересен с десетина бодигарда зад гърба си.
20
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Украйна ще бъде разделена. Така интересите на "великите сили" ще бъдат гарантирани за сметка на страданията на украинския народ. Историята винаги се повтаря. Няма как Русия да отстъпи основната база на черноморския си флот - Крим. Такъв вид интереси се защитват докрай и с всички средства.
19
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Крим част от Русия останалите *** ще мият чинии в ЕС. Голямо омазване си направиха....
18
3
 
28
 
! Отговори
fck преди 10 години
Украйна последно какво иска да гризне дървото ли? Искали заем от Русия Дължат пари на Русия гонят Руснаците от Крим и на всичко отгоре да им Екстрадират Янукович обратно в Украйна да го съдят.. да бе това да не им е баница с късмети ахахахха Яли са гъби тия ... просто не са познали Русия че ги прегази като валяк ! и да не казвам ,че Украйна си е Русия както и да го погледнем
17
2
 
9
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
До ТОДОР ХРИСТОВ,Добър вечер колега, поне опитвам, повечето коментатори им разбират главите от комунизъм и демокрация кокото моята от ядрена физика ама уви - язък за напънит ми да им покажа обективна гледана точка - те комунист са виждали, точно колкото и демократ на живо... набили са им в празните глави някакви идеалогеми и *** демагогия - в интерес на истината освен тук и в бившият соц-блок+западна европа+сащ+бившият есср е същото, ама като си *** е за цял живот - пример "пен4о"...
16
19
 
7
 
! Отговори
пен4о преди 10 години
И Украйна и България са още в лапите на същото КГБ-зло, но Украйна е по-голяма и мащабите на безобразията са по-големи, а и по-дълго са "строили комунизъма; т.е. и с тях и с нас Москва е в труд и бой и Партии велики водят нашия победен строй . . . Уви доведоха ни до най-дълбоката пропаст, а oт там излизане НЯМА . . .
15
3
 
20
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 10 години
До софиянец КАКВО СИ ГУБИШ ВРЕМЕТО ДА ОБЯСНЯВАШ НА НЯКОЙ КОЙТО НЕ ИСКА ДА ВИДИ И ЧУЕ КАКВА Е РЕАЛНАТА СИТУАЦИЯ И Е СЪС ПРОМИТ МОЗЪК ОТ НАШИТЕ ,,ОБЕКТИВНИ'' МЕДИИ? ТОЗИ ИНДИВИД Е ДАЛЕЧ ОТ СТАВАЩОТО В УКРАЙНА И САМО ГО ПИТАЙ ДА ВИДИМ МОЖЕ ЛИ ДА ТИ ОТГОВОРИ МИЛИЦИОНЕРИТЕ ОТ ,,БЕРКУТ'' 17 УБИТИ И ОЩЕ ПОНЕ НЯКОЛКО ОБИКНОВЕНИ МИЛИЦИОНЕРИ КАК СА УБИТИ ЩОМ СА БИЛИ ,,МИРНИ'' ДЕМОНСТРАЦИИТЕ? СЪЩО И ОСТАНАЛИТЕ НАД 550 СЛУЖИТЕЛИ НА ВДВ КОИТО СА РАНЕНИ НЯКОИ И ТЕЖКО ДА НЕ СА СЕ ПОРЯЗАЛИ ПРИ БРЪСНЕНЕ?
14
2
 
3
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
До supernovaколега, май забравяш как се актна в косово, или опиянението ви от визитата на търговеца на органи и представител на *** и цру другаря хачим тачи те хвърля в демократичен екстаз?п.с. аз много добре си спомням за участията на бг под ссср-ски диктат и за червените кхмери и на други - да ме разбереш по новговор - горещи точки, само дето сега разбирам, че е оправдано... прави си изводите!
13
3
 
19
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 10 години
ЖИРИНОВСКИ ДНЕС НА МИТИНГ В СЕВАСТОПОЛ: ,, ЕСЛИ У НИХ ЕСТЬ МАЙДАН, ТО У НАС В РОССИИ ЕСТЬ МАГАДАН И МЬ МОЖЕМ ИМ ПОМОЧЬ ТУДА ПЕРЕБРАТЬСЯ''- СКАЗАЛ ЛИДЕР ЛДПР.
12
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Aбе aко му е мил жизънa нa ятaкa нa путин- янукович, по- добре ще е дa си стои в дълбокaтa рускa дупкa, щото 100 мъртви и близките им го чaкaт в Киев! нaгъл соц. убиец!
11
3
 
21
 
! Отговори
СИВ преди 10 години
Е , и кво като свикате Съвета за сигурност.Русия и Китай ще ви подадат дебелия край...Ха.ха.ха. ха.Хамериканците и техните фашистки слуги отново се усраха в гащите си.Хи,хи , хи , хи.
10
4
 
1
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
До Кутеф, благодаря на демократичната ти майка, надявам се да се изпълни най евро-атлантическата ти мечта - да направите мейдан, ама да ви се получи като в Киев... обаче май от тинк-танковете (типинг-пойнт = тинк-танк - това ме прави автоматично поне Академик) не са ви спуснали баш-инструктажа??? интернационалните полит-*** накрая им ритат столчето, и не се съмнявайте, че цялата шорошка *** сте ърви - за справка чети така наречените "майданци" как ги наричат обикновенните хора:-)
9
5
 
1
 
! Отговори
supernova® преди 10 години
До софиянецА това дали ще може да го разтълкуваш, като си с е така опиянчил от радостна възбуда "If Russia wants to act like its 968,we should respond like its 2014: ndividual financial sanctions on Russian elite"Като се сложи катинарчето ня някоя и друга сметчица, после пак ще се разправяме за хурки, къдели и вретена ;)
8
3
 
7
 
! Отговори
Гост преди 10 години
Янукович точно каза, каква е процедурата за свалянето му от поста президент. Останалото е държавен преврат. Моят съвет е да отива в Крим и да подписва указа за обявяване на извънредно положение. И да го почват ***. Ако това не се случи значи играта на великите сили е разделяй и владей!