Въоръжени превзеха за кратко летището в Симферопол

Те мислели, че там се е стоварил украински десант
Обновена: 28 фев 2014 17:25 | 28 фев 2014 08:31, Елка Василева
49
Въоръжени превзеха за кратко летището в Симферопол
Снимка: Reuters

Група въоръжени мъже във военни униформи и с руски знамена превзеха тази нощ летището на кримската столица Симферопол, но по-късно се изтеглиха, съобщи агенция Интерфакс.

Според очевидци около 50 въоръжени мъже пристигнали на летището с три камиона "КамАЗ" без номера и опознавателни знаци. Отначало те отцепили терминала на вътрешните полети, след което се придвижили навътре в летището.

Още по темата

Официален представител на летището по-късно съобщи, че мъжете са напуснали летището. "Те мислели, че тук се е стоварил украински десант, но когато огледаха и се убедиха, че няма нищо такова, се извиниха и си тръгнаха", заяви източникът. Той добави, че летището работи нормално, всички полети се извършват по разписание.

Пред летището патрулират няколко души в камуфлажни облекла и бронежилетки, въоръжени с автомати, предаде ИТАР-ТАСС.

Според кореспондент на Франс прес десетина въоръжени мъже във войнишки униформи се намират пред входа на летището. Те отказват да отговорят на въпроса от каква националност са. Там се намират също десетина проруски цивилни на различна възраст, които обясняват, че са дошли, за да поддържат реда.

"Всички ние сме доброволци и сме тук, за да не позволим кацането на фашисти или радикали, идващи от Западна Украйна", заявил един от групата, представил се като бивш милиционер, пише БТА.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
15
 
4
 
! Отговори
читател преди 10 години
Имперският комунизъв - в действие. След 60-70г. промиване на мозъците менталите ще оправдаят всякакъв терор. Така е в страните, където системно избиваха най-интелигетната част от обществото, оцелелите емигрират. В Русия е останала само безмозъчна маса, която знае единствено да стреля.
12
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
RE 14 Споко!Като се появи всички "смелчаги" с шарени тикви вместо глави се изпокриват!Ще му се усети присъствието- няма съмнение!
11
6
 
12
 
! Отговори
НФБ преди 10 години
До АнонименТова ще даде възможност на МВФ да направи обичайната си техническа независима оценка на икономическата ситуация в Украйна и същевременно да започне обсъждания с властите на реформи в политиката, които биха могли да формират основата на програма, подкрепена от Фонда", посочи Лагард.ТОВА Е ИСТИНАТА ...ПАРИ ЩЕ СЕ ДАДАТ САМО СРЕЩУ ОПРЕДЕЛЕНА ПОЛИТИКАТОВА Е МВФ..КОЛКО СТРАНИ ИЗМАМИ
10
4
 
9
 
! Отговори
до 14 преди 10 години
Той не се крие, а действа.
9
9
 
19
 
! Отговори
Автономен Крим преди 10 години
Хахахаха, случилото трябва да се тълкува така:Ние не сме *** като фашистите бандеровци, да бием хората по летищата. Само напомняме на фашистите, че ако посмеят да дойдат, ще им пръснем цифариците.Крим вече ДЕ ФАКТО не е украинска територия. Там няма украинска власт и украинската власт не може да наложи никакво свое решение. Това е.
8
6
 
0
 
! Отговори
до преди 10 години
пффффф ***.Светльо от хиподил ще спечели повече гласове от този аматьор.
7
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Резултатът от тази действия ще е пълната съсипия на туристическия сезон на п-в Крим!Затова е резултатите от референдума могат да се окажат доста изненадващи за онези, които се натискат да го правят.Анализатори вече посочиха, че населението на Крим е свързано с мрежа от дребни бизнеси около туристическия сезон през лятото е с особена тревога следи *** действия на руските фашаги и радикали, дето щели да трепят украинските фашаги и радикали и да се правят защитници на населението.
6
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На летището няма мандра,другари.Бързо се изнесохте.
5
11
 
29
 
! Отговори
аз съм българче преди 10 години
Местните само напомнят, че в Крим няма да допускат криминални елементи на своя територия, там майданските номера не минават. На оня цайсат клоун в Киев сигурно са му се запотили очилата.
4
6
 
4
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 10 години
"Всички ние сме доброволци и сме тук, за да не позволим кацането на фашисти или радикали, идващи от Западна Украйна", заявил един от групата, представил се като бивш милиционер, пише БТА."Е КАТО ВОЙНИЦИТЕ МЪЛЧАТ КАКВИ СА БИХ ПОПИТАЛ КЪВ Е ТОЯ ГОВОРЕЩ ОТ ТЯХНО ИМЕ. САМО ГИ ОБВИНЯВА, ЧЕ ТЕ СА БИЛИ ПРОТИВ "ФАШИСТИ И РАДИКАЛИ". А МОЖЕ ТОЙ ДА Е ОТ ТЯХ.ВСЪШНОСТ ТАКА МИСЛЯ. И МИСЛЯ, ЧЕ Е ДОСТА ВЕРОЯТНО ТОЙ ДА Е ОТ ВЪПРОСНИТЕ "ФАШИСТИ И РАДИКАЛИ".АМА КАКВО Е ДА ЖЕРТВАШ РАДИКАЛНА ПИОНКА И ДА ЗАВЗЕМЕШ
3
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Логистиката,логистиката куца другари...Как тъй ще мислите?
2
9
 
19
 
! Отговори
Master-Blaster преди 10 години
СЛАВА БЕРКУТА!!!
1
7
 
22
 
! Отговори
Салахадин преди 10 години
Хубава държавица, с хубави украинки!!!Що така сами пожелаха да се разцепят и живеят в мизерия ,не знам!!