Андрей Ковачев: Украйна е бойното поле на разединението между Русия и ЕС

"Сега е интересно какво ще е решението на т. нар. украински олигарси"
Обновена: 3 мар 2014 14:20 | 1 мар 2014 19:19,
31
Андрей Ковачев: Украйна е бойното поле на разединението между Русия и ЕС
Снимка: Bulgaria On Air

„Украйна е бойното поле на разединението между Русия и Европейския съюз“, каза в ефира на Bulgaria On Air заместник-председателят на Комисията по външни работи на ЕП Андрей Ковачев. „ Знаете какво се случи в Армения, за натиска в Грузия, за огромния натиск върху Украйна, върху Молдова да бъдат саботирани договорите за асоцииране на тези страни с Европейския съюз“, припомни Ковачев.

Според него вече в ход решението на Брюксел да наложи санкции за определени лица, които са свързани с режима в Украйна и даването на заповеди за стрелба и насилие по улиците на Киев и други градове в страната. „Вече има списък на лицата, за които има такива съмнения. хората, за които има съмнения. Сега е интересно да се види какво ще бъде решението на така наречените украински олигарси. Те имат достатъчно голям бизнес, който се развива и в страните-членки на Европейския съюз и не биха искали да рискуват европейската перспектива пред своята страна, въпреки че някои от тях идват и от източната част на Украйна. Според сведенията ни тези олигарси не биха искали Украйна да бъде прикрепена към Русия“, обясни заместник-председателят на Комисията по външни работи на ЕП.

„Разцепването на Украйна винаги е било жокер в ръцете на Русия. Един виден руски експерт преди време ми каза, че ако Украйна тръгне към Запада, Русия ще я разцепи поне на четири“, каза Весела Чернева, бивш говорител на Външно министерство, сега – експерт в софийския офис на Европейски съвет по външна политика, която също бе гост в студиото.

Според нея в момента Русия няма ресурс да има влияние в Киев. „Русия може да се опита да дестабилизира ситуацията от периферията към вътрешността и вероятно точно това ще прави през следващите месеци“, допълни тя.

Вижте целия разговор във видеото!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
3
 
5
 
! Отговори
яслата преди 10 години
Абе,недорасъл ембрион!Какви малоумия плещиш бе,интелектуален плазмодий.Закъде се е запътила "да се разширява" миризливият ти ЕС.Малко ли му са поробените бунаци от бившите соц. страни,включително и твоята,дето направиха страните ни на икономически пустини,а хората миялници на западни ***.Някой питя ли няродите,дяли искаха това "приемане",или,не,от което намазаха само шепа икономически и политически бандити.Мръсни еврейски ***.Харизахте "гоите" на ЕврЕоимперията,без да ви пука.Нали са гои!
24
4
 
7
 
! Отговори
Остроумко преди 10 години
От стотици години Киевска Рус, СССР и Русия имат много кирливи ризи касаещи България, но свинщината, която Европа, САЩ и едни други *** свършиха само за 25 години в България са далеч повече и далеч по-гадни и по-долни от тези през предходните столетия от страна на Русия. Помислете си добре преди да решавате, кой е добрия и кой лошия. В момента в болниците на България умират за по 3-4 дни хора и правителството мълчи и неказва от какво. Сигурно Русия ни трови а с медикаменти от запада .....
23
3
 
7
 
! Отговори
Румен221 преди 10 години
Приятели,Не се лъжете, не спорете...- Крим е автономна република със собствен Парламент и Правителство..., а не окупирана от Украйна област...!!!- Кримските жители, АКО ИСКАТ ЩЕ СА В СЪСТАВА НА УКРАЙНА, АКО ИСКАТ В СЪСТАВА НА РУСИЯ..., макар че могат да поискат и да са в състава на България..., където са били по време на кубратовата Стара Велика България (заедно с Русия и Украйна)...!!!- Да правят референдуми и да се връщат в България... - Ще ги приемем... и хем ще влязат в Е.С., хем в НАТО...!!!.
22
4
 
8
 
! Отговори
Весела Чернева ЛЪЖЕ преди 10 години
Весела Чернева, бивш говорител на Външно министерство, сега експерт в софийския офис на Европейски съвет по външна политика, която също бе гост в студиото.Според нея в момента Русия няма ресурс да има влияние в Киев. Русия може да се опита да дестабилизира ситуацията от периферията към вътрешността и вероятно точно това ще прави през следващите месеци, допълни тя.newsru/finance/01mar2014/gazprom.htmlКОГАТО СИ ИСКАТ МОГАТ ДА ЗАВЪРТЯТ КРАНЧЕТО НА УКРАЙНА, И ТОВА АКО НЕ Е ВЛИ
21
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какво пречи ЕС и Русия да живеят в мир? Какво им пречи да търгуват? За какво са тези дрънкания на оръжие? Нека всеки търгува и да пътува свободно по цялата земя.
20
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Европа не може да се самозадоволява - нужни са й доставчици от трети страни - енергия, зърно, евтини материали, изнесено производство. С политиките си ЕС някой ден ще си резнат клона, на който стоят и тогава навсякъде в ЕС ще е като в украйна, но този път с искане за разпад на ЕС. ЕС напира сега, защото им е нужда свежа кръв !!! ЕС очевадно не работи.
19
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ТВ ОН ЕАР-СОБСТВЕНОСТ НА ЕВРЕЙНА КИРИЛ МАРИЧКОВ ,ДРУГ Е ВЪПРОСА ОТКЪДЕ ПАРИ У БЕДЕН МУЗИКАНТИН ОТКЪДЕ ПАРИ ЗА ЕФИРНА ТЕЛЕВИЗИЯ ,ЗАЩО НЕ СЕ САМОСЕЗИРАТ НАП ДА МУ СПРЕТНАТ ЕДНА ПРОВЕРРЧИЦА.
18
26
 
22
 
! Отговори
. преди 10 години
Абе като ви е толкова мила Русия що не отидете да живеете там бе? Промити мозъци, 45 години ви тъпкаха главите с братска дружба и други подобни антинационални глупости, развявахте червени знамена и поругавахте собствената си история. ***!
17
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Като му гледах на Янукович покоите и позлатените тоалетни се сетих за Радой Ралин и това,което той ни написа:"Някои хора остават нещо след себе си само,когато клекнат"!
16
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 16Ами той много ясно ти го е написал.Най-големите империалисти в момента са нашистите.Факт.
15
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ей зомби стига със лозунгите бе!А кажи къде е добре щото е стъпил империалистически крак!
14
24
 
17
 
! Отговори
. преди 10 години
Където е стъпил съветски крак, никой добро не е видял!
13
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименПоредния дупедаващ на хамериканците.....
12
5
 
28
 
! Отговори
крадеца вика... преди 10 години
Всъщност стината е тази, само че обърната наопаки!Русия обяви евразийския съюз като противовес на ЕС много отдавна. Сещайте се кой го е страх и саботира със всички сили идеята!
11
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Скрий се бе,ционистко ***.
10
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
тоя пък кой е?!?
9
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Rusia beshe dominirasta I v Polsha I vav Finlandia I v Baltika I vav GDR, ama sega nikaka ya nyama!
8
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За тези които са отсъствали от уроците по историяРусия е доминираща сила в Крим в последните 200 години. Тя стъпва трайно на полуострова през 1783, отвоювайки го от Османската империя. Екатерина Велика обявява, че "оттук нататък и за всички времена" Крим остава руска земя. Следващите царе изграждат руския Черноморски флот в Севастопол.
7
10
 
30
 
! Отговори
EMIGRANT преди 10 години
BRAVO NA PUTIN ,ANGLIA DA NE BI DA POSTAPI PO RAZLI4NO S GIGRALTAR I MALDIVITE
6
6
 
29
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Ти пък кой си?Коваче,я се скрий,нищо не разбираш и изобщо кой по дяволите те назначи в ЕП.