Да се избягват пътуванията до Крим

Препоръката е на САЩ и някои европейски държави
1 мар 2014 09:44, Петя Славова
55
Да се избягват пътуванията до Крим
Снимка: БТА

САЩ и няколко европейски държави предупредиха своите граждани да не предприемат пътувания до Кримския полуостров, освен ако това не е наложително, предаде Асошиейтед прес.

Държавният департаментът препоръча да се избягват изобщо пътуванията до Украйна, и особено до Крим, предупреждавайки за потенциална опасност от нестабилност след отстраняването на президента Виктор Янукович и съставянето на ново правителство, пише БТА.

Всички граждани на САЩ в Украйна и онези, които обмислят пътуване там, трябва да имат предвид, че е възможно насилие, предупреждава ведомството.

Още по темата

Няколко европейски държави също посъветваха гражданите си да не пътуват до Кримския полуостров. Великобритания предупреди британците да не предприемат пътувания до Крим и препоръча на своите граждани там да напуснат автономната украинска република, съобщи АП, като се позова на британското министерство на външните работи.

Германското външно министерство също силно препоръча на гражданите си да не заминават на неналожителни пътувания в Крим, а Италия предупреди да се избягват пътувания, "докато ситуацията не се нормализира".

Италианското външно министерство призова италианците също да бъдат предпазливи, когато излизат вечер в Киев и да стоят далеч от демонстрации.

Ситуацията на Кримския полуостров се изостри, когато маскирани въоръжени лица завзеха правителствени сгради, летища и други стратегически обекти.

Както Dnes.bg писа,  Украйна обяви, че Крим е подложен на въоръжена инвазия. 2000 руски войници са били транспортирани по въздуха в Симферопол. Изпълняващият длъжността президент на Украйна Олександър Турчинов обвини Русия в открита агресия срещу Украйна, предадоха Ройтерс и Франс прес.

В телевизионно интервю той призова руският президент Владимир Путин да прекрати незабавно тази агресия и да изтегли руските войски от Крим.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Русия се е справяла и с много по-големи предизвикателства.И с бандеровците ще се оправи.САЩ да му мислят.Колко още ще се хванат на въдицата за "демокрация"? Не идва ли вече времето,когато народите ще се обединят и ще натикат американците в дивия им запад да се избиват колкото си искат за демокрация помежду си.Ще дойде ден,когато най-суровото наказание ще бъде за колаборация с американски каубои.Без предатели,те са безсилни.
38
4
 
1
 
! Отговори
пен4о преди 10 години
И Украйна и България са още в лапите на същото КГБ-зло, но Украйна е по-голяма и мащабите на безобразията са по-големи, а и по-дълго са "строили комунизъма; т.е. и с тях и с нас Москва е в труд и бой и Партии велики водят нашия победен строй . . . Уви доведоха ни до най-дълбоката пропаст, а oт там и.*** НЯМА . . .
37
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Най-добре ще е Путин да изстреля ракетите и да се свърши веднъж за винага с тая измислена държва с 2-века история, която от 50 години само пали войни по целия свят.
36
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Русия е единствената държава в света, която има сили и потенциал да унищожи СВЕТОВНОТО ЗЛО, наречено САЩ, така че лично аз я подкрепям. Не е задължително всички да мисилте като мен. Декларирам, че не съм платен от никой - мразя САЩ безплатно !
35
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Най-добре за всички ще е Украйна да се раздели - на Западна Украйна, където живеят католиците поляци и бандеровци и на Източна Украйна, която от близо 7 века си е населена основно с руснаци, православни християни.Но пък така няма да бъдат доволни нито Русия, нито САЩ, които искат да управляват една цяла Украйна - за това именно е битката.А тия майдановци, са просто едни канарчета, употребени от великите сили за постиганена цилете им.
34
1
 
8
 
! Отговори
до 43 преди 10 години
В Крим няма украински бази - базите в Крим са руски и винаги са били такива. Прочети малко история.
33
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В момента Крим е окъснат от Украйна. Украинските бази там са блокирани от руснаци. Пълно е с всякаква военна техника. В Севастопол животът си тече нормално. Хората се чувстват защитени.
32
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Препоръката е на САЩ и някои европейски държави. А САЩ имат опит в това- 69 инвазии за последните 69 години.
31
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Русия и Америка са на нож! Нищо добро не ни чака. В Европейския съюз с комунистическо управление ни поставя в същата ситуация както преди втората световна война,Просто ще хвърчат глави
30
1
 
5
 
! Отговори
дядо преди 10 години
радославов беше ли вече при поп Грую?
29
1
 
14
 
! Отговори
дънди преди 10 години
Трябва да хванат в центъра на Киев някой американец или англичанин, да го оберат и набият хубаво, че да разбере света за какво става дума в Украйна.
28
2
 
1
 
! Отговори
Топли ташачки преди 10 години
Тръгвам още днес
27
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бързам да си върна билета до Антарктида. Имаше нужда от малко смях . Браво....
26
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Българското външно министерство предупреждава да се избягват пътуванията до Антарктида, защото там започва полярната нощ.
25
22
 
1
 
! Отговори
Рaдослaвов преди 10 години
Много бързaте руски поробители, много бързaте с " победaтa" ви нaд мирното и уплaшено нaселение в крим! Войнaтa още не е зaпочнaлa, но идвa! Дaно знaете в кaкво се зaбъркa рускaтa мaмaчкa...
24
5
 
2
 
! Отговори
Рaдослaвов преди 10 години
A ти дедо 33 моя, доволен ли си?
23
2
 
4
 
! Отговори
Доколенков преди 10 години
Ей сега ще си счупя карачките до крим
22
16
 
3
 
! Отговори
Рaдослaвов преди 10 години
Точно обрaтното Aмерикa мълчи по въпросa зa крим, товa използвa джуджето от москвa.
21
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя Турчинов да си гледа кабинета. Няма и два три дни и започват закани от коалиционните му приятели. Ще е интересно да видим Саша Белия как обесва като куче Аваков. В свинарника започна да смърди ужасно...
20
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
25 зa мене Косово и Турция не сa никaкъв проблем, дa видим след " отцепвaнето нa крим" дaли зa вaс руските *** този прецедент с " зaщитa нa мaлцинствaтa" нямa дa е сериозно проишествие хa, хa, хa