Обама с предупреждение към Москва

Президентът на САЩ може да отмени участието си в Г-8 в Сочи
1 мар 2014 12:21, Петя Славова
274
Обама с предупреждение към Москва
Снимка: БТА

Американският президент Барак Обама и европейските лидери ще обмислят дали да не се откажат от плановете си за участие в среща на върха на Г-8 в Сочи това лято в случай на военна намеса на Русия в Украйна, предадоха световните агенции, позовавайки се на източник от американската администрация.

"Трудно е да си представим как ние и европейските лидери бихме присъствали на срещата на Г-8 в Сочи, ако Русия се намеси в Украйна", посочи източникът.

40-ата среща на върха на Г-8 с участието на лидери на Германия, Франция, Великобритания, Италия, Япония, САЩ, Канада и Русия е планирана за 4 и 5 юни, посочва БТА.

САЩ се съветват с европейските си партньори и за възможната цена, която Русия би могло да бъде принудена да плати при намеса в Украйна, предаде Ройтерс. Администрацията на САЩ преценява дали да продължи да обсъжда с Москва задълбочаване на търговските взаимоотношения, посочи още високопоставеният източник.

Междувременно американски представители заявиха пред Ройтерс, че Вашингтон има индикации за движение на военни от и вътре в района на Крим в петък, но броят им, както и техните намерения не са известни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


274
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
3
 
35
 
! Отговори
SeishinBG преди 10 години
Май има много глупави и манипулирани хора тук и като цяло в България. Но то е нормално с тези платени медии и държавно управление!Що се отнася до Украйна - еврейогейския съюз,сащ и най-вече наднационалните западни корпорации,които управляват всичко - искат Украйна ЦЯЛА, защото точно в Източната част е ИНДУСТРИЯТА и ЖИТНИЦАТА на страната, а западната е ЗАПАДНАЛА! Другата причина-геостратегическото разположение на военни бази и единици от страна на нато - пазители на корпорациите! Мислете...
109
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
прецедента Косово отвори път на бъдещите нови държави изградени върху етнически принцип!
108
1
 
17
 
! Отговори
Мижи да те лажем преди 10 години
С нищо не са по-различни от европейските и американски сепаратисти)))) Всички си гонят интересите. И СССР и САЩ и ЕС. Всички са един дол дренки. Русия (СССР) смазва всяка опозиция. А пък на Запад уж имало демокрация. Ама да не забравяме какво разкри Едуард Сноудън, как великата демокрация (САЩ) не спазва личното пространство и свободи на хората.
107
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 149Изобщо не си прав, при зацепване на Украйна, час от "баницата" ще е за Полша, а Германия(както и Русия) както знаем от историята не би оставил никога силна Полша.
106
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Целта на Германия е да раздели Украйна. Западната част отива при капиталистите в Берлин а източната при комунистите в Москва. Страхотен план, само да видим дали чичо Сам ще бъде от възторг от тоя аншлус и ще се остави да бъде изигран така елементарно. Немците и руснаците ги бива в тия неща, не им е за първи път.
105
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Обама защо не се опита да прокара "демокрацията " си в комунистически Китай, защо не им налага ембарго заради Тибет? Обама лае като бясно куче срещу Русия, ама ще си намери майстора!
104
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не пишете глупости! Америка никога няма да тъгне срещу Русия и обратно Русия няма да тръгне срещу Америка. Това означава край на студената война и и победа на исляма над света,Америка и Русия са двете световни сили който не са изглупяли до такава степен че да го позволят
103
4
 
20
 
! Отговори
Bulgatani преди 10 години
Москва с предупреждение към Обама: Вземи си мръсните лапи от Украйна и всички други страни където САЩ се донесе "демокрация"- война, глад и разруха. САЩ да излезе от Европа!
102
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НЯМА ДА Е ГОЛЯМА ЗАГУБА АКО ХАМЕРИКАНЦИТЕ НЕ ПРИСЪСТВАТ НА СРЕЩАТА. ДАЖЕ ЩЕ ИМА ПОЛЗА ОТ ТОВА.
101
22
 
1
 
! Отговори
Българин до славянин преди 10 години
Руснако,САЩ винаги е изпълнявала РЕЗОЛЮЦИИ НА ООН,ако не знаеш.Или така ти отърва.Само русия си позволява да стреля по улиците на държави като Унгария и Чехословакия,сега дрънка оръжие в УКРАЙНА.СМЕШНА И ЖАЛКА КАРТИНКА.А УКРАЙНА се отказа от ядрения си арсенал при зачитане на суверенитета си и от русия.
100
4
 
22
 
! Отговори
343 преди 10 години
ДУМАТА НА ПУТИН Е ПО-ТЕЖКА ОТ ОБАМА ТАКА ЧЕ ТОЗИ Е ПРАЗНОДУМЕЦ
99
1
 
20
 
! Отговори
SeishinBG преди 10 години
До Анонимен 124Заблуден ***! Изобщо запознат ли си с военния потенциал на Русия?Това, че Русия не се прави на световен "полицай" и учител по "демокрация"; и не си показва и хвали с военна техника... Не означава, че не е определящ фактор! Не забравяйте, че Русия е огромна държава, която е дала огромни жертви във войни и която все още си е най-голямата държава по територия на Земята!Не Русия прокарва империалистки политики и желания, а точно вашите любими "демократи" - хамериканците! ...
98
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
По данни от прогресивната преса МВФ е поискал от Украйна 35 млрд долара за укрепване на икономиката в световен мащаб. Крим решил да не участва в това. щото няма пари. Прогресивната преса е в траур.
97
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Няма ли кой да се бори за свободата на амриканските Щати.Седем американски щата събраха необходимия брой подписи за подаването на петиция за отделяне от САЩ.Това са Тексас, Луизиана, Флорида, Северна Каролина, Алабама, Джорджия и Тенеси.
96
1
 
10
 
! Отговори
Monkey Island преди 10 години
Павиана никой не го бръсне за слива. Детско цупене, тропване с дамско токче, нямало било да дойде на рандевуто - ХА-ХА-ХАВ много дълбока заблуда са тези, които пишат глупости и даже обобщават кои и с какво образование и доходи харесват еди какво си. Точно на такива завистници доходите са им реален проблем, нивото на образованост и ерудицията също са ниски. Озлобени са от завист.
95
12
 
1
 
! Отговори
Попитали преди 10 години
Радио Ереван-Каква е разликата между Улянов,Джугашвири,Брежнев и Путин.-Ми,нама разлика -отговорило скромно Радиото
94
26
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Американската армия ще смаже Русия точно за 1 седмица. Факт!
93
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А КОСОВО,ИРАК,ЛИБИЯ..АФГАНИСТАН.......СЕ БИЛО ДЕМОКРАЦИЯ......И КОСМАТИТЕ ДИВАЦИ СА НА ВЛАСТ....СИРИЯ.......И НАКРАЯ ДОЛАР МАЙНА.....СЕ ДЕМОКРАЦИЯ......
92
13
 
3
 
! Отговори
Попитали преди 10 години
Радио Ереван-За какво служи танка в Русия.Радиото веднага отговорило-Ами,за ,,братски посещения''в бивши соц-страни.
91
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Добре Крим,но Русия трябва да защити правата на всички руснаци в Източната част на украйна , пострадали от комунистическия режим който несправедливо ги е подарил на Украйна а сега и от световната фашистка диктатура.