Разцепването на Украйна винаги е било жокер в ръцете на Русия!

Гледайте предаването "Брюксел 1" по телевизия Bulgaria On Air от 18 часа
1 мар 2014 14:45,
90
Разцепването на Украйна винаги е било жокер в ръцете на Русия!
Снимка: Bulgaria On Air

„Разцепването на Украйна винаги е било жокер в ръцете на Русия. Един виден руски експерт преди време ми каза, че ако Украйна тръгне към Запада, Русия ще я разцепи поне на четири“, каза в предаването „Брюксел 1“ на телевизия Bulgaria On Air Весела Чернева, бивш говорител на Външно министерство, сега – експерт в софийския офис на Европейски съвет по външна политика.

Според нея обаче Русия в момента няма интерес от фактическо разцепване. „Това най-малкото не би било от полза за имиджа на Путин като един световен умиротворител, домакин на Олимпийски игри и т.н.“, каза Чернева. По думите й проверката на бойната готовност на руската армия е просто „тракане на оръжия“ и нищо повече.

Според депутата от Върховната рада Антон Киссе, който е и председател на Асоциацията на българите в Украйна, вече са водени разговори с парламента в Крим и те искат да останат в Украйна, но да им се дадат по-големи пълномощия в рамките на автономията.

Още за ситуацията в Украйна и възможните развития, за проевропейските и проруските протести, за опасенията от разцепление в страната, за позициите на ЕС и Русия и как да бъде разрешен конфликта, гледайте в предаването „Брюксел 1“ по телевизия Bulgaria On Air тази събота от 18.00 часа.

Гости ще бъдат и заместник-председателят на Комисията по външни работи на ЕП Андрей Ковачев и Валери Тодоров, дългогодишен кореспондент в Москва последователно на БНР и БНТ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
6
 
6
 
! Отговори
До 51 див кикот... преди 10 години
Това, че не можеш да четеш или да мислиш си твой проблем! Полша, Третият райх и Съюзниците са балъците, които дават на комунистическите *** и позволяват на СССР да пороби половин Европа! Написал съм го СЪВСЕМ ЯСНО! А относно моите идоли! Аз имам само един идол...БЪЛГАРИЯ! За разлика от предатели и продажници, като теб! От чуждите страни харесвам само Русия и Германия, ама тия които са съществували до 1918-та година и имат заслуга за съществуването на България! Мразя Англия и СССР!
42
0
 
17
 
! Отговори
Дипломатин преди 10 години
Муааахахаха! Докато тая пр^ъдла се прави на анализатор, джокери-мокери и прочее шитни, Путин си прибра Крим и сега тече процес по прибиране на Донецк, Харков и Луганск.Иначе много са ни добри експертите - все са рожби на бащицата на външната ни политика - Монката Паси! Муааахаха!
41
3
 
9
 
! Отговори
див кикот до 49 преди 10 години
викаш че и 3 тия райх са комунисти, добре го казваш ...ка се пръкнахте такива жертви на онанисти и *** не е истина...а що не коментираш как твоите идоли разделиха България на 7 части,от които 2 са БГ сега и как в близките години ще си откъснат източна румелия?как демократите вкараха ДПС във властта,НЕ КОМИТАТА,щот комита вече няма,и за Комитетите бранещи *** и за наша сметка?И как англия и европа заплаши рашите с война ако влезнат в Цариград заради нас?
40
1
 
11
 
! Отговори
до 33 преди 10 години
има рога -показва,а не да си дава *** като вас за бъдеща слава,олиг..
39
15
 
3
 
! Отговори
Малко история... преди 10 години
1921-ва година СССР и Полша си разделят Украйна и Беларус, 1939-та година СССР и Третият райх си разделят Полша и Източна Европа, 1945-та година СССР и Съюзниците си разделят Третият райх и цяла Европа!Извод: Докато има балъци, които да им дават комунистическите *** ВИНАГИ ЩЕ ЛАПАТ!!!
38
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Грозна, ***, неграмотна и самоуверена в глупостите си, жена.
37
0
 
11
 
! Отговори
хахахахаха преди 10 години
БГ проститутките-най-евтини в света....от *** по-загубени,чалга ,*** и дрога...и накрая...ЕКСПЕРТИ....и искаме да ни уважават-ха дано ама надали....и примери мнооого има...БОЖЕЕЕ ПРИБЕРИ СИ ВЕРСИИТЕ,и ни отърви от ***,вече не се трае...
36
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До .бгИ попаднахме в кървави уста, устата на егоистични и лицемерни вампири, които изпиха и индустрията ни, и селското ни стопанство, и демографията ни, и образованието ни, и здравеопазването ни, и всичко човешко. Само крадец, бандит, присвоил богатствата на България може да не вижда това. Както не вижда, или му е удобно да се прави че не вижда, защото така още повече може да краде, че вампирът изпи мозъка и честта на всичките ни демократични правителства след 1990 година.
35
2
 
6
 
! Отговори
HELLAS POWER преди 10 години
UKRAINA E IZKONNA RUSKA SFERA....RUSSIA - GREECE = VOENEN SOIUZ..DEATH TO TURKEY AND ISLAM.
34
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 40А ако си в лапите на Русия - ще е супер ол инклузив фор фри, така ли?Кое ще е по-добре?Сигурно ще ти дадат 1000 евро пенсия от техните пенсионни фондове...
33
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Голям политик е Владимир Путин уникален човек, смело напред България е с теб
32
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ИванНедей плямпа глупости.Правото на самоопределение е едно, а откъсването на теритирии - съвсем друго. Правото на самоопределение на руснаците в Украйна с нищо не е нарушено - те са признато малцинство. А суверенитетна върху дадена теритирия е съвсем друго.В Косово имаше масово насилствено изселване на албанци, тук и дума не може да става за някакво притеснение на руснаците.
31
13
 
2
 
! Отговори
Стига глупости! преди 10 години
Стига сте писали глупости! Руснаците в Украйна са 15 - 17 процента! Горе - долу колко са турците и *** в България! Това означава ли, че трябва да дадем част от Североизточна България и Кърджали на Турция?!?
30
1
 
10
 
! Отговори
НАПРЕД БРАТУШКИ преди 10 години
ЩЕ ВИ ПОСРЕЩНАТ С ХЛЯБ И СОЛ И ЦВЕТЯ ЩЕ ИМА ПО ТАНКОВЕТЕ ВИ..
29
14
 
4
 
! Отговори
.бг преди 10 години
Това е истинското лице на Русия. Както постъпва с Украйна, така би постъпила и с нас ако имаше възможност. Добре, че влязохме в ЕС и бавно, но сигурно се измъкваме от кървавите руски ръце.
28
2
 
10
 
! Отговори
до 37 преди 10 години
такива като теб като теб живеят в миналият век и верват че руснаците карат още жигулита и лади,и всекакви простотии, Русия е далеч напред във всяко едно отношение и бивша ,,благоденстваща европа и америка, са направо жалки просяци и то фалирали ,америка 17 ТРИЛИОНА ДЪЛГ ФАЛИРАЛ ДЕТРОЙД, РИМ ПРЕД ФАЛИТ И Т.Н... ВРЕМЕТО Е НА РУСИЯ И ВЕЛИК КИТАЙ КОЙТО ДАВА ВСЕ ОЩЕ ПАРИ НА АМЕРИКА ЗА ДА НЕ ФАЛИ РА.. И СТИГА ПИСАНИЯ ОТ НЕГРАМОТНИЦИ КОИТО ВСЕ ОЩЕ ЖИВЕЯТ С ПРОПАГАНДАТА ОТ 80 ТЕ МИНАЛИЯТ ВЕК.. ХА ХА ХА
27
2
 
3
 
! Отговори
Михалчо преди 10 години
До Учебник по История--25 ;НА 06.07. 1941 г.Сталин трябваше да нападне Хитлер но той го ИЗПРЕВАРИ.
26
10
 
6
 
! Отговори
Михалчо преди 10 години
До и да джафкате--22; Какво и е великото на Русия ? Имала богатства.Русия живее още в 18 век .Народа на "ПОБЕДИТЕЛКАТА" живее най ЗЛЕ.
25
5
 
5
 
! Отговори
Иван преди 10 години
Половината население на Украйна са руснаци...логично е държавата да бъде разцепена.Американците, които много дрънкат какво ще кажат за суверенното право на народите да се самоопределят? Хората в Крим са руснаци, и искат да бъдат в Русия. Какъв ще бъде световния отзвук ако руснаците организират протести за дестабилизиране на Мексико?
24
12
 
8
 
! Отговори
Каквото и да пишем преди 10 години
Комунизма пак си показа рогата.