Разцепването на Украйна винаги е било жокер в ръцете на Русия!

Гледайте предаването "Брюксел 1" по телевизия Bulgaria On Air от 18 часа
1 мар 2014 14:45,
90
Разцепването на Украйна винаги е било жокер в ръцете на Русия!
Снимка: Bulgaria On Air

„Разцепването на Украйна винаги е било жокер в ръцете на Русия. Един виден руски експерт преди време ми каза, че ако Украйна тръгне към Запада, Русия ще я разцепи поне на четири“, каза в предаването „Брюксел 1“ на телевизия Bulgaria On Air Весела Чернева, бивш говорител на Външно министерство, сега – експерт в софийския офис на Европейски съвет по външна политика.

Според нея обаче Русия в момента няма интерес от фактическо разцепване. „Това най-малкото не би било от полза за имиджа на Путин като един световен умиротворител, домакин на Олимпийски игри и т.н.“, каза Чернева. По думите й проверката на бойната готовност на руската армия е просто „тракане на оръжия“ и нищо повече.

Според депутата от Върховната рада Антон Киссе, който е и председател на Асоциацията на българите в Украйна, вече са водени разговори с парламента в Крим и те искат да останат в Украйна, но да им се дадат по-големи пълномощия в рамките на автономията.

Още за ситуацията в Украйна и възможните развития, за проевропейските и проруските протести, за опасенията от разцепление в страната, за позициите на ЕС и Русия и как да бъде разрешен конфликта, гледайте в предаването „Брюксел 1“ по телевизия Bulgaria On Air тази събота от 18.00 часа.

Гости ще бъдат и заместник-председателят на Комисията по външни работи на ЕП Андрей Ковачев и Валери Тодоров, дългогодишен кореспондент в Москва последователно на БНР и БНТ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В момента над 100 хиляди души са по улиците и площадите на Донецк на митинг против новата власт в Киев ,те развяват украйнския и руски флагове и скандират Донбас е с Русия,освен в Донецк ,в Харков и в много други големи градове на юго източна Украйна хората са по улиците котио не признават новата власт в Киев.Май сценария за Украйна на запада и еврейските майданчета взе нещо яко да се обърква.
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Той гурбачов добре ви разцепи
1
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не! В 18 ч ще гледам Первый канал!