Русия отзовава посланика си в САЩ?

Изказването на Обама за Москва било пряка заплаха
1 мар 2014 18:54,
366
Русия отзовава посланика си в САЩ?
Барак Обама Снимка: архив, БТА

Руският Съвет на федерацията възнамерява да поиска от президента Владимир Путин да отзове посланика на Русия в САЩ, съобщи Франс прес, позовавайки се заместник-председателя на горната камара на парламента Юрий Воробьов.

Според Воробьов американският президент Барак Обама е преминал границите на допустимото и е оскърбил руския народ, заявявайки, че Русия "ще плати скъпо за политиката си", посочва ИТАР-ТАСС.

Още по темата
Вчера от различни медии чухме, че Обама е заявил, че Русия ще плати скъпо за политиката си. Известно ни е, че бойци от Майдана са били подготвени в Литва и Полша. Сега те искат да разпространят действията си и в източните райони на Украйна и Крим, каза Воробьов.

Той определи изказването на Обама като пряка заплаха, с което американският президент е прекрачил границите на допустимото и е оскърбил руския народ.

Заявявайки вчера, че всяка военна намеса в Украйна ще има цена, Барак Обама премина една червена линия и унижи руския народ, каза заместник-председателят на руския сенат, цитиран от АФП.

Смятам, че трябва да поискаме от президента Путин отзоваване на руския посланик от САЩ, каза Воробьов. Предложението му бе подкрепено от друг руски сенатор, Вячеслав Щиров.

Председателката на Съвета на федерацията Валентина Матвиенко възложи на комисията по външни работи към горната камара да подготви обръщение към президента Путин за отзоваване на руския посланик от САЩ.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


366
Още по темата: посланикСАЩрусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
284
9
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Първо никой не е толковa луд ,че дa зaпaли тaкaвa войнa,колкото и дa ми се искa.Второ руски войски в Укрaйнa нямa,a в AВТОНОМНA републикa Крим,която между другото сaмa ги викa,и трето и Русия и СAЩ ,и ЕС сa си един и същ х..й ,тaкa че дa живее Бългaрия!!!!.Нa укрaинците сaмо"кaквото повикaло ,тaковa се обaдило".
283
9
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Като гледам политиците по цял свят какви охранени *** са и как действат против народите, които ги избират, стигнах до заключението, че те (политиците) трябва спешно да бъдат разстреляни навсякъде. В името на народите им.
282
9
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да не се изказваме неподготвени по такива сложни въпроси! Емоциите не помагат с нищо. Положението в Украйна е много тежко. Путин трудно ще отстъпи, Обама няма как да замълчи, ЕС е объркан и доста безпомощен. Сега на света са нужни дипломати-виртуози и мъдри държавници. Иначе и нас не ни чака нищо добро. И без това не ние сме тези, които да дадат пример с интелигентно поведение и сериозни успехи в новата си история!
281
10
 
33
 
! Отговори
муспи преди 10 години
Изсраел няма да допусне в близост до него да се раздухва военен конфликт. Скоро Русия ще види мишцата на изсраиля. Това ще бъдат миротворчески армии на НАТО, българи и румънци, подкрепяни от турска авиация. В същото време ще почне срочно строителството но втора джамия в София, най голямата в света - само десятките хиляди чешмички за миене на краката ще запълнят площад Алеаксандър Невски. Ще се възтанови турската азбука. Коранът ще излезе на български, с турски букви! Алах абкар Кафа сефтим!
280
9
 
34
 
! Отговори
фен на хан Крум преди 10 години
До 303- ТРАКИЯ-БЪЛГАРИЯ ЗАВИНищо не знаеш за Освобождението на България. Българите многократно изпращат делегации до Великите сили с цел подпомагане на Освобождението на България. Австро-Унгария и Франция ни отказват. Само Русия се отзовава. Приказките за златото на Вълчан войвода са повече от смешни. С катъри ли са го изнасяли това злато от Османската империя до Москва в ония разбойнически времена? Има тристранни протоколи след Освобождението. Ние плащаме реално, малко за железницата.
279
9
 
37
 
! Отговори
сократ преди 10 години
Искам да съм бомба с точна коректност на унищожение,т.е. като тръгна от Мексиканската гранична линия ,та чак до цяла Аляска да мога да убия всичко което прилича на човек.Там е стълпотворена цялата *** на планетата.Само тяхната смърт,ще донесе до мечтания от всеки трудов човек МИР.САЩ и Канада трябва да се почистят от тази гнусна ***,която живее от кръвта на другите народи.
278
9
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ТРАКИЯ-БЪЛГАРИЯ ЗАВИЩо не отидеш да се обесиш?
277
10
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ТРАКИЯ-БЪЛГАРИЯ ЗАВИти не си българин
276
23
 
35
 
! Отговори
ТРАКИЯ-БЪЛГАРИЯ ЗАВИ преди 10 години
СМЪРТ НА ОКУПАТОРИТЕ КОИТО ЗАДУШАВАТ ПОВЕЧЕ ОТ ВЕК БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИТЕ!!!ЛИЦЕТО НА ЗЛОТО СЕ КАЗВА РУСИЯ!!!ВЪЛЧАН ВОЙВОДА Е ПЛАТИЛ ЗА СВОБОДАТА НИ ЕДНО ВРЕМЕ...НЯМА БЕЗПЛАТНИ ВОЙНИ ЗА ОСВОБОЖДЕНИЕ!!ДОБРЕ ВИ ОПРАВИХА БРАТУШКИТЕ ЗАТОВА СМЕ НАЙ ИЗОСТАНАЛАТА ДЪРЖАВА В ЕС И ТАКАВА И ЩЕ СИ ОСТАНЕМ!!СЪБУДЕТЕ СЕ БЪЛГАРИ
275
20
 
35
 
! Отговори
ТРАКИЯ-БЪЛГАРИЯ ЗАВИ преди 10 години
Не ще ти отговоря защото никой не ми плаща...Да САЩ са войствени и ще воюват винаги срещу жълтите и черните амуджи..и знаеш ли защо??Защото са единствените които ни защитават от мюсюлманите и за това имаш бензин в колата си а не се молиш на някой правоверен да ти сипе малко нафта ето заради това...Не по целия свят бензина е руски както тук в техния сателит.Добре ви оправиха 25 години не може да дойдете на себе си.Бетонни кратуни такива.САЩ са последните кръстоносци и всички трябва да ги подкрепи
274
8
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ПУТИН=ХИТЛЕРде да беше Путин, човека който пробва е Обама колко оранжеви революции и арабски пролети искате още
273
8
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ТРАКИЯ-БЪЛГАРИЯ ЗАВИне руснаците са виновни, а новите власти в Украйна забраниха използването на български езики ограничиха правата на българите тама ние минахме само с един адрес до Министъра на ВР на Украйна , а иначе ще се бием с Русия
272
10
 
45
 
! Отговори
аз преди 10 години
САЩ - нещо се помислиха за единствените силни .Дано това не ни изяде живота на всички.Защото един сблъсък САЩ - Русия би завършил с Армагедон
271
9
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ТРАКИЯ-БЪЛГАРИЯ ЗАВИРуски интереси???? Ти сигурно последните 20г си бил в някоя пещера. САЩ са водили най много войни. Те са най-войнствената държава. А относно Русия ами ако искаш да дойде САЩ утре и да каже взимам ти цялото черноморие правя го територия на САЩ и ти нямаш право да стъпваш там ето ти парцалките как би реагирал. Предполагам понеже е САЩ ше се сагласиш. Не очаквам отговор не са ти платили за него
270
8
 
43
 
! Отговори
evgeni1234 преди 10 години
Във ерата на ХД-спътников шпионаж,неразумно е да "облъчват" дезинформации от типа: "Едуард Сноудън".А сега вие от Наса как си мислите ,че ще игнорирате моите коментари,чрез"минуси",или това вече не е "обществена тайна"? И от сега ли Рейган инвестираше в "Звездни войни" за да достигне руските ГАПС-спътникови технологии?Ще им гоните "цървулите" ,защото руската "Придобика " от 90-те на миналият век е само мечта за вас.Ха-хахаха.Високотехнологични САЩ-маймуни.И колко ви струва този "експеримент-Терор" над мен?
269
10
 
54
 
! Отговори
българин преди 10 години
това грозно маймуноподобно се взе много на сериозно.Крайно време е Русия да удари директно нацията създадена от каторжниците на Европа-сащ.От тях идват всички злини на този свят.А колкото до обамчо-бегай у вашето племе и започвай да се рисуваш за война,*** еврейска.
268
10
 
48
 
! Отговори
ТРАКИЯ-БЪЛГАРИЯ ЗАВИ преди 10 години
Правителство!!Как ще помогне на нашите сънародници там???Защо отказвате гражданство на нашите братя а заселвате *** в България???Тези два въпроса трябва да бъдат задавани на ставане и на лягане на тия бетонни кратуни в парламента!!!
267
27
 
37
 
! Отговори
ТРАКИЯ-БЪЛГАРИЯ ЗАВИ преди 10 години
Този путин е егати агресора ще запали голяма война тоя ***..Руските амбиций започнаха много да дразнят..и то целия свят.Намесиха се в Сирия и какъв е резултата?Хиляди убити и прогонени от домовете си хора..Гледайте сега какво ще стане с Украйна...още по зле..Сега обаче България е пряко засегната и ще бъдат избити много българи..вече има жертви от нашите но всичко се прикрива защото и тук ситуацията е взривоопасна.Къде спите български журналисти???Всяка секунда трябва да питате българското
266
9
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Станишков = Хамстер или Сурикат?Моника = ?
265
30
 
36
 
! Отговори
ПУТИН=ХИТЛЕР преди 10 години
НАВРЕМЕТО ХИТЛЕР ТАКА ПРОБВАШЕ ЕВРОПА - И КОГАТО СИ ЗАМЪЛЧАХА Я ЗАПАЛИ СЕГА ПУТИН ВЪРВИ ПО ТОЗИ ПЪТ