Кери за действията на Русия: Невероятен акт на агресия

"Русия рискува да загуби мястото си в Г-8, ако нахлуе в Крим"
Обновена: 2 мар 2014 21:04 | 2 мар 2014 18:29, Анисия Иванова
880
Кери за действията на Русия: Невероятен акт на агресия
Джон Кери. Снимка БТА

Американският държавен секретар Джон Кери днес осъди като "невероятен акт на агресия" руските действия в Украйна и заплаши с "много сериозни последици" от страна на САЩ и други държави, включително санкции и икономическа изолация на Русия, предаде Ройтерс.

"В 21-ви век просто не се дръжте като в 19-и век, нахлувайки в друга страна по напълно изфабрикуван претекст", заяви Кери в предаване на Си Би Ес.

Той обаче допълни, че Русия все още има възможности за верен избор, който да успокои кризата.

Още по темата

"Това е невероятен акт на агресия. Това е потресаващ, своенравен избор на президента (Владимир) Путин да нахлуе в друга страна. Русия нарушава суверенитета на Украйна", отбеляза държавният секретар на САЩ.

Кери, цитиран от Франс прес, предупреди Русия, че рискува да загуби мястото си в Г-8, ако извърши военно нахлуване в украинската автономна република Крим.

"Президентът Владимир Путин може да не домакинства срещата  на Г-8 в Сочи и дори може да не остане в Г-8", заяви Кери в интервю за американската телевизия Ен Би Си. След като по-рано днес САЩ и Франция обявиха, че прекратяват подготовката си за срещата на върха на Г-8, насрочена през юни  в Сочи, Великобритания се присъедини към тях, съобщавайки, че  нейни представители няма да участват в подготвителните срещи за  форума, предаде АФП.

Преди отпътуването си за Киев британският външен министър  Уилям Хейг обясни, че в отсъствието на диалог между Москва и Киев трябва да се потърсят други начини за убеждаване на двете страни да започнат преговори под егидата на ООН или на  Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ). Ще  има единен дипломатически отговор и Русия трябва сериозно да се замисли върху това, подчерта Хейг.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков не пожела да коментира грубите думи на Джон Кери, предаде Ройтерс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


880
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
3
 
28
 
! Отговори
х..й преди 10 години
Много гадно.Сега на този форум на Г точките,какво ще си лижете?Оставате само п..расти.
17
10
 
55
 
! Отговори
el.pen.9 преди 10 години
Тая жалка конска кратуна ли ще учи света на морал. Давай Русия, ти си в правото си, смачкай бандеровската ***! Смачкай я както никой друг, ти можеш!
16
2
 
40
 
! Отговори
Диана преди 10 години
"Който сее ветрове, жъне бури"
15
8
 
61
 
! Отговори
Somebody преди 10 години
Хайде бре - Янките в малко държави ли са нахлували! А Крим е автономна република и руснаците бяха повикни от местната управа! Айде запада да замълчи в конкретня случай, че хептен ще западНЕ...
14
5
 
80
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
По-големи агресори и подпалвачи на войни от САЩ никога не е имало и едва ли ще има!
13
7
 
73
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ВИЖТЕ МУТРАТА НА ТОВА СЪЩЕСТВО И ПОСЛЕ НЕ СЕ ЧУДЕТЕ ЗАЩО САЩ СА МРАЗЕНИ ОТ ВСИЧКИ ХОРА ПО СВЕТА
12
5
 
93
 
! Отговори
qwerty преди 10 години
Югославия не беше ли суверена държава, а Ирак, а Либия ? Американците първо да погледнат себе си , а след това да съдят другите. Стига с този двоен стандарт.
11
3
 
27
 
! Отговори
evgeni1234 преди 10 години
Господи Кери,метафорично или не,така стоят нещата,колкото и чрез добро да се опитвахте да промените нещата,но "вълкът си козината мени,но нравът си- не!" За вас става въпрос !А за спътниковият Терор,за да разбиете семейството ми и ме принудите да ви правя Геополитиката на Вечите ви Мръсотии,как ти се вижда това,поглеждайки сега към "господ "? Или искате аз да ви водя "преговорите" с тер.Отрепките от Мосад с които сте "братски свързани",и според вас обаче е въпрос на "деликатна дипломация" ????? !!!!!
10
5
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Въпроса е ,че с Китай вече са в алтернативно Г-2 ,а скоро време от Г-8 повечето ще се преместят в другия лагер!Молете се да няма нов Нюрнберски процес ,че тогава Кличко ще пее кои какво му е дал!
9
3
 
75
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Г-8 е тотално безполезна лицемерна форма на снобария. На кой му пука за Г-8?
8
4
 
97
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
USA- невероятни ***
7
6
 
90
 
! Отговори
Дон Корлеоне преди 10 години
Значи вие може да нахлувате кадето си искате и да разсипвате държави а Русия си защитава народа и няма право. Няма такива *** като американците
6
4
 
75
 
! Отговори
Momo преди 10 години
Точно САЩ ли ще говори за нелегитимни окупации на суверенни държави?Или както се казваше в онзи виц "Не бъркай ситуацията с боя", а г-н Кери?
5
99
 
17
 
! Отговори
*** преди 10 години
Не само членството и в Г8, самата Русия трябва да се закрие!
4
5
 
99
 
! Отговори
Peshonizer преди 10 години
"В 21-ви век просто не се дръжте като в 19-и век, нахлувайки в друга страна по напълно изфабрикуван претекст"А къде са оръжията за масово поразяване то Ирак, ако смея да запитам?
3
12
 
86
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това е краят на болните САЩ и на болната Европа. Светът посреща Лечителя Путин.
2
7
 
82
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 10 години
"Русия рискува да загуби мястото си в Г-8, ако нахлуе в Крим", изплямпа Джим Кери..пардон Джон Кери и Путин се усмихна леко на некадърния му хумор!
1
68
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гледайте сега севернокорейците как ще полазят форума.