Кери за действията на Русия: Невероятен акт на агресия

"Русия рискува да загуби мястото си в Г-8, ако нахлуе в Крим"
Обновена: 2 мар 2014 21:04 | 2 мар 2014 18:29, Анисия Иванова
880
Кери за действията на Русия: Невероятен акт на агресия
Джон Кери. Снимка БТА

Американският държавен секретар Джон Кери днес осъди като "невероятен акт на агресия" руските действия в Украйна и заплаши с "много сериозни последици" от страна на САЩ и други държави, включително санкции и икономическа изолация на Русия, предаде Ройтерс.

"В 21-ви век просто не се дръжте като в 19-и век, нахлувайки в друга страна по напълно изфабрикуван претекст", заяви Кери в предаване на Си Би Ес.

Той обаче допълни, че Русия все още има възможности за верен избор, който да успокои кризата.

Още по темата

"Това е невероятен акт на агресия. Това е потресаващ, своенравен избор на президента (Владимир) Путин да нахлуе в друга страна. Русия нарушава суверенитета на Украйна", отбеляза държавният секретар на САЩ.

Кери, цитиран от Франс прес, предупреди Русия, че рискува да загуби мястото си в Г-8, ако извърши военно нахлуване в украинската автономна република Крим.

"Президентът Владимир Путин може да не домакинства срещата  на Г-8 в Сочи и дори може да не остане в Г-8", заяви Кери в интервю за американската телевизия Ен Би Си. След като по-рано днес САЩ и Франция обявиха, че прекратяват подготовката си за срещата на върха на Г-8, насрочена през юни  в Сочи, Великобритания се присъедини към тях, съобщавайки, че  нейни представители няма да участват в подготвителните срещи за  форума, предаде АФП.

Преди отпътуването си за Киев британският външен министър  Уилям Хейг обясни, че в отсъствието на диалог между Москва и Киев трябва да се потърсят други начини за убеждаване на двете страни да започнат преговори под егидата на ООН или на  Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ). Ще  има единен дипломатически отговор и Русия трябва сериозно да се замисли върху това, подчерта Хейг.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков не пожела да коментира грубите думи на Джон Кери, предаде Ройтерс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


880
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
578
0
 
3
 
! Отговори
До 699 преди 10 години
Попитах нещо *** на бсп 699 да отговори руснаците българи ли са? И кога ще говори истината за историята на Украйна и защо манипулира с ниската си интелигентност хората?
577
1
 
2
 
! Отговори
evgeni1234 преди 10 години
Всичките външни министри на България са били и както Вигенин-евреи ! Росенчо и затова много се е загрижил за ЕС! Не знаете ли,че Израел се води към Евросъюза,дори и неформално без да има членство в него ? А Борисов гонеше(както луд брули круша)А.Петров ,понеже имал "имане-даване" с поръчки от Израелското посолство-превантивни мерки -да не би да пропее! А иначе неофициално наш Бойко е от почетните "Ухери " на Мосад! Щом и Джон Кери и той евреин,значи вече съдбата на Украйна е 'опечена" с помоща разбира се с "най-меките пръсти" Росен Плевнелиев"-привърженик(Всичко е любов)
576
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Киеваска Рус е средновековната Украинска държавност. Украйна има своята история,а днес е суверенна държава. Македония като създаване на държавност-по изкуствен път няма нищо общо с Украйна,която има своята история.
575
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какво правят руските агресор в суверенна Украйна?
574
3
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
до 694 - сравненията ти нямат нищо общо с реалностите... Чувал ли си за Киевская Русь, двата народа са толкова близки, че разлика между тях почти няма в историческото им развитие. Какво общо има тук развитието на САЩ и България или на Германия и Турция.... какво толкова различно има между българите и т.нар. македонци.... ако става въпрос за сравнение, може би това е по-удачното...
573
1
 
3
 
! Отговори
До 700 преди 10 години
Името руси се използва за наименование на днешните украинци дълго време след разпада на Киевска Рус и Галичко-Волинското княжество - средновековна украинска държава, част от Рус, което създава объркване с днешните руснаци
572
2
 
3
 
! Отговори
До 699 преди 10 години
Има украинска нация, произхождаща от Киевска Рус в средновековието. Абе вие чели ли сте някога нещо,за д аспорите, манипулатори. Украински език се изучава и в БГ в СУ!!! Има ези Украински!! А руснаците ползват българската писменост- те българи ли са ***?
571
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Руската империя и болшевишките престъпници се опитват да асимилират украинското население.
570
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
уКРАЙНА Е ДЪРЖАВА ОТ СРЕДНОВЕКОВИЕТО ПОД ИМЕТО кИЕВСКА рУС
569
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Украйна е създадена като държава в средновековието,а НЕ ОТ БОЛШЕВИШКИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ,КОИТО СЪЗДАДОХА МАКЕДОНИЯ!!!!
568
12
 
3
 
! Отговори
До 692 преди 10 години
Руснак не е в дома си в Украйна. Украйна е суверенна република!!!! То има много българи в Чикаго САЩ, това означава ли ,че трябва да завладеем Чикаго от американците *** комунистически манипулативен. В Германия има милиони Турци, това значи ли ,че Турция си е у дома в Германия и може да прати танковете там.
567
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименУкрайна е създадена като държава след БОЛШЕВИШКАТА РЕВОЛЮЦИЯ, също като Македония. А ако говорим за средновековни държави това не е сериозно. Имало е Търновско и Видинско царство,като и на Добротица. Айде да възстановим тогава трите български държави! Да теглим границите,а? В Средновековвието е имало Османска държава. Айде да я възстановим и нея тогава! Що пък не? Имало е държави на ацтеките и инките в сегашните САЩ. Айде да ги възстановим и тях,а? А Византия що да не възстановим?
566
0
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
когато си у дома, никога не може да си агресор... руснак в Украйна е много близко до реалността, когато има милиони живеещи руснаци там. Но американец в Украйна?.... това какво беше?...
565
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А защо като е агресия на САЩ в Сирия, и то невероятна.... защо половината министри и дипломати на Сирия преминаха на страната на САЩ:)?....
564
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какво правят руските агресори в суверенна Украйна?
563
2
 
2
 
! Отговори
До 688 преди 10 години
Това го говореха на конгресите на КПСС от 50-те години,ако не знаеш. Какво стана - Русия същата бедняшка страна, Китай също. А САЩ с най-висок стандарт на живот отново.
562
0
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
като е агресия, и то невероятна.... защо командващият ВМС на Украйна премина на страната на Русия:)?....
561
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Напротив,манипулаторе, Източна Румелия не е съществувала като отделна държава, докато Украйна е.
560
1
 
8
 
! Отговори
3МАРТ преди 10 години
ЧЕСТИТО ВИ ОСВОБОЖДЕНИЕ БРАТЯ,ЗАГЪРБЕТЕ РАЗЛИЧИЯТА И ИЗПЪЛНЕТЕ КУБРАТОВИЯ ЗАВЕТ
559
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Как може да сравняваш Древна Македония с древна история пр.н.е. ,която няма доказателство за връзка с изкуствено създадената от Сталин Македония 20 век. с Украйна,която има своята самостоятелна история от средновековието,като впоследствие украинското население е асимилирано от руската империя и СССР.