Кери за действията на Русия: Невероятен акт на агресия

"Русия рискува да загуби мястото си в Г-8, ако нахлуе в Крим"
Обновена: 2 мар 2014 21:04 | 2 мар 2014 18:29, Анисия Иванова
880
Кери за действията на Русия: Невероятен акт на агресия
Джон Кери. Снимка БТА

Американският държавен секретар Джон Кери днес осъди като "невероятен акт на агресия" руските действия в Украйна и заплаши с "много сериозни последици" от страна на САЩ и други държави, включително санкции и икономическа изолация на Русия, предаде Ройтерс.

"В 21-ви век просто не се дръжте като в 19-и век, нахлувайки в друга страна по напълно изфабрикуван претекст", заяви Кери в предаване на Си Би Ес.

Той обаче допълни, че Русия все още има възможности за верен избор, който да успокои кризата.

Още по темата

"Това е невероятен акт на агресия. Това е потресаващ, своенравен избор на президента (Владимир) Путин да нахлуе в друга страна. Русия нарушава суверенитета на Украйна", отбеляза държавният секретар на САЩ.

Кери, цитиран от Франс прес, предупреди Русия, че рискува да загуби мястото си в Г-8, ако извърши военно нахлуване в украинската автономна република Крим.

"Президентът Владимир Путин може да не домакинства срещата  на Г-8 в Сочи и дори може да не остане в Г-8", заяви Кери в интервю за американската телевизия Ен Би Си. След като по-рано днес САЩ и Франция обявиха, че прекратяват подготовката си за срещата на върха на Г-8, насрочена през юни  в Сочи, Великобритания се присъедини към тях, съобщавайки, че  нейни представители няма да участват в подготвителните срещи за  форума, предаде АФП.

Преди отпътуването си за Киев британският външен министър  Уилям Хейг обясни, че в отсъствието на диалог между Москва и Киев трябва да се потърсят други начини за убеждаване на двете страни да започнат преговори под егидата на ООН или на  Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ). Ще  има единен дипломатически отговор и Русия трябва сериозно да се замисли върху това, подчерта Хейг.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков не пожела да коментира грубите думи на Джон Кери, предаде Ройтерс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


880
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
558
0
 
10
 
! Отговори
е не преди 10 години
няма как да не отбележа , че това на снимката е много зъл оли,офрен представител на олиг,офренската страна на медала
557
1
 
4
 
! Отговори
говедо! преди 10 години
До Анонимен 673И източна Румелия има своята история. А в нея живее в Родопите голямо мюсюлманско население за което има претенции тогава Турция. И тя си го взема като територия след Съединението, по същия начин както и сега в Украйна има рускоезични. Ние агресори ли сме в Източна Румелия. Разликата между руски и украински език е като разликата между БЪЛГАРСКИ И ШОПСКИ!
556
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Украинците,руснаците и беларусите са наследници на рус. А не само руснаците! Чети и друго освен партийните книжки ***.
555
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Украйна не е изкуствено създадена от болшевиките. Украйнската държавност е съществувала преди да попаднат под руско влияние.
554
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЕС ще земе да почне да се разпада, докато в Украйна се пробват с глави стени да трошат. Следвнащите седмици ще изплуват ред проблеми в Европа и ще се наложи остър завой към промени. Финита ла комедия.
553
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 663Говедо! Македония също има своята самостоятелна история в миналото. Александър,Филип и Самуил не са управлявали от Плиска,Преслав или Търново! А преди 50 години изкуствено е възстановена като държава от Сталин, както и Украйна изкуствено е създадена от БОЛШЕВИКИТЕ. Защо щом и двете държави са създадени изкуствено от коминтерна и Сталин не бъдат върнати на България и Русия съответно?
552
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Леле, неграмотнико Киевска Рус не е Русия!!!Името руси се използва за наименование на днешните украинци дълго време след разпада на Киевска Рус и Галичко-Волинското княжество - средновековна украинска държава, част от Рус, което създава объркване с днешните руснаци.
551
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе ти си много упорит ***. Източна Румелия е част от Българската държавност. Докато Украйна си е имала своя история отделна от Руските окупатори. Ясно е ,че не знаеш нищо за Украйна, тогава защо спориш,кутевецо?
550
1
 
2
 
! Отговори
езичник преди 10 години
днешна украйна е средновековната Киевска Русия. съюзник на византия срещу печенегиге и хазарите. тоест това си е русия. малко по-късно се разцепва на няколко автономни княжества заради монголите от златната орда.и именно заради това се издига и засилва разположения на север москва понеже киев е твърде близо до сарай- седалището на монголите.
549
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
няма как Русия да бъде изключена от Г-8! Най-малко Германия не е съгласна. Приятели, четете и малко чужда преса - bbc, и др. Там информацията не е така едностранно представена, както в Бг.
548
0
 
2
 
! Отговори
Federal reserv USA преди 10 години
Samo s voina mojem da izpluvame,Pak lapnahte kukickata sharani
547
0
 
1
 
! Отговори
украински император преди 10 години
То някога имаше и Източна Румелия. Значи ли това, че ние сме агресори, завладели Източна Румелия?
546
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе глупав комунист,защо пускаш цензурираните медии на диктатора Путин при наличие на европейски медии? След малко може да пуснеш и севернокорейско прессъобщение.
545
0
 
1
 
! Отговори
антирептил преди 10 години
До Reptil-влечуго отивай си на Набуру
544
0
 
1
 
! Отговори
украински император преди 10 години
До До 654Кой ти каза,че е нямало македонска държава? А Александър и Филип какви са? А Самуил от кой град е управлявал. Казах ти ***, напиши името на един украински крал или император. Да се ограмотя малко, че не знам украинската история. Та кога е имало украинска държава? То някога имаше и Източна Румелия. Значи ли това, че ние сме агресори, завладели Източна Румелия, ***?
543
0
 
2
 
! Отговори
хайрула преди 10 години
Москва. Радио Гласът на Русия излезе със сензационна новина в късните вечерни часове, че Китай е успял да убеди Турция да не даде разрешение за преминаване през Босфора на бойни кораби на НАТО, съобщи електронното издание на турския вестник Милиет. Най-старата държавна радиокомпания на Русия, излъчваща предавания за чужбина, твърди, че високопоставени представители на Китай са установили диалог с турското ръководство и са го убедили да не позволява преминаването през Проливната зона и навлизането в Черно море на кораби на НАТО. Според информацията на радио Гласът на Русия китайските дипл
542
0
 
1
 
! Отговори
Reptil преди 10 години
Niama li da pocva 3WW ce se iznervih vece
541
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Държавата Македония е изкуствено създадена от твоите другари начело със Сталин и неговия агент вашият вожд Димитров. Докато Украйна има своята самостоятелна история,след това окупирана от Русия. Нищо общо нямат изкуствено създадената македония с реално съществуващата Украйна, окупирана впоследствие от Русия.
540
0
 
4
 
! Отговори
езичник преди 10 години
айде давайте. да почва третата световна и да се свършва веднъж за винаги. има ли значение кой е добрия и кой лошия? резултата ще е само един- мъртва планета!!! алчността ще погуби хората. всички до един. който ламти за чуждото накрая губи и своето. глас в пустиня:)
539
0
 
0
 
! Отговори
Защо? преди 10 години
Щом държавата Македония също като Украйна е създадена от Сталин и комунистите, защо тогава другарите американци не ни върнат Македония? Както някога германците ни върнаха Южна Добруджа? А на руснаците могат да върнат Украйна=Македония! Нали уж не харесват и одобряват Сталин я? Как така едни действия на Сталин не харесват и се опитват да коригират,а други неща които Сталин е извършил янките използват?