Кери за действията на Русия: Невероятен акт на агресия

"Русия рискува да загуби мястото си в Г-8, ако нахлуе в Крим"
Обновена: 2 мар 2014 21:04 | 2 мар 2014 18:29, Анисия Иванова
880
Кери за действията на Русия: Невероятен акт на агресия
Джон Кери. Снимка БТА

Американският държавен секретар Джон Кери днес осъди като "невероятен акт на агресия" руските действия в Украйна и заплаши с "много сериозни последици" от страна на САЩ и други държави, включително санкции и икономическа изолация на Русия, предаде Ройтерс.

"В 21-ви век просто не се дръжте като в 19-и век, нахлувайки в друга страна по напълно изфабрикуван претекст", заяви Кери в предаване на Си Би Ес.

Той обаче допълни, че Русия все още има възможности за верен избор, който да успокои кризата.

Още по темата

"Това е невероятен акт на агресия. Това е потресаващ, своенравен избор на президента (Владимир) Путин да нахлуе в друга страна. Русия нарушава суверенитета на Украйна", отбеляза държавният секретар на САЩ.

Кери, цитиран от Франс прес, предупреди Русия, че рискува да загуби мястото си в Г-8, ако извърши военно нахлуване в украинската автономна република Крим.

"Президентът Владимир Путин може да не домакинства срещата  на Г-8 в Сочи и дори може да не остане в Г-8", заяви Кери в интервю за американската телевизия Ен Би Си. След като по-рано днес САЩ и Франция обявиха, че прекратяват подготовката си за срещата на върха на Г-8, насрочена през юни  в Сочи, Великобритания се присъедини към тях, съобщавайки, че  нейни представители няма да участват в подготвителните срещи за  форума, предаде АФП.

Преди отпътуването си за Киев британският външен министър  Уилям Хейг обясни, че в отсъствието на диалог между Москва и Киев трябва да се потърсят други начини за убеждаване на двете страни да започнат преговори под егидата на ООН или на  Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ). Ще  има единен дипломатически отговор и Русия трябва сериозно да се замисли върху това, подчерта Хейг.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков не пожела да коментира грубите думи на Джон Кери, предаде Ройтерс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


880
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
638
0
 
1
 
! Отговори
изодзадзе преди 10 години
Невероятен акт ще бъде,магаре да ти го напраска отзад,ще гледаш по същия начин.
637
0
 
5
 
! Отговори
Ха Ха преди 10 години
Това звучи като виц от устата на най-големия световен агресор. Как ли се смеят в Ирак
636
1
 
2
 
! Отговори
напукан преди 10 години
русия никога няма да дадът украйна!!!гответе се за запас-война иде
635
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Леле... каква агресия. Възмутително!!! Как може руснаците да си защитават руснаците.Виж да избиеш иракчани, виетнамци, афганистанци и къде ли не по света мирни хора... това не е агресия. Това е защити на демокрацията
634
0
 
2
 
! Отговори
напукан преди 10 години
олееееееееееее воийна ли ще има бе м
633
2
 
2
 
! Отговори
тя преди 10 години
Янукович с нищо не се различава от нашите политици минали през властта.
632
1
 
15
 
! Отговори
тя преди 10 години
Намерил кой да говори за агресия.
631
0
 
2
 
! Отговори
do 23 . izraelets преди 10 години
Do 23 . Ti si pich . Bravo na teb . Radvam se 4e bulgarite znaiat istinata.
630
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Извинявам се на 691 . Написаното е за 686
629
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 691 Хей *** нали Европа ни докара до тези мизерни пенсии и заплати! Събори ни цялата икономика. Малкото хора които работим с мизерните си заплати издържаме хрантутниците еврогейове!
628
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Незнам, дали умишлено, или поради незнаене, но истинската дума, която Кери използва и тя е доста по-точна е "безсрамен акт на агресия". Има разлика, не мислите ли?
627
1
 
4
 
! Отговори
неподготвен! преди 10 години
Кери не си е прочел сводката тази сутрин. ЦРУ е разкрило опасни за човечеството заводи за химическо оръжие в Украйна. И защото им е далече да организират акции чак в Украйна са възложили унищожаването на заводите на Русия.Както в Ирак. Но този път не американците под ръководството на българи ще нападат, ще нападат руснаци. Нищо сложно няма..
626
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За такъв нос Светата инквизиция е пращала на калдата.
625
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За ционистки жандарм еда- КЕри -вижте мутрата и носа му,лъжеш добре ,както всеки Еврей.Кой се бие в Афганистан,кой нападна Ирак, Либия Мали ,.......списъка е много дълъг ЮДА.
624
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Анериканскиии ЮДА -умрииииииии.Както и всички гадни евреи.Отворихте Царевец на фесовете и сега искате да да ви простим ,ама неееее.
623
14
 
3
 
! Отговори
Алекс преди 10 години
На борсата в Москва 1 евро премина границата от 50 рубли!!! Що така бре другари от цял свят не си щете мухлясалите рубли , а налитате на евро и долари ???
622
13
 
2
 
! Отговори
до 754 преди 10 години
Кой нормален човек ще напусне Европа заради Русия, освен очукано червено канче като тебе? Стискай си пенсията или социалната помощ и не се обаждай! Слушай и уважавай мнението на хората ,които ти я изкарват!
621
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
о кой го казва това!!!безочие!!
620
3
 
36
 
! Отговори
111 преди 10 години
Другарю, Кери. Да не ви напомням факта, че ако НАТО тръгне на война срещу Русия, това означава, че България ще напусне Европейският съюз и НАТО, защото не искаме да ставаме турска провинция и тил на турските войски. А за агресиите САЩ имате много да разказвате на следващите поколения.
619
2
 
1
 
! Отговори
Всичко виждам преди 10 години
До kremenaabv> Още по-активно, Кремена - за какво ти се плаща!