НАТО: Действията на Русия застрашават мира в Европа

Расмусен призова Москва да прекрати военните си действия
446
НАТО: Действията на Русия застрашават мира в Европа
Андерс Фог Расмусен. Снимка: Reuters

Действията на Русия застрашават мира и сигурността в Европа. Това заяви пред журналисти генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен преди началото на извънредното заседание на Северноатлантическия съвет и на комисията НАТО-Украйна този следобед, съобщи БТА.

Расмусен уточни, че е свикал извънредното заседание заради военните действия на Русия в Украйна и заради заплахите на руския президент Владимир Путин срещу тази суверенна нация. По думите на генералния секретар, руските действия нарушават принципите на Хартата на ООН.

Още по темата

НАТО призовава Москва да прекрати заплахите и военните си действия. Ще обсъдим отражението върху мира и сигурността на тези действия, както и отношенията си с Русия, заяви Расмусен.

Той посочи, че пактът поддържа териториалната цялост и независимостта на Украйна, както и правото на украинския народ без външна намеса да определя своето бъдеще.

Украйна е наш съсед и ценен партньор на НАТО. Призоваваме всички спешно да продължат усилията за отдалечаването от тази опасна ситуация. Призовавам Русия да съдейства за спадането на напрежението, заяви Расмусен

Междувременно украинският парламент призова за изпращане на международни наблюдатели, които да помогнат за защитата на ядрените централи в Украйна предвид изострящото се напрежение в отношенията с Русия, предаде Ройтерс.

Парламентаристът Григорий Немиря заяви, че парламентът е отправил призив към страните по ядрено споразумение от 1994 г., гарантиращо сигурността на Украйна, включително САЩ, Великобритания и Русия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


446
Още по темата: УкрайнаНАТОРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
341
0
 
1
 
! Отговори
Жоро преди 10 години
Евразия с нейното няколкомилиардно население и икномически подем вече излезе на сцената и няма да позволи на тези от ЕС и САЩ да се чувстват всесилни и всевластни. Русия разчита, и то много, на Евразия. Така че в скоро време се очакват битки Евразия-ЕС и Евразия-САЩ. Мисля,че САЩ ще се наложи или пък ще бъде заставена да сведе глава пред Евразия. Румънците вече станаха свободолюбив народ. Останахме ние под игото на Станишко-Доган-Сидеров, онова Щурото - Мая и Кутев. Други няма.
340
0
 
1
 
! Отговори
Гошо преди 10 години
Само че и времената са други, пък и ЕС вече не е така компактен, както беше преди. Мисля, че Германия няма нищо напротив да напусне ЕС, защото тя сама вече не е в състояние, пък и не желае да издържа повече заедно с Франция ЕС. Англия си прави хитър пас : без значими отчисления за ЕС и същевременно в първите редици на чакащите пая от централизираните отчисления за себе си. И същеверменно е в непрекъсната готовност за война като палето на сАЩ.
339
0
 
1
 
! Отговори
Гошо преди 10 години
Онзи доста *** ушко, дето тъпите жители на американския Юг си го избраха за втори мандат президент, както и еврокомисарите на ЕС като Вивиан Рединг, Аштън и сие трябва най-сетне да разберат,че ще се наложи да сложат край на мечтите си за геополитическо световно господство (Клепчото) и за Свещена Римска империя . Пет европейски държави в лицето на Германия, Франция, Англия , панска Полша и Италия се опитват да въдворят неоколониализъм.
338
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А действията на САЩ застрашават мира в целият свят.Явно САЩ още не могат да се освободят от хулиганското си минало и на минало на авантюристи и престъпници,основали държавата си с кръв и убийства,с унищожение на древни народи.
337
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ето какво мислят вашите хора и на мейдана и в САЩ!http :// *** .youtube/watch?v=S0FVIRiW1f8http :// youtube/watch?v=wUHE1NRjFOg
336
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много скромно казано-Заплаха за мира в ЕВРОПА!ПО точно е заплаха за СВЕТОВНИЯТ МИР като не се съобразява с Англия и Америка!Но,какво е Англия? САМО ЕДИН ОСТРОВ!казва ПУТИН...
335
0
 
1
 
! Отговори
Ruski ezik преди 10 години
ti se radvai 4e e bilo Osmasko a ne Rusko , sega 6te6e da pi6e6e na Ruski po zapoved na Putin
334
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ИСТИНАТА Официалния език на България е бил,е,и ще бъде български . Няма такъв вариант да не е! Ако някои някъде си мисли че може да не е , не е познал!
333
7
 
6
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 10 години
Ако България беше под Руско робство , никога немаше да сме в Европейския саюз сега , Путин немаше да разреши , освен това официален език в България щеше да е руски а не български
332
1
 
3
 
! Отговори
само факти преди 10 години
Това ли са всички агресии на САЩ?02 мар 2014 | 14:34 | pan.bg views (593) commentaries(5)За един век поне 100 интервенции, заговори, преврати, нахлувания, войни, нежни революции, арабски пролетиБЛИЦПо повод решението на Русия да защити, ако се наложи, с въоръжена операция рускоезичното население в Източна Украйна и Крим, Западът се надигна срещу Москва и Путин с агигации и призиви да не предприемат тази крайна мярка, определена от новите власти в Киев като агресия. По този повод обаче наблюдатели и коментатори припомнят многобройните силови акции на САЩ по цял свят, болшинството от
331
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен"НЕ НУЖНО ЗАБЫВАТЬ ЧТО ЭТО КРЫМ ЭТО НЕ РАССЕЙСКИЕ ПРОСТОРЫ "А откога стана украински Крим? Мога ли да знам? И колко века преди това беше руски? Кой го взе от Русия и даде на Украйна? Кога и как през вековете Украйна придоби Крим?
330
0
 
1
 
! Отговори
rom преди 10 години
ya pusnete edna statia za rimlyanite kolko jelyazo sa otkradnali .kraino vreme e rusia da doide i da vi otarve i vas ot evropa .hi hi hi hi vsi4ko koeto e napraveno ot prirodata da palzi toi si palzi nemoje da leti .i vie evropeci , da moje no 1000 godini .
329
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НЕ НУЖНО ЗАБЫВАТЬ ЧТО ЭТО КРЫМ ЭТО НЕ РАССЕЙСКИЕ ПРОСТОРЫ НЕ СИЛЬНО РАЗВЕРНЕШСЯ ....ПЛЮС 500 ТЫС УКРАИНЦЕВ И 300 ТЫС ТАТАР!! ДА И В УКРАИНЕ ИЗ 45 МЛН ЧЕЛОВЕК ..НА ПАТРИОТИЧЕСКОЙ ВОЛНЕ СОБЕРЕТСЯ ХОРОШАЯ ТУЧА ЛЮДЕЙ ЖЕЛАЮЩИХ ДАТЬ ПОД ЗАД АКУПАНТАМ!!! ЭТА ПРОГУЛКА ЗАКОНЧИТСЯ ДЛЯ РФ ХЕРОВО!!
328
1
 
5
 
! Отговори
evgeni1234 преди 10 години
Ако сега това действие на Кремъл се тълкува като вмешаелство,не бе ли по-лесно Путин да вземеше инициативата за изместването веднага на Янукович-и автоматически проруски заместник.Да обаче Кремъл не оподкрепи диктаторския режим на Янукович,без да се вмешава във втрешните работи на Украйна.И сега някои ВЪНШНИ ЕЛЕМЕНТИ-внушават наслоилото се прясно напрежение след размиириците-просто казано :"Свободен избор,но ЗАДЪЛЖИТЕЛНОСрещу Русия".Абе да ви пикам на "Американската мечта "! Формално "съветвахте" Израел да не застроиява дадените от ООН територии на палестинците и Ционистите какво ви казаха ?
327
0
 
6
 
! Отговори
Белото Боро преди 10 години
До Шоп. Аве прованс оди на преглед. Теб те е хванала цироза у мозъко. Е па поспри с джваканицата.
326
14
 
1
 
! Отговори
Шоп преди 10 години
Народа на Украина излиза на манифестации против путинската агресия, а вие сте седнали да му лижете иконата. Отпадъци.
325
2
 
18
 
! Отговори
niakoisi преди 10 години
Е,браво "велики западни сили'' и американци, успяхте да изправите два брадски народа един срещу друг, а сега сте се "замислили" за мира в Европа.Както сте я подкарали скоро ще се замислите и за мира в света.
324
9
 
5
 
! Отговори
Путкин преди 10 години
Тролчета. Пълно е с тролчета.Дори не си заслужава да четеш какво пишат платените мишоци на СерГей и Моника.Вижда се и вашия край. Много скоро.
323
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Действията на Русия застрашават кръвосмукането на евро-атлантическите ***.
322
2
 
13
 
! Отговори
г-н Георгиев преди 10 години
Само народа по света може да спре набезите на америка самите американски граждани не одобряват действията на страната си, налагат медийно затъмнение на истината и тактиката им е да промиват мозъците на народа, това са група психясали милярдери които взимат под крилото си всеки който е на тяхно мнение, опитват се да ни направят роби шпионират подслушват и ако не си с тях значи си престъпник.... това трябва някакси да се спре.