Украйна ще поиска помощ, ако Русия разшири действията си

ОССЕ провежда извънредно заседание заради събитията
Обновена: 3 мар 2014 10:16 | 2 мар 2014 20:38, Анисия Иванова
237
Украйна ще поиска помощ, ако Русия разшири действията си
Снимка: БТА

Извънредно заседание на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) за Украйна беше свикано тази вечер, съобщи РИА Новости. Председателстващият постоянния съвет на организацията, посланикът на Швейцария Томас Гремингер свика извънредно заседание на постоянните представители в ОССЕ в Хофбург в 17,00 ч. местно време.

Преди това председателстващият организацията министър на външните работи на Швейцария Дидие Буркхалтер нееднократно изразяваше загриженост от нарастващото напрежение в Украйна, и най-вече Крим, и съобщи, че в началото на следващата седмица за Крим трябва да заминат личният му представител, посланикът на Швейцария в Германия Тим Гулдиман и върховният комисар на ОССЕ за националните малцинства Астрид Торс.

Още по темата

За утре сутрин във Виена е насрочена среща на постоянните представители при ОССЕ с Гулдиман, в която ще участва и заместник-държавният секретар на САЩ Виктория Нюланд.

Украйна се готви да се защити от Русия, но ще поиска помощ от други страни, ако Русия разшири военните си действия, заяви днес постоянният представител на Украйна в ООН Юрий Сергеев,  цитиран от Ройтерс.

"Ние трябва да покажем, че имаме собствен капацитет да се браним, както бе решено днес в парламента, и се подготвяме да се защитим", каза посланикът в предаването "Състоянието на Съюза" по Си Ен Ен.

По думите му ако руските войски продължат да увеличават числеността си, страна му ще поиска военна подкрепа и друг вид помощ. Сергеев призова руския президент Владимир Путин да се оттегли с оглед на започващия утре Велики пост.

"Ако прояви християнството си, вместо да се готви да ни  убива, трябва да се моли за нас", отбеляза посланикът. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
1
 
4
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 10 години
ИННОСТРАННЬЕ АРМИИ ДЕМОРАЛИЗИРОВАНЬ, РАЗВЛЕКАЮТСЯ МЕЧТАМИ БЕЗОПАСНОЙ УДАЛЕНОЙ ВОЙНЬ И ОДНОПОЛЬМИ БРАКАМИ. ВОЕВАТЬ ПО- НАСТОЯЩЕМУ, ДО КРОВИ, ДО СОБСТВЕННЬХ ГОРЕЛЬХ ТРУПОВ, ОНИ ДАВНО РАЗУЧИЛИСЬ. А РОССИЯ НЕ КАКОЙ-ТО ИРАК ИЛИ ЛИВИЯ, ТУТ УМЕЮТ ОТВЕЧАТЬ И ОТВЕТЯТ НА ВСЮ КАТУШКУ. ЖЕЛАЮЩИЕ ПОСТРЕЛУШЕК С ТОЙ СТОРОНЬ НЕ ДУРАКИ И ОТЛИЧНО ПОНИМАЮТ, С КЕМ МОЖНО ДИСТАНЦИОННУЮ ВОЙНУШКУ УСТРАИВАТЬ А С КЕМ ТОЧНО НЕ ВЬЙДЕТ. С РОССИЕЙ ДИСТАНЦИОННОЙ ВОЙНУШКИ НЕ ПОЛУЧИТСЯ-ВСЕ БУДЕТ ПО- НАСТОЯЩЕМУ И ВНЕЗАПНЬЕ
130
1
 
1
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 10 години
ДУМАЮ ЧТО ГЛОБАЛЬНОЙ ВОЙНЬ НЕ БУДЕТ- ОКНО ВОЗМОЖНОСТЕЙ НАЧАТЬ ЕЕ ДЛЯ ЗАПАДА ЗАКРЬЛОСЬ. СРЕДСТВА ВЕДЕНИЯ ЕСТЬ, А ДЕНЕГ И ЛЮДСКИХ РЕСУРСОВ НЕТ.НАДО БЬЛО В 2008 НАЧИНАТЬ, КОГДА МЬ СААКАШВИЛИ РАКОМ СТАВИЛИ И УСТАВОМ УЧИЛИ.ТОГДА ЗАБРАЛИ 4 ТРОФЕЙНЬХ ХАММЕРА СО СВЕРХСЕКРЕТНЬМ ОБОРУДОВАНИЕМ. ПЕНТАГОН ЧТО-ТО ВОЗМУЩЕННО СОПЛЯМИ БУЛЬКНУЛ, А ИМ В ОТВЕТ НАПОМНИЛИ ПАХНУЩЕЕ ДЬМОМ И КРОВЬЮ СЛОВО ,,ВОЕННЬЕ ТРОФЕИ''. И НА ЕТОМ ВСЕ. СЕЙЧАС НАЖАТЬ КНОПКИ ЗАПУСКА КАКИХ- НЕБУДЬ ПЕРШИНГОВ НЕСЛОЖНО, НО ЧТО ТОЛЬКУ
129
1
 
4
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 10 години
ВИЖТЕ АКО ИМАТЕ ЖЕЛАНИЕ- ,,ВЕЧЕР ПЕРЕСТАЕТ БЬТЬ ТОМНЬМ''- 2 МАРТА 2014 ТАКИЕ НОВОСТИ КРЪВ ЩЕ СЕ ЛЕЕ ПО ВСИЧКО ИЗГЛЕЖДА И ТО ДОСТА. ЗАПАДА ЛЕСНО ОТ ПЛЯЧКАТА СИ НЕ СЕ ОТКАЗВА.
128
1
 
3
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 10 години
ИМА СЕРИОЗНИ СВЕДЕНИЯ ЧЕ НАД 700 ВЪОРЪЖЕНИ БАНДЮГИ ОТ ЛВОВ ЗАЕДНО СЪС ЧАСТ ОТ МЕСТНИЯТ ,,БЕРКУТ'' СА ИЗВОЗЕНИ ТАЗИ ВЕЧЕР С АВТОБУСИ В ПОСОКА КИЕВ И ЦЕЛТА ИМ Е РУСКОЕЗИЧНАТА ЧАСТ НА УКРАЙНА И ДА ПРОВОКИРАТ МЕСТНОТО НАСЕЛЕНИЕ. НА БЕРКУТЕВЦИ Е ОБЕЩАНО ДА НЕ ГИ ПРЕСЛЕДВАТ ОТ ХУНТАТА ЗА ПОДКРЕПАТА ИМ ЗА ДОСЕГАШНАТА ВЛАСТ А ОТ ПОЛША СА ВЛЕЗНАЛИ 300 ЧОВЕКА.ОСВЕН ТОВА СЪС ЧАРТЪРИ ВЪВ КИЕВ ПРИСТИГАТ ОТ ,,GREYSTONE LIMITED''ВОЕННАТА КОМПАНИЯ ,,BLACKWATER'' САЩ , НАЕМНИЦИ ПОЛЗВАНИ ОТ ЦРУ ЗА МРЪСНИ ПОРЪЧКИ
127
1
 
3
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 10 години
У ВОЕНКОМАТА : ,,СИНКУ, КУДИ Ж ТОБИ ПИСАТЬ, НА ФЛОТ ЧИ В АВИАЦИЮ? -,,ПИШИТЬ ВЖЕ МАМО ЗРАЗУ В ПЛЕН''.
126
1
 
4
 
! Отговори
:) преди 10 години
Az mislia che stigne li se do tyk Rysia da prashta mnogobroina voiska v Ukraina neshtata mirno niama da se reshat, gorko im na Ukraincite, i eto tyk e nachaloto na 3 svetovna voina!!!
125
6
 
34
 
! Отговори
НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ ! преди 10 години
Чак ме кефи как Путин им го завира бавно и мъчително на Запада.Не напада открито Украйна, за да го обвинят, че е агресор. Той просто е наредил на руските части да навлизат все по-навътре и по-навътре към Киев.Руснаците не стрелят. Те просто стоят. Влизат и застават пред украинските казарми.А, от вътре украинските войничета гледат уплашено като тези на снимката.Така и трябва ! Не бива да се пролива братска славянска кръв заради интересите на юдеите !Браво Путин! Бъди жив и здрав, спасителю !
124
1
 
20
 
! Отговори
Шустакович преди 10 години
И от кого ще иска помощ?хамериканците вече казаха, че няма да пращат войски. Сигурно от Плювню ще искат помощ, той затова е станал толкова активен напоследък.
123
2
 
4
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 10 години
До ха-ха-ха ,,ОЧЕВИДНО СТЕПЕНИТЕ НА ГЛУПОСТ СА - ГЛУПАВ, ПО-ГЛУПАВ, БЪЛГАРИН,ГЕРБЕРУНГЕЛ, УКРАИНЕЦ''.ОДИН НАБЛЮДАТЕЛЬНЬЙ ИНОСТРАНЕЦ СКАЗАЛ: '' РУССКИЕ И УКРАИНЦЬ -ХИТРИЕ ПРИТВОРЧИКИ. РУССКИЕ ЛЮБЯТ ПРИТВОРЯТСЯ ДУРАКАМИ А УКРАИНЦЬ - УМНЬМИ''!
122
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Помощ,помощ...Защо никой не помага?
121
1
 
17
 
! Отговори
васко преди 10 години
Украинските фашисти ще духат супата съвсем скоро !
120
1
 
3
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 10 години
До Анонимен 168Благодаря, че разпространяваш новината.
119
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
УКРАЙНА Е ДЪРЖАВА ОТ СРЕДНОВЕКОВИЕТО ПОД ИМЕТО КИЕВСКА РУС
118
5
 
20
 
! Отговори
wgtfwerrtgera преди 10 години
Мачкай Русия мачкай тъпите им ценности съсипаха Украйна сега гледат сеир ,прибирай си източната част и оставяй западната да умре от глад.
117
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Скъпи Украинци ,съжаляваме помощ нихт. На истина съжалявам просто плана се срина хитри са ония от държавният департамен ,но не достатъчно. Даите да насъскаме двата народа да се избият един друг ние ще седим да гледаме саира. Никои от тия демократичните сили няма да ви помогне ще ви натискат да взимате заеми ,ще ви изнудват ,ще ви слагат страшни лихви и ще си правят със вас каквото те решат .Това е и едните не струват ама и другите са световни мошенници и измамници
116
2
 
0
 
! Отговори
xxx преди 10 години
До k (147)Ти си наистина шаш :D :D :D
115
2
 
16
 
! Отговори
Запасняка преди 10 години
До воинАко ни мобилизират, вече сме се разбрали с наборите, тръгваме към София, отиваме пред президентството и правим "ДЕМОКРАИЧНА РЕВОЛЮЦИЯ", според разбиранията и тълкуванията на Плевнята.Ще го накараме да прави "сапунка" на жълтите павета, да "полива розите" в най-близката обществена тоалетна и да прави обиколки около Народния театър с противогаз.Плевньо...киртак долнопробен...изпълнявай ГАЗ-ЧОРАПИ-НАМЕТАЛО, *** предателска, антибългарска!
114
14
 
3
 
! Отговори
десен преди 10 години
всички държави който са били под опеката на Русия са бедни,примери искате ли че неса малко?
113
1
 
4
 
! Отговори
Снимката е откадрите преди 10 години
Пълен смях! Телевизиите показват следните кадри от покрайнините на Симферопол!Казарма пълна с украински войници. Зад портала стои една рота с автомати и открити лица.Пред портала три рускини с икони в ръцете пеят някакви църковни песнопения.Около оградата и пред портала на казармата обикалят въоръжени мъже без опознавателни знаци и с маски на лицата, само очите им се виждат. Това трябва да е руската самотбрана?И тълпа зяпачи!И така цял ден си стоят и едните и другите. Ей това е войната!
112
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сега ще ви кажа какво ще стане в украйна,и те като нас ще погледнат на изток към Европа и ще си останат бедни,все пак и там като тука е пълно с Русофили и Комунисти,после същите тия Комунисти и Русофили ще кажат че зад тая мизерия и беднотия се крие ЕС,САЩ и Еврейте.....Позната История,вече сме я гледали няколко пъти