Украйна ще поиска помощ, ако Русия разшири действията си

ОССЕ провежда извънредно заседание заради събитията
Обновена: 3 мар 2014 10:16 | 2 мар 2014 20:38, Анисия Иванова
237
Украйна ще поиска помощ, ако Русия разшири действията си
Снимка: БТА

Извънредно заседание на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) за Украйна беше свикано тази вечер, съобщи РИА Новости. Председателстващият постоянния съвет на организацията, посланикът на Швейцария Томас Гремингер свика извънредно заседание на постоянните представители в ОССЕ в Хофбург в 17,00 ч. местно време.

Преди това председателстващият организацията министър на външните работи на Швейцария Дидие Буркхалтер нееднократно изразяваше загриженост от нарастващото напрежение в Украйна, и най-вече Крим, и съобщи, че в началото на следващата седмица за Крим трябва да заминат личният му представител, посланикът на Швейцария в Германия Тим Гулдиман и върховният комисар на ОССЕ за националните малцинства Астрид Торс.

Още по темата

За утре сутрин във Виена е насрочена среща на постоянните представители при ОССЕ с Гулдиман, в която ще участва и заместник-държавният секретар на САЩ Виктория Нюланд.

Украйна се готви да се защити от Русия, но ще поиска помощ от други страни, ако Русия разшири военните си действия, заяви днес постоянният представител на Украйна в ООН Юрий Сергеев,  цитиран от Ройтерс.

"Ние трябва да покажем, че имаме собствен капацитет да се браним, както бе решено днес в парламента, и се подготвяме да се защитим", каза посланикът в предаването "Състоянието на Съюза" по Си Ен Ен.

По думите му ако руските войски продължат да увеличават числеността си, страна му ще поиска военна подкрепа и друг вид помощ. Сергеев призова руския президент Владимир Путин да се оттегли с оглед на започващия утре Велики пост.

"Ако прояви християнството си, вместо да се готви да ни  убива, трябва да се моли за нас", отбеляза посланикът. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
1
 
10
 
! Отговори
2014 преди 10 години
До няколко дни всичко ще утихне.Руснаците явно имат нещо на полуострова и не искат да го оставят на новата власт.Но какво е то за сега няма да разберем.А останалите шмекери отвъд океана и Европа са токлова объркани в алчността си да си разпределят украинската територия ,че не осъзнават какви глупости бръщолевят.Срещу атома и неутрона страха е голям.А той може да дойде на гости скоро в Европа ако не се противопоставят на ,,приятелите" отвъд океана.
110
13
 
2
 
! Отговори
k преди 10 години
Rusiq - nai golqma qdrena sila ?!? I da gi pluem amerikancite... Nai-bogata durjava i nai-silna otvsqkude :) Oshte 60te godini kenedi zaplashva gorbachov i gorbachov otstupva :) Poprochetete malko istoriq. Stiga na slqpo
109
6
 
1
 
! Отговори
К преди 10 години
До АнонименАми ще те посъветвам да почетеш малко , преди да говориш :) Най-голямата ядрена сила е САЩ. Ето ти малко да се образоваш - това е за 2013г. businessinsider/chart-of-defense-spending-by-country-2014-2 Разбира се, ако кратунката ти разбира Английски :)
108
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Днес официално всички военнослужещи на територията на Крим са си подали оставките и са си подали молби за приемане на служба в Руската армия.
107
0
 
8
 
! Отговори
Ivanov преди 10 години
Pri mobilizacia na zapasniaci niakoi da ne si e pomislil 4e balgari she se biat na stranata na zapada,NEZABAVNO IZLIZANE NA BALGARIA OT EU,NEZABAVNO IGNORIRANE NA NATO,UTRE E 3 MART BRATIA NEKA DA NE ZABRAVIAME ISTORIATA,SLAVA RISSIA SLAVA BRTSKI NAROD
106
1
 
19
 
! Отговори
ODESSA преди 10 години
Не си пожелавай конфликт. Руснаците колкото и да ги плюете имат ядрен арсенал да унищожат земята 5 пъти. Чичо банан ще е във бункера, ти?
105
4
 
4
 
! Отговори
solaris преди 10 години
Защо всички смятате Русия-САЩ+ЕС за 2-те лица на монетата,големите са големи защото могат да правят каквото си искат,във същност са една и съща страна на монетата и от цялата работа,само украинския народ страда,защо само съпоставяте двете страни ? Едините имат интереси и другите имат интереси,големите управляват света,не мисля че е редно САЩ да се месят там където не им е работа,но са заедно с НАТО,а Русия не е Украйна,това комунистическо мислене е изтъркано,народа иска промяна,не война.
104
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 137"воин" : Можеш да заминаваш и без да те "призове" !...само си вземи повече памперси !
103
6
 
4
 
! Отговори
hypocritical преди 10 години
надявам се че вие всички разбирате че Русия не е по-малко арогантна от еврейския САЩ и НАТО . Ние сме малък народец и винаги трябва да имаме това в предвид, докато танцуваме по острието на бръснача . Всъщност истинските украинци дълбоко мразят руснаците заради това което те са им причинили преди след ВСВ - оставили са ги да измрат от глад и да се самоизяждат . Повечето от населението на днешна Украина обаче не са украинци
102
15
 
3
 
! Отговори
Закономерност преди 10 години
Докато Горбачов далновидно прозря, че съществуването на соцлагера е невъзможен и "остави" страните членуващи в него "поживо-поздраво" да се спасяват сами, то на Путин се падна "честа"да загуби останалите страни от бившия Съветски съюз, въпреки използването на военни заплахи !За справка : Бивша Югоспавия
101
3
 
23
 
! Отговори
? преди 10 години
А нас кой ще спаси от Ес?
100
0
 
7
 
! Отговори
hypocritical преди 10 години
120 , а дали ти не си тролът , както знаем троловете обичат да да са груби и да използват обиди . Може и да съм всякакъв , *** , но за разлика от теб съм служил в армията и съм работил години в МВР . А *** като теб обичам да мачкам . Когато поговориш някой път с някой руснак , поразпитай го малко какво знае за руската история , ще ти е интересно . Разбира се ти едва ли говориш руски
99
0
 
8
 
! Отговори
* преди 10 години
Че тя си е в съветския съюз, ква по-голяма помощ!
98
9
 
3
 
! Отговори
N преди 10 години
Браво на Украинците,най-накрая се усетиха че ги управлява комунистическата продажна *** от миналото,но кога ще се усети нашия народ или по-точно тъпите ***,най-вероятно когато всеки българин с малко акъл избяга и останат само *** и *** в страната но тогава и да искат народа няма да се върне обратно.
97
1
 
2
 
! Отговори
II преди 10 години
gorkite voinitzi, gorkite ukraintzi...:-((( do "vchera" byaha bratski narodi...dnes - vragove?!ne si lyagat v sobstvenite legla u doma si sigurno vecher...:-((( i ukraintzite...i rusnatzite taka...ne otivat v sobstvenata si banya sutrin...:-(((zaradi alchnostta na Yanukovych i avtoritarnia mu rejim?!koito ne iska da chuva glasa na naroda si v chesti dopitvania i referendumi...
96
0
 
11
 
! Отговори
125 преди 10 години
Споко Плевльо и Соломончо са го измислили. Обявяваме война на Русия, даваме базите си на НАТО, а като руснаците ни подпукат приятелския натовски турски аскер пристига на мига да ни пази от лошите руснаци. После .... на кой ще му пука за послето :)
95
1
 
17
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 10 години
"Украйна ще поиска помощ, ако Русия разшири действията си"И ще я получи, както получи исканата помощ от 35 млрд. долара :)Очевидно степените на глупост са - глупав, по-глупав, най-глупав, българин, герберунгел, украинец :)
94
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Koito see makedonci jane ukrainci
93
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
BULGARSKOTO PRAVITELSTVO KAKI MERKI VZIMA?ZA SIRIA KAZVASHE 4E SME BILI BLZKO NA 2000KM I IMALO OPASNOST, AMI ODESA -VARNA E 530 KK SEGA NIAM LI OPASNOST , AKO GRYMNAT UTRE NIAKOI JADRENI OBEKTI V UKRAINA KAKVO STAVA S BULGARIA?
92
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До hypocriticalА ти ако си мислиш, че чичо Сам ще те пази от турчулята ако Русия загуби влиянието си в черноморския регион си пълен откачалник :)