Украйна ще поиска помощ, ако Русия разшири действията си

ОССЕ провежда извънредно заседание заради събитията
Обновена: 3 мар 2014 10:16 | 2 мар 2014 20:38, Анисия Иванова
237
Украйна ще поиска помощ, ако Русия разшири действията си
Снимка: БТА

Извънредно заседание на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) за Украйна беше свикано тази вечер, съобщи РИА Новости. Председателстващият постоянния съвет на организацията, посланикът на Швейцария Томас Гремингер свика извънредно заседание на постоянните представители в ОССЕ в Хофбург в 17,00 ч. местно време.

Преди това председателстващият организацията министър на външните работи на Швейцария Дидие Буркхалтер нееднократно изразяваше загриженост от нарастващото напрежение в Украйна, и най-вече Крим, и съобщи, че в началото на следващата седмица за Крим трябва да заминат личният му представител, посланикът на Швейцария в Германия Тим Гулдиман и върховният комисар на ОССЕ за националните малцинства Астрид Торс.

Още по темата

За утре сутрин във Виена е насрочена среща на постоянните представители при ОССЕ с Гулдиман, в която ще участва и заместник-държавният секретар на САЩ Виктория Нюланд.

Украйна се готви да се защити от Русия, но ще поиска помощ от други страни, ако Русия разшири военните си действия, заяви днес постоянният представител на Украйна в ООН Юрий Сергеев,  цитиран от Ройтерс.

"Ние трябва да покажем, че имаме собствен капацитет да се браним, както бе решено днес в парламента, и се подготвяме да се защитим", каза посланикът в предаването "Състоянието на Съюза" по Си Ен Ен.

По думите му ако руските войски продължат да увеличават числеността си, страна му ще поиска военна подкрепа и друг вид помощ. Сергеев призова руския президент Владимир Путин да се оттегли с оглед на започващия утре Велики пост.

"Ако прояви християнството си, вместо да се готви да ни  убива, трябва да се моли за нас", отбеляза посланикът. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
1
 
3
 
! Отговори
Йово преди 10 години
До ВадафакПрав си Соца навремето създаде македонците а сега демокрацията създадоха помаците!
90
0
 
2
 
! Отговори
иванов преди 10 години
много се разбързаха
89
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До hypocriticalМоже да си наполовина всякакъв, ама целият си си ***, господинчо. Я ходи да нанкаш, че сънчо мина.
88
0
 
5
 
! Отговори
118 преди 10 години
До хмАбе ти да не си от украински произход? Щото дори *** гербер от Банкя на фона на твоите глупости изглежда интелигентен.
87
6
 
1
 
! Отговори
хм преди 10 години
от съображения за сигурност ви препоръчвам на половината да си ограничите изказванията до интерент, понеже тонът ви е рязък , на някой Руснак може да не му хареса , и в мига в , който Путин реше , че му засягате интересите , ще се по*кате като влезе армията и тука .
86
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не Украйна, а бандеровците ще пищят за помощ, ама янките ще си направят оглушки, като видят дебелия. Както стана и с Грузия - подкокоросаха оня *** *** да нападне и после го гледаха как си яде вратовръзката отдалече.
85
10
 
3
 
! Отговори
hypocritical преди 10 години
ако мислите за руснаците като за наши братушки , жестоко се заблуждавате . Под управлението на комплексирани КГБ-исти по същият начин след няколко години могат да решат да защитават и руското население по нашето черноморие . Наполовина руснак съм , живял съм в СССР и съм бил няколко пъти в Русия , това е страна изпълнена с национализъм и комплекси за недоуцененост и желание да бъде империя . Не знам дали си дават сметка , колко лесно може да се "събуди" Татарстан , или друг поробен народ
84
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
CELTA NA AMERIKANCITE E DA STANE VOINA, TE SAMITE SHTE JA PREDIZVIKAT, TIAHNITE POD4INENI KLICHKO, TIMOSHENKO I DRUGUTI SHTE NAPRAVIAT TAKA 4E DA SE STIGNE DO VOINA, TOVA E TIAHNATA MISIA ZA TOVA GI SLOJIHA AMERIKANCITE , ZA TOVA NAPRAVIHA PREVRATA , KAK TAKA SE SAMONAZZN4IHA TEZI BEZ IZBORI? NA MALKOTO TRIBVASHE DA SE SLOJI SLUJEBEN KABINET , TOVA E DYRJAVEN PREVRAT, STAVA MNOGO OPASNI I ZA BULGARIA, UKRAINA IMA ATOMNI OBEKTI, A BULGARIA SME MNOGO BLIZKO,DOKATO E VREME DA SE VZEMAT MERKI
83
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да - за искане на помощ да, може. Да иска - може. Няма проблем. Един така искаше помощ и призовавайкаи НАТО докато си ядеше вратовръзката с обезумял поглед. Никой обаче не му се притече на помощ, зашото никой не иска да си има работа с разгневена руска мечка. Иначе на приказки всички са юнаци и разказват юнашки истории как ще санкционират мечката.
82
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Харесва ли ви или не, Путин е голям държавник, всички са го признали, най-вече враговете му.
81
0
 
6
 
! Отговори
lkv преди 10 години
до о.з. редникаСлужих във вътрешни войски 87-89г. Имах приятел който искаше да замине за СССР и да воюва на страната на руснаците в Афганистан.Писа писмо до главнокомандващия на Съветската армия.....не след дълго получи отговор подписан от него ( направо бяхме шокирани). Отговора беше(лично съм чел писмото) : "Уважаваме вашето желание да воювате на наша страна, но това е въпрос който се урежда на междуправителствено ниво"(цитирам по памет).....в настоящия момент предполагам е по-лесно. Успех !
80
6
 
1
 
! Отговори
Вадафак преди 10 години
като гледам коментарите виждам че соца е промил доста мозъци, все пък той е създал македония.
79
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До о.з. редникаСтига с тоз твоя автомат бе ! Голям праз,че си тичал три километра с противогаз! От тичането мозъка ти май е станал на сурватка!
78
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До о.з. редникаHodi do WC-to!
77
0
 
2
 
! Отговори
ffff преди 10 години
До ха-ха-хапогледни обективно на нещата. и русия и сащ водят имперски политики и двете държави си искат своето. съветската армия в афганистан през 80-те също причини доста жертви (като американците). разликата е че в крим има етнически руснаци във афганистан и ирак няма нито американци нито руснаци.
76
6
 
2
 
! Отговори
сд преди 10 години
Само да ви припомня че сталин е уморил няколко милиона украинци от глад неможе да ме убедите че изпитват топли чуства към братушките
75
0
 
3
 
! Отговори
любопитен преди 10 години
Много ми е интересно ако Русия нямаше контигенти в Крим и не пращаше армия, а мегданци бяха ескалирали напрежението и бяха изпратили редовна армия да избие няколко десетки хиляди от мирното население на п-в Крим само защото не искат да плащат на превратаджиите какво щяха да пишат и говорят братята хамериканци и баба Меркел.
74
7
 
1
 
! Отговори
сд преди 10 години
до 100.Не съм чул Руска агресия да завърши с 0 жертви дано тоя път се размине иначе всички знаеме как действа червената армия трева не никне след тях.Ходете при тия *** като толкова ги обичате
73
1
 
17
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 10 години
Агресията на Русия в Украйна - 0 жертвиВъзстановяване на демокрацията в Ирак - 200 хил. жертви.Коментарите са излишни
72
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Препоръчвам на всички,защитаващи мирната революция в Украйна да прегледат,макар и на бързо клипа: Майдан-Поле в Ю туб!