Украинци не допуснали руски военни до частта им в Балаклава

Бригадата "ще се съпротивлява до смърт", заявило командването
Обновена: 2 мар 2014 19:09 | 2 мар 2014 19:08, Анисия Иванова
141
Украинци не допуснали руски военни до частта им в Балаклава
Снимка: БТА

Украински граничари не са допусналиили руски военни на територията на частта си в Балаклава, съобщава новинарският сайт Нюзру, като цитира севастополското издание "Гражданская оборона". Руските военни били принудени да напуснат територията на отряда на морската охрана от държавната гранична служба на Украйна. Изданието публикува снимки, на които се вижда, че улиците, на които вчера стояли руските бронетранспортьори, са пусти. Това станало, след като граничарите заявили, че ще изпълнят клетвата си и ще стрелят на месо, разказал в интервю за радио "Свобода" представителят на щаба на бреговите войски на украинския флот полковник Игор Мамчур.

По думите му тази сутрин няколко десетки въоръжени мъже пристигнали с руски камион пред украинската военна част и настоявали да се разоръжи и да премине под охраната на  Въоръжените сили на Руската федерация. Командирът категорично отказал.

"Заявих, че в съответствие със заповедта на главнокомандващия Въоръжените сили на Украйна генерал Березовски нито едно външно лице не може да проникне зад оградата на частта. В случай на проникване ще бъдат използвани всички сили и средства включително стрелба с оръжие на поражение. За избягване на кръвопролитие помолих командира на това подразделение да отдалечи подчинените си от оградата и да не
предприема никакви мерки за проникноване на територията на военното градче. В отговор ми бе предложено да предам оръжието си, на което отвърнах с отказ", разказва Мамчур.

"Нюзру" отбелязва, че разказът опровергава съобщението, което по-рано днес почти синхронно разпространиха руските агенции Интерфакс, РИА "Новости" и ИТАР-ТАСС, без да посочват мястото на действието и източниците, за преминаването на частите от редовната армия на Украйна "на страната на частите за самоотбрана".

Това не е единственият за момента известен случай на съпротива на украински военни срещу опитите за завземане на частите им от руските войски, продължава изданието. Като съобщава NEWSru.ua, като цитира портала "Център за журналистически разследвания", в Крим 36-а бригада на Въоружените сили на Украйна, базирана в село Перевалное, край Симферопол, до часове може да бъде атакувана от руски армейски
спецчасти.

Офицерът от запаса Сергей Ланшин предал на журналистите думите на командването, че бригадата "ще се съпротивлява до смърт".
По думите му командирът го упълномощил да се обърне към медиите спешно да пристигнат на мястото и да документират атаката. Според журналисти към Перевалное вече се придвижила втора колона от 15 бронирани машини "Урал" и няколко "Тигри".

Според Франс прес частта е блокирана от около 1000 мъже. Министерството на отбраната на Украйна, цитирано от Интерфакс, заяви, че личният състав на Севастополската бригада от тактическата авиация "Александър Покришкин" остава вярна на клетвата и не възнамерява да се предаде на руските военни, които са завзели летище "Белбек" край Севастопол.

Според местна медия, цитирана от Франс прес, около 4000 украински моряци също са блокирани в базата им във Феодосия от руски военни, които също искат от тях да се предадат. Кримските власти дадоха да се разбере, че възнамеряват да употребят сила срещу тези украински военнослужещи и сътрудници силовите структури, които не желаят да се подчинят на властите на автономията.

"Всички патриотично настроени военнослужещи сътрудничат с нас. Мнозинството от военните части и силови структури преминаха на страната на народа, на кримската автономия. Всички останали, буйните глави, които искат да окажат съпротива с огнестрелно оръжия, предупреждаваме, че ще бъдат съдени по закона", казал премиерът Сергей Аксьонов по телевизия "Россия 24" днес.

"Структурите за сигурност ще приложат мерки, включително силови, спрямо тези, които не искат да сътрудничат с официалната власт", предупредил той. Аксьонов, цитиран от ИТАР-ТАСС, заяви, че украинските военнослужещи, дислоцирани в Крим, "масово заявяват подкрепата си за законно избраната власт на Автономната република.

Според властите преминаването на украинските военнослужещи на страната на тяхна страна не е прозвучал нито един изстрел. Аксьонов им благодари за патриотизвма и изрази надежда, че "ще направят всичко възможно заедно с нас, за да не допуснат кръвопролитие, и за да отрезвят политиците в Киев". "Военните не искат и няма да бъдат маша в ръцете на бендеровците", заяви той, като прудупреди командирите, "които тласкат войниците си към противоправни действия, че спрямо тях ще се предприемат мерки според закона закона".

"Всички, които не се подчинят, ще отговарят с цялата  строгост на закона по углавен ред", заяви Аксьонов, когото Киев не признава.

Новият ръководител на службата за сигурност на Крим Пьотр Зима предупреди, че възнамерява да вземе мерки срещу членове на терористичната организация "Хизб ут Тахрир". Елементи на тази организация присъстват в Крим и ние ще се борим с тях, заяви той. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
8
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
През кримската война през 1814 година,руснаците са освободили България и Сърбия чак до Одрин.Но великите сили на запад са се намесили,след което Сърбия била освободена,а България отново останала под турско робство.Тогава хиляди българи тръгнали с руските войски за да избягат от турските кланета,като се заселили в Бесерабия.От там част от българите са се върнали в северна Добруджа около Тулча и Кюстенжа.При мирния договор с Турция,Крим преминал под руска опека.Моите деди са едни от Бесерабските.
68
3
 
15
 
! Отговори
Влади-Мир преди 10 години
Шопе, естествено че Подполковника няма да почне първи, плюс това войниците без отличителни знаци са от "САМООТБРАНАТА" на АР Крим(Вежливи на всичкото отгоре), но бързо се разрастват, имат си вече ВМС, "Тигри", а и май нещо са се снабдили и С-400(пояснявам не 300,а 400)
67
6
 
5
 
! Отговори
Слава Украiна! преди 10 години
***/1kovo7s Връзката по-долу но съкратена.
66
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
естествено че самолетоносачите няма да отидат за 1 ден до венецуела но едва ли русия и китаи няма да се намесят особенно китаи които копува петрол от иран и венецуела при конфликт там защото америка подготвя маидан и в венецуела китаи също е намекнал че не подкрепя организираният преврат в украина
65
32
 
13
 
! Отговори
Шоп преди 10 години
Путин се страхува да започне първи и затова просто им играе по нервите. Затова са си свалили отличителните знаци, затова само обикалят като вълци около поделенията, но не започват агресия. Ако украинците се държат спокойно и твърдо, ако продължават с мобилизацията, нищо не могат да им направят. Командирите просто трябва да с подготвят за отбрана и да не се поддават на провокаци. А такива ще има и ще стават по-нагли.
64
26
 
7
 
! Отговори
Слава Украiна! преди 10 години
censor.net.ua/video_news/273726/ukrainskie_ofitsery_ne_dali_rossiyiskomu_spetsnazu_vyvezti_orujie_iz_uchebnogo_tsentra_vy_voobsche_chto Вижте как "смелите" спецназовци са наритани от един учебен център от храбър украински офицер. Тази *** завоевателска ще се удави в собствената си кръв ако посмее да започне война!
63
6
 
31
 
! Отговори
Гларус на градус преди 10 години
Да теглят една граница по канала до киев и да преключват че чакам рускините и украинките на морето ,ша ги здобрявам като праим тройки
62
51
 
23
 
! Отговори
anti-kom преди 10 години
Ето сега се вижда, че на комунист вяра не може да се има. Даваш му бази, даваш му автономия, а той ти праща танкове и вдига своето знаме в твоята държава. Комуниста род и родина няма, има партия и нищо друго. Няма майка, няма баща, няма брат или сестра. За комуниста партията е бог, а парите и властта са целта за която са готови да продадът и собствената си родина, както се вижда от кометарите на някой червени кратуни. Те биха продали България на Русия за нищо, само и само да са на власт.СМЪРТ!
61
40
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
руснаците сами си заложиха капан.
60
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако беше за венецуела нямаше да знаете какво да пишете но като е за Русия Сте най компетентни , също като дядовците ви по скамейките
59
6
 
38
 
! Отговори
Bulgatani преди 10 години
Информация е много странна! Дали е представител на щаба на Укринския флот полковник Мамчур все още не знае, че цялата флотилия на Украйна и нейния командир адмирал Березовски днес взе страната на Кримската Автономия? Чии заповеди сега исполнява полковник Мамчур?
58
7
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
По-бездарно манипулативна статия не бях чел скоро!Добре че има клипове в YouTube (някои от които доста бързо трият) че някой можеше и да се върже.Масово военните преминават на страна на руснаците.Само в един клип един дебел украински офицер нещо се опита да възразява на командосите,но командирът им излезе пред строя и дебелият си замина(май беше пиян)
57
19
 
12
 
! Отговори
До 57 преди 10 години
Най-големият руски самолетоносач "адмирал Кузнецов" е в пристанището на Лимасол, Кипър! Там ще е до 4 март! След това няма как да прелети до Венесуела за ден-два! Как не разбрахте, че в днешно време ДЕЗИНФОРМАЦИЯТА много трудно минава!От пет дни едни и същи глупости пишете русофилските ***!
56
11
 
3
 
! Отговори
ВЕРНАТА ИСТИНА преди 10 години
До ИСТИНАТА-ПРАВДАЯ МЛЪКНИ БЕ ***!!!
55
36
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АНТИМУТРА:Руснаците не са отвратителен народ.Украинците също не са, така също и българите и американците не са отвратителни народи. Напротив, много свестни народи са си.Руснаците, обаче, ги управляват отвратителни диктатори и комунисти. Така е от много дълго време. Много съседни народи страдат от тия диктатори, вкл. украинците и българите, но най-много страда точно руският народ.
54
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
махнете тези американски медии четете други медии ето едно заглавие украинският черноморски флот премина на страната на кримчани руски участник в маидана разказал че имало много наемници от цял свят при отминалите протести на маидана китаският и руски самолетоносач с атомни подводници и предружаващи кораби ще водят учения краи бреговете на венецуела наи голямото находище на петрол в света е в венецуела и още не е разработено
53
9
 
32
 
! Отговори
ИСТИНАТА-ПРАВДА преди 10 години
НАПИШЕТЕ В YOUTUBE Специальный корреспондент. "Майдан-поле" (25.02.2014)ВИЖТЕ ИСТИНАТА ЗА ФАШИСТИТЕ КОИТО ГИ ОБУЧАВАТ АМЕРИКАНСКИ ПРЕСТЪПНИЦИ В ПОЛША И ЛИТВА.НЕ МОЖЕ НАШИТЕ ЖУРНАЛИСТИ И ПЛАТЕНИ ПРЕСТЪПНИЦИ ДА НАСТРОЙВАТ ПРОТИВ РУСИЯ .
52
21
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво на граничарите!
51
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
pazete deca, be! ako nepazite decata utre nema po kogo da streliate, be!
50
8
 
5
 
! Отговори
anoi преди 10 години
До Дълга паметСъжалявам, но тези хора нямат български физиономии, не са християни и не говорят български...Т.Е. не са българи по никакъв начин.