Украинци не допуснали руски военни до частта им в Балаклава

Бригадата "ще се съпротивлява до смърт", заявило командването
Обновена: 2 мар 2014 19:09 | 2 мар 2014 19:08, Анисия Иванова
141
Украинци не допуснали руски военни до частта им в Балаклава
Снимка: БТА

Украински граничари не са допусналиили руски военни на територията на частта си в Балаклава, съобщава новинарският сайт Нюзру, като цитира севастополското издание "Гражданская оборона". Руските военни били принудени да напуснат територията на отряда на морската охрана от държавната гранична служба на Украйна. Изданието публикува снимки, на които се вижда, че улиците, на които вчера стояли руските бронетранспортьори, са пусти. Това станало, след като граничарите заявили, че ще изпълнят клетвата си и ще стрелят на месо, разказал в интервю за радио "Свобода" представителят на щаба на бреговите войски на украинския флот полковник Игор Мамчур.

По думите му тази сутрин няколко десетки въоръжени мъже пристигнали с руски камион пред украинската военна част и настоявали да се разоръжи и да премине под охраната на  Въоръжените сили на Руската федерация. Командирът категорично отказал.

"Заявих, че в съответствие със заповедта на главнокомандващия Въоръжените сили на Украйна генерал Березовски нито едно външно лице не може да проникне зад оградата на частта. В случай на проникване ще бъдат използвани всички сили и средства включително стрелба с оръжие на поражение. За избягване на кръвопролитие помолих командира на това подразделение да отдалечи подчинените си от оградата и да не
предприема никакви мерки за проникноване на територията на военното градче. В отговор ми бе предложено да предам оръжието си, на което отвърнах с отказ", разказва Мамчур.

"Нюзру" отбелязва, че разказът опровергава съобщението, което по-рано днес почти синхронно разпространиха руските агенции Интерфакс, РИА "Новости" и ИТАР-ТАСС, без да посочват мястото на действието и източниците, за преминаването на частите от редовната армия на Украйна "на страната на частите за самоотбрана".

Това не е единственият за момента известен случай на съпротива на украински военни срещу опитите за завземане на частите им от руските войски, продължава изданието. Като съобщава NEWSru.ua, като цитира портала "Център за журналистически разследвания", в Крим 36-а бригада на Въоружените сили на Украйна, базирана в село Перевалное, край Симферопол, до часове може да бъде атакувана от руски армейски
спецчасти.

Офицерът от запаса Сергей Ланшин предал на журналистите думите на командването, че бригадата "ще се съпротивлява до смърт".
По думите му командирът го упълномощил да се обърне към медиите спешно да пристигнат на мястото и да документират атаката. Според журналисти към Перевалное вече се придвижила втора колона от 15 бронирани машини "Урал" и няколко "Тигри".

Според Франс прес частта е блокирана от около 1000 мъже. Министерството на отбраната на Украйна, цитирано от Интерфакс, заяви, че личният състав на Севастополската бригада от тактическата авиация "Александър Покришкин" остава вярна на клетвата и не възнамерява да се предаде на руските военни, които са завзели летище "Белбек" край Севастопол.

Според местна медия, цитирана от Франс прес, около 4000 украински моряци също са блокирани в базата им във Феодосия от руски военни, които също искат от тях да се предадат. Кримските власти дадоха да се разбере, че възнамеряват да употребят сила срещу тези украински военнослужещи и сътрудници силовите структури, които не желаят да се подчинят на властите на автономията.

"Всички патриотично настроени военнослужещи сътрудничат с нас. Мнозинството от военните части и силови структури преминаха на страната на народа, на кримската автономия. Всички останали, буйните глави, които искат да окажат съпротива с огнестрелно оръжия, предупреждаваме, че ще бъдат съдени по закона", казал премиерът Сергей Аксьонов по телевизия "Россия 24" днес.

"Структурите за сигурност ще приложат мерки, включително силови, спрямо тези, които не искат да сътрудничат с официалната власт", предупредил той. Аксьонов, цитиран от ИТАР-ТАСС, заяви, че украинските военнослужещи, дислоцирани в Крим, "масово заявяват подкрепата си за законно избраната власт на Автономната република.

Според властите преминаването на украинските военнослужещи на страната на тяхна страна не е прозвучал нито един изстрел. Аксьонов им благодари за патриотизвма и изрази надежда, че "ще направят всичко възможно заедно с нас, за да не допуснат кръвопролитие, и за да отрезвят политиците в Киев". "Военните не искат и няма да бъдат маша в ръцете на бендеровците", заяви той, като прудупреди командирите, "които тласкат войниците си към противоправни действия, че спрямо тях ще се предприемат мерки според закона закона".

"Всички, които не се подчинят, ще отговарят с цялата  строгост на закона по углавен ред", заяви Аксьонов, когото Киев не признава.

Новият ръководител на службата за сигурност на Крим Пьотр Зима предупреди, че възнамерява да вземе мерки срещу членове на терористичната организация "Хизб ут Тахрир". Елементи на тази организация присъстват в Крим и ние ще се борим с тях, заяви той. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
1
 
2
 
! Отговори
101 преди 10 години
До Анонименабе червено *** ти за гладомора чувал ли си бе??Украйна не може да понася червената ***!!Един народ били ще ти сечервен *** такъв!!
108
2
 
9
 
! Отговори
роу преди 10 години
Ново назначения ГЛАВНОКОМАНДВАЩ УКРАИНСКИЯ ЧЕРНОМОРСКИ ФЛОТ Е ПРЕМИНАЛ НА СТРАНАТА НА НОВОТО ПРАВИТЕЛСТВО НА КРИМ И Е ДАЛ КЛЕТВА ЗА ВЯРНОСТ НА КРИМСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО.КЛЕТВА ЗА ВЯРНОСТ НА КРИМСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО СА ДАЛИ И 90% ОТ ЛИЧНИЯ СЪСТАВ НА АРМИЯТА НАМИРАЩА СЕ НА ПОЛУОСТРОВА.ПРИ НУЖДА ОТ ПОМОЩ МОЖЕ ДА СЕ НАМЕСИ РУСКАТА АРМИЯ...ТОВА Е ИСТИНАТА...НАРОДА НЕ ИСКА ЕУ И САЩ.....А НАС НИ ЛЪЖАТ...
107
5
 
8
 
! Отговори
пак лъжи преди 10 години
Пълни глупости и манипулиране на общественото мнение!Само лъжи на този сайт
106
4
 
9
 
! Отговори
свой преди 10 години
...Украински граничари не са допусналиили руски военни на територията на частта си...По нататък няма смисъл да се чете. Граничари да спрат военна част?!? Ама изобщо нямат мозък някои!
105
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Прочетох.Статия - Пропаганда.Ти венни без заплати скоро ще се преориентират.
104
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И шо ги изброяваш тия простотии...после да не тръгват насам...?!?!
103
11
 
18
 
! Отговори
Украйна върви на зле преди 10 години
В Донецка област ще има референдум. Луганск върви по пътя на Донецк, Харков също. Финансово икономически, Украйна е рухнала. Отношението долар към грива е от 8,45 е вече 10,65. Златните запаси са намалели драстично. Няма пари за заплати и пенсии ( 14,5 милиона пенсионера). Социаликономическата ситуация се влошава всеки ден. Евросъюзът отказа финансова помощ, Щатите обещаха мизерните 1 милиард долара, Фонда отказа помощ. Юни месец са падежите по плащания на заеми. Само Русия може да помогне.
102
4
 
15
 
! Отговори
Крим се откъсна преди 10 години
Балаклава е вече в ръцете на новата Кримска власт. Съгласно договора от 1993 год., в Крим пребивават 11 хиляди Руски войници. При военно положение може да са до 25 хиляди. По време на тези събиия в Крим са дебаркирали 6000 Руски войници. Крим е под командата на новото Кримско правителство. Украинския флот напусна Крим. На Балаклавци е предложено Русо гражданство - който иска. Дори назначеният от Киев контраадмирал е преминал на страната на Кримската власт и е командващ новия Кримски флот.
101
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
По-долу някакъв червен маймун се напъваше да пръдне, вече е замлъкнал, предполам, че се е наакал от напинянето.
100
8
 
10
 
! Отговори
дядо преди 10 години
Това е било снощи,сега може и друга песен да са запяли украинските войници
99
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не прочетох статията,защото заглавието и е безумно............Сега остава да се опитате /медиите/да ни вмените,че украинската армия е по-могъща! Ха!
98
8
 
15
 
! Отговори
Я пак!? преди 10 години
Няма да допуснат лиииииии? Няяяма да да допуснат лииииииииии? Няяяяяяяяяяяяяяяяяяма да допуснат лииииииииииииииииииииииии?
97
27
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Украина в НАТО!За да не си позволява Пичкин такива шутки.
96
21
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Утре (днес) Пичкин ще даде заден ход, цялата работа беше само блъф, на който никой не се върза.А той сега ще иизлезе в ролята на миротворец, пича досега си е дремал сладко и виж какви неща натворили лошите му генерали, докато спи. Ай-ай-ай!
95
12
 
21
 
! Отговори
Кое? преди 10 години
Кое украинско войниче ще вдигне оръжъие срещу руснаците? :) Позата, която държат в момента е за света... :)
94
21
 
13
 
! Отговори
Доди преди 10 години
Русия винаги е действала силово и е избивала и своите опоненти и ще продължава завинаги поради следните причини: Руската федерация е огромна с много народи, които са с различен етнос от руския, различни култури, религии, ценности, традиции, езици и търсят своята свобода и независимост дори чрез отделяне за по-голям икономически напредък.Османската империя в това отношение бледнее пред Русия - владяла е по-малко народи.Ако Русия допусне само една съставна част да се отдели, това означава край
93
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Кашчей БезсмертнийУРА!
92
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Заради пет *** и Една Американо-Еврейска Пролет в Украйна няма да се самоизбие една нация за лош късмет на ХАМЕРИКАНЦИТЕ ТВА Е РУСИЯ НЕ СА НИТО ТАЛИБАНИ НИТО ДЖИХАДИСТИ НИТО СА АЛКАЙДА нито някакви религиозни фанатици Между другото това с Отчето ми направи много добро впечатление за разлика от някой съфорумци тук
91
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименМоже и да знам, но етнически състав и нация са различни неща. Българската нация е съставена от няколко етноса, а част от македонския етнос се е отделил в македонска нация и това вече е факт. Може да им въздействате само с думи и ако се съгласят да се върнат - добре, ако не - тяхна воля.
90
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 100а ти в американските ла*на, по дебели и мазни от хранени ***