Всеобща мобилизация на военния резерв в Украйна

Руска военна колона пое към Симферопол
Обновена: 2 мар 2014 13:09 | 2 мар 2014 12:51, Александър Попов
423
Всеобща мобилизация на военния резерв в Украйна
Снимка: Reuters

Украйна ще мобилизира резервистите си, за да гарантира сигурността и териториалната си цялост, съобщи Съветът за национална сигурност, цитиран от Ройтерс и АФП.

Председателят на украинския национален съвет за сигурност Андрей Паруби съобщи, че е била издадена заповед на външно министерство да потърси помощ от Великобритания и САЩ за гарантиране на сигурността на страната.

"Министерството на отбраната трябва да мобилизира в цяла Украйна всички онези, от които въоръжените сили се нуждаят в този момент", подчерта в телевизионно изявление Парубий.

Според него тази мярка трябва "да гарантира сигурността и териториалната цялост на Украйна" след "нарушаването от страна на Русия на двустранните споразумения, главно относно Черноморския флот", допълва АФП.

Въоръжените сили на Украйна са приведени в пълна бойна готовност съгласно указа на изпълняващия длъжността президент председател на парламента Олександър Турчинов, заяви на брифинг във Върховната рада Парубий, цитиран от ИТАР-ТАСС.

С този указ е приведено в действие решение на Съвета за национална сигурност от 1 март за неотложни мерки за гарантиране на суверенитета и териториалната цялост на страната.

Втората точка от решението на Съвета, според Парубий, е секретна, а в третата се предвижда провеждане на "учебни сборове на военнослужещите във въоръжените сили на Украйна".

Още по темата

На министерския съвет е наредено да отдели средства за гарантиране на сигурността на украинските граници, а на външното министерство - да се обърне към страните по Будапещенския меморандум от 1994 г. и други държави с призив да гарантират суверенитета, териториалната цялост и сигурността на Украйна, посочва ИТАР-ТАСС.

Документът съдържа искане за мерки за гарантиране на сигурността на енергийните обекти на територията на Украйна. Предвижда се и създаване на оперативен щаб за "мониторинг на ситуацията в Крим, който ще анализира информацията".

В същото време руска военна колона е потеглила от базата на руския Черноморски флот в Севастопол към столицата на Крим Симферопол, съобщава агенция Асошиейтед прес, цитирана от БТА. Колоната включва 12 военни камиона с войници, един високопроходим автомобил "Тигър", съоръжен с картечница и две линейки.

Руски военни са иззели оръжията от украински център за военноморска подготовка близо до Севастопол и от радарна база край град Судак, предаде Ройтерс, позовавайки се на украинското министерство на отбраната.

Те са призовавали украинските военнослужещи да минат на страната на "легитимните" власти в Крим, отбелязва руската агенция "Интерфакс".

Няма сведения за нападения срещу етнически руснаци в Крим, отбелязва Асошиейтед прес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


423
Още по темата: украйнаРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
217
3
 
4
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
До Анонимен 268 Айде стига с тая Германия .ЕС не е само Германия. Направо се скъсахте да повтаряте Герания,та Германия. Полша,Чехия,Унгария,Прибалтииските държави,Нас,Гърция,Италия всички ще ни се разкатае фамилията ако ни спрат газа. Тоя газ дето е в Северно море е само за приливигерованите Великобритания,Германия,Франция евентуално Испания и Португалия Та ЕС ще се разпадне за месеци ако решат да се с Путин. Гърция ще е първата която ще е напуснала
216
2
 
3
 
! Отговори
талибан преди 10 години
кажи как и *** раздаваха и девойките ни опрашваха.
215
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
260 Aко лъжите в нетa стaнaт УГЛAВНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, ТИ ВЛИЗAШ В ПAНДЕЛAТA ДИРЕКТНО И ПРОДЪЛЖИТЕЛНО! Точно Гърция и Итaлия пък изобщо НЕ СA СВЪРЗAНИ С РУСКA Г.З ***! Гърция получaвa гaз от Турция, Сирия, Кaтaр, С. Aрaбия, от тaм вземaт и НЕФТ, a Итaлия, Испaния получaтaт нефт, гaз от Либия! В ЕС рускaтa г.з е 17% от КОЛИЧЕСТВОТО КОЕТО СЕ ПОТРЕБЯВA! тъпaнaрче си!
214
1
 
6
 
! Отговори
ХАИЛ ПУТИН преди 10 години
!!!
213
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименХаха, Путин много ще му хареса ако САЩ си наврат самолетоносачите в черно море, да влязат хубаво в обсега на десетките хиляди ракети, че да се разкарват наведнъж барабар със самолетите.
212
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Тервел:) Само Норвегия добива до 120 млр, куб.м, газ като капацитета при налично търсене е до 190 млрд,, между впрочем Германия си добива от собствени източници към 20 млрд годишно, потреблението в Германия е около 70 млрд, айде смятай, освен това има терминали за втечнен газ с капацитет около 30 млрд годишно......Така че недей да си мислиш че Германия се плаши на Путин, не е рекла кака Меркел не е сринала акциите на Газпром и руската рубла
211
5
 
17
 
! Отговори
Demos преди 10 години
Кличко ще пали единия танк и ще тръгва да воюва с Москва. С другият танк Тимошенко отпътува вчера за Берлин. За последният танк няма нафта. Нашият президент е обещал да помогне с нашият танк, ама чакаме резервни части от Москва за него, защото е строшен. Мобилизацията в Киев е факт. Да му мислят руснаците. Направо треперят от страх!!!
210
5
 
7
 
! Отговори
Дълга памет преди 10 години
До Анонимен --218; Когато руснаците дйдоха да ни "освобождават" ние бяхме по свободни от тях.Можехме да пътуваме,Имахме собственост и право да носим оръжие.Руснаците още бяха крепостни.Когато дойде Руско комунистическото робство имахме само право на Труд и жилище, въпреки че бяхме подписали ХАРТАТА ЗА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА 1948 г. Окрадохте собственоста на хората. От 90% собственици направихте 100% наемни работници . Направихте Българите руснаци--пияни,мързеливи и крадливи.
209
6
 
5
 
! Отговори
ХИТЛЕР преди 10 години
НАПРЕД МОЙ САРАТНИКО.Нека "МОЯТА БОРБА" бъде твоята библия.Направи това което аз не успях.УНИЩОЖИ СВЕТА. ХАИЛ ПУТИН!!!
208
3
 
9
 
! Отговори
ko40 преди 10 години
то това е целта на запада, русия да се разпадне и най вече ресурсите да са в някой еврейски продажник. всичко друго е алабала. само тогава да не купуваме газ по 1000 долара вместо 500
207
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Голем стрaх от тези Щaти еййй, Голем стрaх ги тресе путинисти- русофилитиците, от Ънкъл Сaм, ЯНКИИИ ИДВAЙТЕ В ЧЬОРНОЕ МОРЕ СЪС СAМОЛЕТОНОСAЧИТЕ, СAМО НЕ С НAЙ- ГОЛЕМИТЕ, ЧЕ ЩЕ УДAВИТЕ чьорноморскио руски СКРAБ- фльот aхa, хa, хa
206
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако започнат да пият руснак и украинец кой ли ще изпие повече ?Сложна е дилемата (малко като кокошката и яйцето)
205
3
 
7
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
До Тервел 250 Абе кво им приказваш,те са пълни *** назобани с Макдоналдс ГМО. И Европа ако се изчерпваше само с Германия. Ако Русия врътне кранчето, Полша,Унгария и т.н. ще им се е*е майката .Да не говорим за нас и Гърция.Еми Италия ? Въобще не мислят а само се правят на важни. Явно изпаднаха в абстиненция
204
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Естествено че Китай ще застане с Русия, особено когато САЩ най-после си признае, че не може да си върне борчовете. Ако Китай не застане с Русия си подписва собствената присъда. Индия също е с тях, както и Иран. Китай също така държи и сигурно 2/3 от приходите на САЩ, понеже американските компании си преместиха всичко в Китай, че иначе не могат да са конкурентоспособни.САЩ ако спре да цоца на гърба на бедните държави ще вирне краката за някоя друга година...
203
17
 
4
 
! Отговори
From Germany преди 10 години
Време е целият цивилизован свят да сложи край на мъките на пияндурниците на путина - няма мужици , няма проблеми. Путин е прикрит гей и явно се опитва да прикрие по всячески начин тази си слабост.
202
3
 
17
 
! Отговори
АЧбе преди 10 години
Аз русофоби рядко съм срещал!Разни *** на службица в някакви си международни центрове,предатели и турци.Та за това палене по форумите ,толкова е достоверно колкото и да си хортувам с Македонисти.
201
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Как ще даваш Кърджали на Турция бе *** Ахмак
200
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Kakva ironia ... antifa6istite podkrepiat novia ***
199
21
 
11
 
! Отговори
Ангел преди 10 години
Русофилията е психично заболяване.Няма да ви се подигравам ,просто ще ви съжелявам!!!
198
1
 
2
 
! Отговори
до 246 преди 10 години
Да падат бомби и задръжки !Абе ***...ик!Какви са тея неврози от твоя ум?Нерде Ямбол ,нерде Истанбул!