Обама плаши Русия със санкции, които ще я изолират

"Ще разгледаме редица икономически и дипломатически санкции“
Обновена: 4 мар 2014 14:56 | 3 мар 2014 22:45,
426
Обама плаши Русия със санкции, които ще я изолират

Президентът на САЩ Барак Обама заяви, че Русия е от погрешната страна на историята в Украйна и увери, че
международната общност е единна в отхвърлянето на намесата на Москва в Украйна, предадоха световните агенции.

Съществува консенсус да се каже, че Русия е нарушила международното право и суверенитета на Украйна, заяви Обама преди срещата си с израелския премиер Бенямин Нетаняху в Белия дом.

Още по темата
 "Ако продължат в тази посока, ще разгледаме редица икономически и дипломатически санкции, които ще изолират Русия. Продължаването на военните действия в Украйна ще струва скъпо на Русия", предупреди Обама.

Той призова Конгреса спешно да приеме отпускането на помощ на Украйна и заяви, че руският президент Владимир Путин трябва да разреши на международни наблюдатели да посредничат за споразумение в Украйна, което да е приемливо за всички украинци.

САЩ готвят санкции срещу Русия заради действията й в Украйна, предадоха Франс прес и Ройтерс. Говорителката на Държавния департамент Джен Псаки спомена възможността за наказателни мерки срещу руски физически и юридически лица.

"На този етап ние не просто обмисляме санкции заради действията на Русия, а вероятно ще ги приложим. Разполагаме с широка гама от варианти", посочи Псаки, предаде БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


426
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
318
2
 
6
 
! Отговори
Смешни тези преди 10 години
Никакви санкции няма да има срещу Русия по простата причина, че и САЩ и ЕС имат инвестиции в Русия далеч по-големи от евентуалните спестявания в техни банки на шепа руски олигарси. Никой няма да е толкова луд да загуби милиарди заради непремерени изказвания по повод на Путин и имперската му политика. Ще има много шум и лаене, но всъщност нищо няма да последва. ЕС и САЩ просто са по-слабата страна а в днешния свят не е важно да си прав, а да си силен.
317
3
 
6
 
! Отговори
Историк преди 10 години
Русия винаги е била империя и днес продължава да е такава. Империите никога не са се съобразявали с нищо освен с интересите си. Това което се случва в Украйна е много просто и лесно обяснимо ако се разсъждава от имперски позиции. Готов съм да се обзаложа, че каквото и да говорят в ЕС и САЩ, това което ще се случи ще се реши от Путин абсолютно едностранно и без каквото и да било съобразяване с другия свят колкото и "цивилизован" да е той.
316
0
 
6
 
! Отговори
Реалист преди 10 години
Интересно с какви санкции можеш да уплашиш държава, която има всякакви природни ресурси, произвежда всичко и на практика раполага с неограничени възможности. По-скоро множество други държави не биха могли да поддържат икономиките си (в това число и България) без доставки на стратегически суровини от Русия. Колкото и да е неприятно за мнозина, това са фактите.
315
1
 
10
 
! Отговори
ааа преди 10 години
сега е моментът русия да даде урок лигльовците от америка
314
1
 
19
 
! Отговори
Венелин преди 10 години
Ванга го е казала - "Америка ще ги управлява черен и той ще ги разсипе. Държавата им ще западне." Казала е и, да се държим с руснаците, а не с американците!
313
5
 
23
 
! Отговори
цар симеон велики преди 10 години
До Анонименбраво много добре казано. ако небеше русия сега щтяхме да караме баирям и щяха да ни обрязват
312
3
 
21
 
! Отговори
банкеръ преди 10 години
Икак по точно ще ги санкционираш,ще спреш да им печаташ долари без покритие ли.На дипломатичен език Путин Ви се подиграва и с право.САЩ освен дългове друго нямат,така де затова сте Вие Президент гн Обама,няма бели хора в Америка ли има но и акъл имат.
311
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Никой не може да плаши Русия защото Христос е с русите и скоро Содом и Гомора (САЩ и ЕС) ще се гърчат в пламъци!
310
0
 
16
 
! Отговори
Курдо колекович преди 10 години
Ей какво хубаво си беше когато бях малък сега всичко живо по света гледа да зарови които и да е било стига само на него да му е добре а другите ако ще гладни да умрат МНОГО ГРОЗНИ ВРЕМЕНА
309
0
 
22
 
! Отговори
Тотьо преди 10 години
Предлагам тоз *** на снимката и Путин да излезнат на ринга и там да ги видим кой какво може т
308
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Чудесна новина за Русия ,че пиндостанците и евро-гейовете нямало да се месят в Русия,всяка държава може да просперира само когато е изолирана от ционистките клозети -сащ и ес,който е с тях нищо добро не може да види-справка България!
307
19
 
10
 
! Отговори
12312 преди 10 години
80 УБИТИ и хиляди ранени ... и това било чиста и некурумпирана власт ! Янукович избива хора като кучета ! САМО ТОВА ПОКАЗВА КАКВА Е ВЛАСТТА ! Да беше излезнал на избори и всичко щеше да се реши без жертви , НАРОДЪТ РЕШАВА !!! ВСИЧКО ДРУГО , КОЕТО ПИШАТ ТЕЗИ БСП-*** ТУК СА ПРАЗНИ ГЛУПОСТИ НА ЛУДИ ХОРА , КОИТО СИ МИСЛЯТ , ЧЕ ДЕМОКРАЦИЯ СЕ ГРАДИ ВЪРХУ ТРУПОВЕ ! НАРОДЪТ РЕШАВА !!!
306
1
 
20
 
! Отговори
ОБЯЗАНА преди 10 години
знаеш ли ,че целият свят чака руснаците да ва нагънат . целият свят .ще ви направи мечка като почнем от КИТАЙЦИТЕ И ЯПОНЦИТЕ и стигнем до Германците . а южна Америка и бразилия и МЕКСИКО МНОГО ВИ ОБИЧАТ. ШЕ ВА ЗАРОВЯТ ЖИВИ . ХАХАХАХАХ
305
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гуaнa унa. Е!
304
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
каквото търсиха Американците си го намериха .
303
0
 
23
 
! Отговори
LGTGP преди 10 години
Това шимпанзе е кукла на конци като всички техни президенти. Ако руснаците в Украина бяха американци и правителството антиамериканско какво щеше да прави шимпанзето.
302
1
 
31
 
! Отговори
Ангелов преди 10 години
Какви мерки- ще им повишат цената на газта ли петрола; ЩЕ ИСКАТ ДА СИ ИЗПЛАТЯТ ДЪЛГОВЕТЕ ВЕДНАГАМняма да им отпуснат приятелски заем;нямя дя ги приемат в НАТО;ще ги изключат от ЕС;ще принудят Германия,Франция.....и България да нарежат газопроводите на своите територии;ИЛИ ЩЕ РЕШАТ ВЪПРОСА ПО ВОЕНЕН ПЪТ,както в Грузия.Все пак това е Путинова Русия, а не Горбачовски и Елцинов съюз.
301
2
 
39
 
! Отговори
Rid преди 10 години
Тези санкции сме ги виждали вече само Русия да не наложи на Европа. Че толава ще я втасаме
300
0
 
24
 
! Отговори
НФБ преди 10 години
До АнонименОТ ДНЕС БОЙКОТИРАМ ШЕЛ
299
3
 
23
 
! Отговори
ОБЯЗАНА преди 10 години
искай прошка от руснаците и си плати Дълговете за да има МИР .