Русия брани в Украйна своите граждани, заяви Лавров

„Победителите“ готвят атака срещу човешките права и основни свободи“
3 мар 2014 14:55,
204
Русия брани в Украйна своите граждани, заяви Лавров
Сергей Лавров. Снимка: БТА

Русия брани в Украйна своите "граждани и сънародници, брани най-важното човешко право - правото на живот, нищо повече". Това заяви руският външен министър Сергей Лавров пред 25-ата сесия на Съвета по правата на човека на ООН, предаде ИТАР-ТАСС.

"Онези, които се опитват да тълкуват положението като агресия, заплашвайки с всевъзможни санкции и бойкоти, последователно и настойчиво насърчаваха близки за тях политически сили да поставят ултиматуми и да отказват диалог, да пренебрегват тревогите на Източна и Южна Украйна, в крайна сметка - да поляризират украинското общество", каза първият дипломат на Русия.

Още по темата
 Всички вътрешни кризи трябва да бъдат преодолявани чрез диалог между всички политически сили, етнически групи и религиозни общности, в руслото на конституцията и при спазване  на международните ангажименти, изтъкна Лавров. Принципно важно е участниците "решително да се разграничат от екстремистите, опитващи се да поемат контрола над ситуацията с незаконни методи, без да се гнусят от насилие и открит терор", добави той.

Руският външен министър призова да бъдат изпълнени ангажиментите от споразумението между власт и опозиция в Украйна от 21 февруари, включително конституционна реформа, "съобразена изцяло с мнението на всички региони от страната", която да бъде одобрена с национален референдум.

Властите изпълниха поетите с документа ангажименти, но "опозицията не изпълни нищо" - не предаде незаконното оръжие, не се изтегли изцяло от обществените сгради и улици в Киев, а вместо обещаното правителство на националното единство бе създадено "правителство на победителите". "Върховната рада на Украйна взе решения, ограничили правата на езиковите малцинства", и "победителите" смятат да използват плодовете от победата си за атака срещу човешките права и основни свободи", каза Сергей Лавров, цитиран от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още по темата: УкрайнаСергей Лавров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
161
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Те и украинците не са покривали " показателите за арийска чиста раса " на Хитлер, ама това е съвсем друга тема.Но си мисля , че са съвсем други способите за да влязат в час.Но на руснаците да навлязат в Крим е по скоро да си пазят собствения Черноморски флоти и самочуствието на империя, Отколкото запазването на правата на украинските граждани ,от руски произход
160
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До дедо ЙовДедо, айде у лево, че почнахте освен опорни точки да говорите и глупости. Имаше през миналия век един неуспял австрийски художник, който ги говореше същите и влезе в Чехословакия да защити судетските немци. Добре е, че света си взе поука и новото фашизоидно джудже ще получи бърз отпор.
159
3
 
1
 
! Отговори
дедо Йов преди 10 години
Ей Петре наборе не си прав! Къде са 5000руснаци в Североизточна България, къде 20 000 000 в Украйна, да 50% от украйнците мразят руснаците, а другите 50% се смятат за такива, не желаят членство в ЕС, не желаят ограниченията в търговията с Русия който ще им бъдат наложени, защото в момента Украйна изнася предимно в Русия, нали не смяташ че ако влязат в ЕС, друга страна ще си купи някои украйнски "***" Ако бях жител на Крим естествено щях да искам защита от руски военни!
158
4
 
2
 
! Отговори
Дядо Петър преди 10 години
Във Варна и Североизточна България има, примерно, 5000 руснаци. Недайси Боже, на един от тях се случва нещо (примерно е утрепан след пиянска свада). На летище Варна се приземяват 10 руски самолета от които слизат 1000 въоръжени юнака без отличителни знаци. А в Руския парламент се гласува за присъединяване на Североизточна България към Русия. Те това е! Когато наблизо все още има динозавър от комунистическо време. Впрочем, така щяха да се развият нещата преди години в Сърбия, ако "проклетият" Костов беше пуснал руските самолети да прелетят над България.
157
6
 
5
 
! Отговори
24 преди 10 години
Да защищаваш свои "граждани" в друга независима държава е изтъркан лаф като повод за военна намеса някъде и някога. Използвали са го и Англия и имперска Русия многократно най-вече през 19-ти век.Сега обаче в 21-ви век този номер с Украйна (Крим) едва ли ще мине!!!
156
12
 
8
 
! Отговори
Уточнител преди 10 години
Русия 2014 е една варварска "Империя на злото", управлявана от безумен диктатор, който живее в измислена реалност. Доказателство ще бъде съдбата на Русия в идващите месеци...
155
3
 
3
 
! Отговори
Горски преди 10 години
В Европа най-опасните животни са кафявата мечка и Белите вълци!За справка питай некой шиптър
154
6
 
3
 
! Отговори
PRIZIV преди 10 години
TURTSIA BRANI V BALGARIA SVOITE GRAJDANI.
153
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Преди Русия защитаваше Милошевич, Югославия вече я няма! Защитава Башар Асад....Сирия вече я няма. Сега тръгна да защитава и в Украйна.Само нас да не тръгнат да ни защитават, че бързо ще ни изтъргуват
152
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Едно време и думата gay означаваше ...весел.Ама сега ако кажеш на някого ,че е гей не е весело.Същото е и с комунизма! Когато милионерите почнат да мислят за бедните...тежко им горко...
151
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До бкпДо 177Ако мислиш всичко това...имаш сериозни проблеми, man. Много си слушал промитите приказки на дято ти за комунизма...и лошите империалисти :)
150
9
 
9
 
! Отговори
бкп преди 10 години
До Анонименабе *** какво знаеш ти за комунизма че плюеш. Дядо ми беше комуинист и социалист. Човека беше идеалист до мозъка на костите си и се беше бил против фашистите. Комунизма и социализма ( буркат ги много хора като едно цяло) са идеологии , които могат да работят за хората и са работили. Но провокатори и такива *** като теб ги изядоха отвътре с кражби, рушвети , алчност и т.н . А и Запада видя реална заплаха за т.нар"демокрация". И я видя в лицето на комунизма.
149
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименДо 168А какво очакваш да ти се случи, когато се обединиш с Русия бе, промит мозък?Мислиш, че ще цъфнеш и вържеш?Ти и такива като теб не заслужавате да живеете в демократична държава, не заслужавата и да сте в ЕС, а да си стоите на 400лв със средно образования в някой автосервиз.
148
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До дейвид айкDa, НАТО и ЕС са поробители, а Русия, начели с Путин са радетели за демокрацията и правата на хората. Баси промития!
147
5
 
14
 
! Отговори
дейвид айк преди 10 години
нима не сте разбрали до сега празноглавци че МВФ, ЕС ,Световната Банка и НАТО и т.н са поробители или вълци в *** кожи. Новият световен ред няма да ни подмине , особено нас въшките на челото на света дето сме една шепа хора. Тия юдео масони и рептили управляват милиарди човешки съдбини че нас ли няма да "оправят". хахахаххаИ Украйна ще разделят и България след време и чипове ще ни сложат и т.н. Неизбежно е. Може би и др.Путин е в същата клика но все пак ме радва че се опълчва на тия ***.
146
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не са българи... Не хващай вяра...
145
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И аз си мисля , че комунизма е изчезнал , ама като се събудя, отърване няма...
144
7
 
6
 
! Отговори
БГ преди 10 години
Не мога да понасям *** . Ама комунист да ми прави СЪЮЗ НА ПРАВОСЛАВНИТЕ ДЪРЖАВИ , ми звучи като порно...Комунист на власт е като педофил в детската градина.Не трябва да се допуска...
143
5
 
3
 
! Отговори
Оммм преди 10 години
той руски человек. Той в малък пръст мозък има. Проблем негов, че в глава - НЯМА! Но така Господ дава - Православен Господ и неговите агенти от КГБ ще оправи всички нас, амин.
142
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
От къде видя мозык в малкия му прыст , не понял...Ама айде , щом казваш...