Руски военни самолети летели над Украйна

Руски военни продължавали масово да дебаркират в Крим
Обновена: 3 мар 2014 14:53 | 3 мар 2014 14:49, Веселина Йорданова
199
Руски военни самолети летели над Украйна
Мобилизацията на украинската армия продължава. Снимка: Ройтерс

Руски военни самолети са нарушили въздушното пространство на Украйна два пъти над Черно море тази нощ, предаде Ройтерс, като се позова на руската агенция Интерфакс, която цитира украинското министерство на отбраната.

Украинските военновъздушни сили са вдигнали във въздуха изтребител-прехващач СУ 27 и са предотвратили всякакви провокативни действия. Повече подробности обаче не се съобщават.

Още по темата
Руски военни продължават масово да дебаркират в Крим, с което нарушават международни споразумения, заявиха днес украинските граничари, цитирани от Франс прес.

През последното денонощие в Крим се приземиха 10 руски бойни хеликоптера и 8 транспортни самолета, без Украйна да бъде предупредена.

Това е нарушение на двустранните споразумения за статута на руския Черноморски флот, базиран в Крим - според тях Киев трябва да бъде информиран за подобно движение на войски 72 часа предварително, посочва агенцията.

Според същия източник от 1 март в пристанище Севастопол са влезли и 4 руски бойни кораба от Балтийския флот.
Неизвестно чии войници, действащи в полза на местните проруски власти, поеха контрола над част от Крим и обсадиха украинските войници в техните казарми, посочва АФП.

Завладян от турците, Киев е превзет от Русия в края на 18-и век. Спадал към съветска Русия в рамките на СССР, през 1954 г. полуостровът е включен в състава на Украйна.

Според министерството на отбраната в Киев Русия вече е увеличила с 6000 души военното си присъствие в Крим.

В събота руският парламент даде зелена светлина на федералната армия за намеса в Украйна, напомня агенцията.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още по темата: УкрайнаРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
160
0
 
0
 
! Отговори
Дръндьо Соколов преди 10 години
Интересно защо в този вестник има толкова много коментари, а в другите няма.
159
7
 
0
 
! Отговори
Уточнител преди 10 години
СЛУЧКИ В ГОРАТАСлонът взе да се разбужда и никак не е на кеф.Някаква проскубана кльощава Мечка му се криви отпред и изглежда иска да го дразни...
158
15
 
3
 
! Отговори
Уточнител преди 10 години
Русия 2014 е една варварска "Империя на злото", управлявана от безумен диктатор, който живее в измислена реалност. Доказателство ще бъде съдбата на Русия в идващите месеци...
157
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 174 Ахмак си ти и цялата ви фанатична турско-*** раса шизофренична и нагла!!!Стана ли ти ясно!ще ми говогиш глупости.гледай да не Те настигне зад някой ъгъл права лопата и те пращам Гратис да видиш Алах *** с ***
156
0
 
1
 
! Отговори
st преди 10 години
Последно Крим Украйнски ли е Руски ли е.В ганиците на коя страна е Крим.
155
8
 
4
 
! Отговори
Димитров преди 10 години
До Анонимен 162Връща им се на руснаците, създаването на Македония и тормоза над българите там да се пишат македонци!!!!
154
5
 
0
 
! Отговори
xxx преди 10 години
До Анонимен 170Ахмак, джамиите са само повод, руските бродяги си гонят интереса и въобще не ги е еня дали ще мачкат *** или християни. За справка-Грузия. А в по-ранни времена - разрушаването на Балчик и стрелбата по Варна с морска артилерия!
153
1
 
7
 
! Отговори
Любомир преди 10 години
До АнонименРусия ако остане без жито ще е в Киев за 1-2 часа зависи дали са смазали танковете при ученията. Пък Русия ако резне кранчето на газта ще стане доста интересно, така че моля ти се не пиши глупости в устрема си да бъдеш интересен и интелигентен не ти се получава.
152
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
много мераклии има да въртят дудуци на другаря *** и се скъсват да хвалят колко велика била пиянска Русия и най-вече колко била самостоятелна! Да ама не - полезните изкопаеми несе ядят, а като им сложат едно яко ембарго не знам колко време ще изкарат на антифриз вместо водка! И хляб даже няма да имат, щото житницата е в Украйна! Другари и другарки не мислете хамериканците, англичаните и немците - теотдавна са се оправили, та даже и нас са ни "оправили"
151
5
 
3
 
! Отговори
хх преди 10 години
Да де ама тези които червената армия сложи на власт през 1944 година,в момента техните синове и внуци управляват България тоест нищо не се е сменило от 9.09.1944,кои са най големите олигарси в страната бившите комунисти те разграбиха цялата държав по техен сценарии,изобщо нали не си мисли някой че имаше някакъв преврат през 1989 година,най голямото зло ни докараха *** 70 г комунизъм
150
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Spokoino gquri-Djamii nqma da se stroqt v Krim!
149
2
 
12
 
! Отговори
111 преди 10 години
До 175Ами от 24г. ни освободиха Лондон и Вашингтон с помощта на техния предател Горбачов, цъфнахме и вързахме. България е разпадаща се държава, сринати сме демографски, икономически и военно.А колко ни е разложен и морала, няма да коментирам и то, благодарение на либералната пропаганда, която ни проми мозъците. Култът към парите доведе до пълна деградация мнозинството от българите. А и не може един ***, който не е завършил 3 клас да кара кола за 200 000 лева, а един лекар или юрист да няма.
148
10
 
5
 
! Отговори
сс преди 10 години
Какво сте заревали за Русия та Русия,знаеме ги как оправят положението леш остава след червената армия трева не никне още им сърбаме попарата,заради тия сме на това положение *** пияни пожелавам ви и тука да дойдат пак да ни освободят щото 70 години май ни бяха малко
147
1
 
26
 
! Отговори
ттт преди 10 години
Ми украинското ПВО какво прави?Сам си отговарям: Ми не се подчинява на превратаджиите.
146
12
 
7
 
! Отговори
обективен преди 10 години
165 Товa е вярно Aтaкa е пaртиятa нa русия в Бългaрия, тя е крaйно лявa шовинисткa русофилскa пaртия от типa нa бившaтa Шешеловa в Сърбия, следвaщия пaрлaмент е длъжен дa рaзгледa кaкво е финaнсирaнето нa тaзи " пaртия", кaк е създaденa и доколко е зaконосъобрaзнa, имa и други формaции кaто Сидеровaтa.
145
7
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Руска сила,руска воля!Американците и европейските *** пикаят оцет.
144
8
 
37
 
! Отговори
ББЦ преди 10 години
Лошо няма. Русия е велика сила и показа зъби на палячовците от САЩ.
143
10
 
8
 
! Отговори
Мен преди 10 години
До 44444444Че лошо ли щеше да е да има само немци в европа ?
142
2
 
21
 
! Отговори
31 преди 10 години
Странно е как българина се застъпва повече за други народи, отколкото за своя! И едните и другите си гледат интересите, първо съсипват - после "помагат". И през 1945 и през 1990 година са ощетени обикновените българи! Тези нашите политици само Ви назлобват - голямо "дране" по тези форуми, че и по улиците! "Добър ден" е заменено от "Да ти е** м***та"! А България я има не заради руснаци, американци...., а заради нашите предци - българи! Честит празник!
141
2
 
22
 
! Отговори
глупости преди 10 години
До RADнеграмотност : на Кримския полуостров е разположен Черноморския флот на РФ съгласно споразумение за отделяне на Украйна от СССР - до 90 бойни кораба, 25 000 армия, самолети и военно оборудване. Уж САЩ и ГБ са гаранти но от 1994 г те не са ратифицирали това споразумение и не са страни . Руските военни са си там в Севастопол. И това че разни самозванци искаха да заставят руският флот да напусне Крим без един изстрел и в замяна на това да получат милиарди от САЩ си е техен проблем.