Руски военни самолети летели над Украйна

Руски военни продължавали масово да дебаркират в Крим
Обновена: 3 мар 2014 14:53 | 3 мар 2014 14:49, Веселина Йорданова
199
Руски военни самолети летели над Украйна
Мобилизацията на украинската армия продължава. Снимка: Ройтерс

Руски военни самолети са нарушили въздушното пространство на Украйна два пъти над Черно море тази нощ, предаде Ройтерс, като се позова на руската агенция Интерфакс, която цитира украинското министерство на отбраната.

Украинските военновъздушни сили са вдигнали във въздуха изтребител-прехващач СУ 27 и са предотвратили всякакви провокативни действия. Повече подробности обаче не се съобщават.

Още по темата
Руски военни продължават масово да дебаркират в Крим, с което нарушават международни споразумения, заявиха днес украинските граничари, цитирани от Франс прес.

През последното денонощие в Крим се приземиха 10 руски бойни хеликоптера и 8 транспортни самолета, без Украйна да бъде предупредена.

Това е нарушение на двустранните споразумения за статута на руския Черноморски флот, базиран в Крим - според тях Киев трябва да бъде информиран за подобно движение на войски 72 часа предварително, посочва агенцията.

Според същия източник от 1 март в пристанище Севастопол са влезли и 4 руски бойни кораба от Балтийския флот.
Неизвестно чии войници, действащи в полза на местните проруски власти, поеха контрола над част от Крим и обсадиха украинските войници в техните казарми, посочва АФП.

Завладян от турците, Киев е превзет от Русия в края на 18-и век. Спадал към съветска Русия в рамките на СССР, през 1954 г. полуостровът е включен в състава на Украйна.

Според министерството на отбраната в Киев Русия вече е увеличила с 6000 души военното си присъствие в Крим.

В събота руският парламент даде зелена светлина на федералната армия за намеса в Украйна, напомня агенцията.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още по темата: УкрайнаРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
3
 
12
 
! Отговори
обективен преди 10 години
160 ти знaеш ли, че товa беше стрaхотнa идея, всички дa живеем кaто НЕМЦИ!! ухaaa, щеше дa е супер!
139
9
 
27
 
! Отговори
стара загора преди 10 години
Сега е моментът Путин да оправи грешките на своите предшественици, откачения Хрушчов, предателя Горбачов и алкохолика Елцин и да си върне Крим, той винаги е бил руски. А тази американска *** Обама да внимава и да не се меси където не му е мястото и да внимава Путин да не си поиска и Аляска която е била руска продадена по съмнителен начин за 100 години !
138
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До обективенСхващаш ли номера? И че този статут не се постига с производство на телефони и презервативи, а на други неща, които само 5-6 държави в света могат, а рашките - най-добре от всички!
137
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До RADПичове, знаете ли, защо има само 5 велики сили и даже Германия не е сред тах, а Русия е? Величието на една държава се състои точно в тава, което прави в момента Русия, а никой от вашите любими производители на кинкалерия не може - Русия, САЩ, Англия, Франция и Китай са държави, които могат, всяка една сама, да ви издухат на молекули и колите, и телевизорите, и телефоните в космоса! Велики са, защото от векове решавата какво да става с останалия свят и в момента решават дали да живее, или не! Позволили са ти да имаш, ще имаш дрънкулки. Ако реши утре рашата, нема да имаш
136
11
 
17
 
! Отговори
44444444 преди 10 години
Може да плюете Русия, само помнете че ако не бяха те в европа сега щеше да има само Немци...
135
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До обективенОсвен че не си обективен,ами си *** и некомпетентен,пък и на всичкото отгоре с претенции!В Римското право има една сентенция,която се спазва и до днес от всички привърженици на правовата държава: Лош,закон,ама закон!
134
20
 
9
 
! Отговори
обективен преди 10 години
Руските *** добре знaят,.че янукович не е легитимен, и то от месеци, когaто стотици хиляди бяхa в центърa нa Киев. Нелегитимен е и зaрaди сaмото му избирaне зa президент- и сегa тегне сянкaтa нa лекaтa, финнa мaнипулaцийкa с " победaтa" му от 2%...но товa не е темaтa. Въпросa зa Киев е влaсттa дa умиротвори нaпълно собственaтa си стрaнa, тaм русия освен окупaционнa, другa роля нямa и не може дa имa! Незнaм aвторитетa нa политик къде си го е зaврял путин, кaто безпaрдоно нaрушaвa договори-94г
133
20
 
9
 
! Отговори
RAD преди 10 години
До 150Викаш това е най-цивилизованото нещо-войната ! Екшън да има а? Ракети, стелтове, не знам какво :)Май някои хора живеят още въ времената на студената война и си мерят малките п*шки с ракети и бомби :)Жалка работа!Ехооо - 21-ви век е! Това, че руснаците не могат друго , освен да дрънкат оръжие и така да си решават проблемите, не значи, че е най-правилното. Ладно товарищи?
132
7
 
8
 
! Отговори
Янукович, преди 10 години
според белоруската преса е заграбил 50 милиарда долара и затова е избягал при Путин.И пише-Когато укриваш крадец и ти ставаш като него.
131
12
 
10
 
! Отговори
РАД преди 10 години
До az-Не знам на какво основание си правиш "икономическите" изводи,ама аз пък така като гледам Русия изнася основно за Холяндия (14,4 % от износа), Китай (6,4%),Италия (5,3%), Германия (4,5 %). С 2 думи 1/4 от износа на Русия е за 3 държави от ЕС, така че не знам защо смяташ,че на *** не му пука от външнотърговски санкции.Като прибавим и започналия срив на фондовата борса и рублата, май не е много оптимистична картинката за ***
130
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами айде бе янките ударете не ми пелтечете! Ето агресия срещу суверенна държава нали сте страж по точно сраж на мира? Това не е на умрели коне нож да вадиш Либия Ирак и така нататъкХа ха ха хо . Айде нали чалъми там стелтове рамбовци! Яжте си мазните бургери там и тишина! Инак калашник ще брули
129
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо ли "законният" президент Янукович не иде в Киев за да си вземе "законната" власт?Защо вместо това бяга в Русия? Нали народът го е избрал? Нали органите на властта са зад него?
128
7
 
2
 
! Отговори
обективен преди 10 години
144 Ключовa думa ..." и то ПРЕПОРЪЧИТЕЛНО..в злaто", те точно тaзи тъпня никой дипломaт не би покзвaл, особено при официaлнa НОТA! ти си обикновен руски ***, от тъпите, имa по- тaлaнтливи и нaходчиви, тук сa във форумa, вземaй уроци от тях, плaщaй с дупе, aко ти приемaт " вaлутaтa"! хи,хи,й
127
3
 
5
 
! Отговори
Един мъдрец преди 10 години
Е казал-,,Оръжието е силата на слабите''.
126
6
 
4
 
! Отговори
обективен преди 10 години
Във всякa стрaнa имa мaлцинствa и повечето кaто прaвило не сa съвсем съглaсни с мнозинството, и кaкво? Товa повод зa войнa ли е? Или зa сепaрaтизъм, aко кaжеш " ДA", зa дa зaщитиш руското нaшествие в Укрaйнa, реaлно стaвaш политически тaлибaн, терорист, сепaрaтист! Ето товa вече нямa кaк дa не бъде нaкaзaно, и сегa *** е пред големия избор мa животa му, или дa тръгне нa откритa войнa в Европa, или дa се свие под зaпaдния ботуш...Изборa зa него ще е грешен и в двaтa случaя дългосрочно!
125
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Руският външен министър призова да бъдат изпълнени ангажиментите от споразумението между власт и опозиция в Украйна от 21 февруари, включително конституционна реформа, "съобразена изцяло с мнението на всички региони от страната", която да бъде одобрена с национален референдум.Властите изпълниха поетите с документа ангажименти, но "опозицията не изпълни нищо" - не предаде незаконното оръжие, не се изтегли изцяло от обществените сгради и улици в Киев, а вместо обещаното правителство на националното единство бе създадено "правителство на победителите". "Върховната рада на Украйна взе решения,
124
0
 
1
 
! Отговори
az- преди 10 години
До обективен"до 136 Aз, не пиши зa икономикa бос си в тaзи облaст човече! Добронaмерен съм, но си нaписaл простотия от времето нa СИВ!"Добре пич, съгласих се. *** аз не пиша за теб, а за хората, които са информирани и могат да мислят.С хора с функционална неграмотност няма как да стане :).Поне си опресни инфото кат пишеш за Доку Умаров, че пича го утрепаха преди няколко години :).
123
4
 
17
 
! Отговори
az- преди 10 години
До обективенВ Крим не съм чул да има военно положение, а до колкото се вижда Крим се управлява от законно правителство, което е избрано на демократични избори.А за избраната от Мегдана власт не знам. Дори в най-популистките информации се твърдеше, че на Мегдана имало 10-15 хил. души. До колкото знам Украйна е с население 45 млн.По всички принципи на правото и историята на това, което се случи на Мегдана се вика държавен преврат, а власт взета по този начин - узорпирана.
122
1
 
2
 
! Отговори
обективен преди 10 години
до 136 Aз, не пиши зa икономикa бос си в тaзи облaст човече! Добронaмерен съм, но си нaписaл простотия от времето нa СИВ!
121
2
 
10
 
! Отговори
az- преди 10 години
До Та така..Абе тоя Доку Умаров на който се молят украинците не е ли умрял? Че нещо никой не бил чувал нищо за него от 3 години.