Руски военни самолети летели над Украйна

Руски военни продължавали масово да дебаркират в Крим
Обновена: 3 мар 2014 14:53 | 3 мар 2014 14:49, Веселина Йорданова
199
Руски военни самолети летели над Украйна
Мобилизацията на украинската армия продължава. Снимка: Ройтерс

Руски военни самолети са нарушили въздушното пространство на Украйна два пъти над Черно море тази нощ, предаде Ройтерс, като се позова на руската агенция Интерфакс, която цитира украинското министерство на отбраната.

Украинските военновъздушни сили са вдигнали във въздуха изтребител-прехващач СУ 27 и са предотвратили всякакви провокативни действия. Повече подробности обаче не се съобщават.

Още по темата
Руски военни продължават масово да дебаркират в Крим, с което нарушават международни споразумения, заявиха днес украинските граничари, цитирани от Франс прес.

През последното денонощие в Крим се приземиха 10 руски бойни хеликоптера и 8 транспортни самолета, без Украйна да бъде предупредена.

Това е нарушение на двустранните споразумения за статута на руския Черноморски флот, базиран в Крим - според тях Киев трябва да бъде информиран за подобно движение на войски 72 часа предварително, посочва агенцията.

Според същия източник от 1 март в пристанище Севастопол са влезли и 4 руски бойни кораба от Балтийския флот.
Неизвестно чии войници, действащи в полза на местните проруски власти, поеха контрола над част от Крим и обсадиха украинските войници в техните казарми, посочва АФП.

Завладян от турците, Киев е превзет от Русия в края на 18-и век. Спадал към съветска Русия в рамките на СССР, през 1954 г. полуостровът е включен в състава на Украйна.

Според министерството на отбраната в Киев Русия вече е увеличила с 6000 души военното си присъствие в Крим.

В събота руският парламент даде зелена светлина на федералната армия за намеса в Украйна, напомня агенцията.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още по темата: украйнаРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
10
 
5
 
! Отговори
обективен преди 10 години
Нaистинa си глупaв AЗ, в крим реaлно от оня ден е военно положение, a в Киев ще прaвят кaквото си искaт, влaсттa тaм е избрaнa от площaдa ( нaродa), по- демокрaтично здрaве му кaжи! Относно " референдумa" в крим,.много ми приличa с " референдумa" у нaс 1946 г. и двaтa сa в условиятa нa рускa окупaция, нямa никaквa свободa у нaселението, те кримчaни горко ще съжaлявaт зa изборa си- Aбхaзкия руски модел ФAКТ!
119
3
 
17
 
! Отговори
az- преди 10 години
130Много ми е интересно в каква изолация е попаднал или ще попадне Путин?Като гледам икономиката на Русия тя в 90% е ориентирана в насока Китай, Индия, Иран, Южна Корея и т.н. Като цяло търговията му с Европа се свежда основно до износ на ресурси.Едно ембарго срещу Русия ще има огромни вредни последици за ЕС и САЩ. За едните, че ще ги вкара в още по-лоша рецесия, а за другите, че долара по-бързо ще загуби ролята си на основна световна валута и с това възможността за икономическа доминация.
118
6
 
2
 
! Отговори
Да преди 10 години
,,Русия анексира Крим използвайки опита на Хитлер''-в-к Белоруски партизан.
117
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До kremenaabvЯ напиши колко губят борсите в Европа днес .Рублата не я мисли.
116
0
 
17
 
! Отговори
az- преди 10 години
До обективенБи ли ми казал кой ще изгони руснаците от Крим? А съдбата на Крим ще се реши на референдум в края на март.Не знам защо в Киев нещо нищо не чувам за обещаните бързи предсрочни избори. Гледам, че там правят всичко възможно да обявят военно положение и да няма избори в скоро бъдеще.Нещо не чувам и какво стана с помощта от 35 млрд. долара за нелегитимното правителство в Киев.Като чувам пък вече и турците са показали комбинация от три пръста с преобладаващ среден на САЩ :)
115
2
 
29
 
! Отговори
Та така.. преди 10 години
Истината е,че никой на Запад и в Украйна не знае намеренията на Русия в момента и това мълчаливо трупане на войски ги кара да се обливат в студена пот и паника.Просто Запада преигра този път-Бандеровци,препогребване на есесовци с почести,потупвания по рамото с Доку Умаров....просто натиснаха генетичната памет на Русия този път,прекалено много кръв е дала Може Русия само да плаши и показва мускули,без да има по сериозни намерения.Ами ако има...........?????
114
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
127, ами нормално е да е по-скъп, като това е единственото нормално място за живот в тоя средновековен бардак.
113
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До всички, които викат, че на Путин не му пукало от изолация. Да бе, той затова хвърли 50 милиарда за олимпиадата. Да му чуем всички комунистическата реч. Май го е яд че се наби и сега се чуди на кой да си го изкара.
112
4
 
20
 
! Отговори
До ОЛЕ преди 10 години
Това е защото още няма бити и пребити кучета от нова и бтв и знаят, че когато непобедимият руски войн влезе у нас за трети път да ни освободи, с тях е свършено :)
111
3
 
20
 
! Отговори
Браво! преди 10 години
Щом вече прелитат над Украйна значи са близо и до България. Ние от президенството начело с члена на компартията БКП Росен Плевнелиев очакваме с нетърпение идването на руските войски в България. Маргарита Попова и Ивет Добромирова със служителки от президенството подготвиха музикална програма за посрещането. Президента е подготвил огромен букет и чака Путин да го разцелува. Тук е и Б. Б.Двамата с Роско си лъскаха партийните билети и четяха устава на КПСС.Двамата утре ще почистят паметниците!
110
4
 
29
 
! Отговори
123 преди 10 години
Само да вметна за незнаещите които манипулират останалите незнаещи които си мислят че из Москва се движат жигули и зилове и хората се редят на опашки за водка,а зад пердето в Кремъл наднича Сталин.Метър жилищна площ е по скъп в Москва отколкото в Париж.Заплатата е окло 2000 долара.А на тези които питат защо хората бягат в Америка а не в Русия ще кажа че Руснаците не се погаждат със всеки а и нямат нужда от *** и затова не искат никой,а и зимата -45 не за всеки,особенно с африкански корени.
109
2
 
18
 
! Отговори
До Путин преди 10 години
Удри!
108
9
 
1
 
! Отговори
kremenaabv преди 10 години
Доларът скочи до 37.0005 рубли и счупи предишния си рекорд от кризата през 2009 година
107
7
 
1
 
! Отговори
kremenaabv преди 10 години
Доларът скочи до 37.0005 рубли и счупи предишния си рекорд от кризата през 2009 година
106
0
 
50
 
! Отговори
ОЛЕ преди 10 години
Преди малко по нова телевизия и БТВ говорителката със заплашилен тон и "демократичен патос" ни обясняваше, как Западът е ангажирал всичките си спекулативни и медийни ресурси срещу Русия и едва ли не до часове Путин ще бъде победен, а държавата му фалирана от гей евроатлантици... Няма такава продажна *** като тези на хранилка в телевизиите, просто няма! Да се чуди човек да се смее ли да плаче ли.
105
1
 
29
 
! Отговори
ВЪН ОКУПАТОРИ! преди 10 години
АНГЛИЙСКИ ОКУПАТОРИ! ВЪН ОТ СЕВЕРНА ИРЛАНДИЯ, ШОТЛАНДИЯ, УЕЛЗ, ИСПАНСКИ ГИБРАЛТАР И АРЖЕНТИНСКИТЕ МАЛВИНСКИ ОСТРОВИ!ДАЙТЕ СВОБОДА НА ТЕЗИ НАРОДИ!
104
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ТВ Еспресо е медия на Бандеровците. Ако ги гледате ще видите какви надписи постоянно има с медийни дезинформации и откровен фашизъм.Ако не вярвате - гледайте.
103
22
 
6
 
! Отговори
обективен преди 10 години
Нямa дa се рaзпaдне никaквa Укрaйнa *** поруснaчени " бългaри"! Тя рaботaтa вече свърши вече, въпросa е путин дaли ще зaдържи окупирaния от русия крим? по- скоро не, aвтономиятa ще се зaпaзи, или ще имa " новa" " държaвa", която НИКОЙ НЯМA ДA ПРИЗНAЕ, мaфиотскa структурa, зa криминaл, контрaбaндa, нaркотици, оръжие, трaфик нa хорa...Aбхaзийски вaриaнт...пустош и бедност зa нaродa!
102
31
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
РУСИЯ И ПУТИН НЯМАТ НИКАКВА РАБОТА В УКРАЙНА НИТО В ПОЛУОСТРОВ КРИМ!!!ТОВА Е ВСЕ ЕДНО АРАБИТЕ ДА ОТИДАТ В ИВИЦАТА ГАЗА И ДА ЗАЯВЯТ, ЧЕ ЗАЩИТАВАТ ТЕХНИТЕ ТАМ!
101
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДО РАДАко не си гледал интервюта с тия в Киев,аз пък съм. Питаха ги ,кой им е водача,един се изцепи,че е Степан Бандера.Друг започна да приказва за чиста украинска нация .Само това е достатъчно на всеки по-мислещ да си направи извода,че са нацисти .Та ако не ти е ясно,само един е говорил за чиста нация(Адолф Хитлер).