Руски военни самолети летели над Украйна

Руски военни продължавали масово да дебаркират в Крим
Обновена: 3 мар 2014 14:53 | 3 мар 2014 14:49, Веселина Йорданова
199
Руски военни самолети летели над Украйна
Мобилизацията на украинската армия продължава. Снимка: Ройтерс

Руски военни самолети са нарушили въздушното пространство на Украйна два пъти над Черно море тази нощ, предаде Ройтерс, като се позова на руската агенция Интерфакс, която цитира украинското министерство на отбраната.

Украинските военновъздушни сили са вдигнали във въздуха изтребител-прехващач СУ 27 и са предотвратили всякакви провокативни действия. Повече подробности обаче не се съобщават.

Още по темата
Руски военни продължават масово да дебаркират в Крим, с което нарушават международни споразумения, заявиха днес украинските граничари, цитирани от Франс прес.

През последното денонощие в Крим се приземиха 10 руски бойни хеликоптера и 8 транспортни самолета, без Украйна да бъде предупредена.

Това е нарушение на двустранните споразумения за статута на руския Черноморски флот, базиран в Крим - според тях Киев трябва да бъде информиран за подобно движение на войски 72 часа предварително, посочва агенцията.

Според същия източник от 1 март в пристанище Севастопол са влезли и 4 руски бойни кораба от Балтийския флот.
Неизвестно чии войници, действащи в полза на местните проруски власти, поеха контрола над част от Крим и обсадиха украинските войници в техните казарми, посочва АФП.

Завладян от турците, Киев е превзет от Русия в края на 18-и век. Спадал към съветска Русия в рамките на СССР, през 1954 г. полуостровът е включен в състава на Украйна.

Според министерството на отбраната в Киев Русия вече е увеличила с 6000 души военното си присъствие в Крим.

В събота руският парламент даде зелена светлина на федералната армия за намеса в Украйна, напомня агенцията.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още по темата: украйнаРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
2
 
2
 
! Отговори
Циника преди 10 години
до 77, то и ти не си чувал натовски самолети да нарушават въздушното пространство на Русия или Беларус.
79
8
 
4
 
! Отговори
RAD преди 10 години
До патриотНе съм фен на САЩ,но Русия в какво иска да превърне Украйна?В абсолютно същото,но с мизерстващо население под контрола на Кремъл.За едните руси коси и сини очи ли иска *** да е по-близо до Киев? Глупости,ама големи!
78
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
турците никога не са превземали Киев !!!! Що за глупости пишете?!?!?! Май правите опит за промиване на мозъци. *** сте ей!!!
77
9
 
15
 
! Отговори
Ние преди 10 години
Давай Русия ние сме с теб. Смажи ги. Вкарай ги в ред. Искаха Европа а Европа само лае ( но няма зъбки да хапе ). И смотаните американци освен да заплашват, друго срещу Русия няма да могат да направят. Америка и Евро съюза да го д*хат!!!
76
7
 
2
 
! Отговори
Tony преди 10 години
Na kogo mu puka kvo stava v Rusia?Ta ni si imame dostaticno problemi.Hayde dnes smenete vece temata.
75
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Евромайдана беше спонсориран. Както и революционерите в Либия, както и в Сирия. Както и в Египед. Проблемът е, че Украйна не е нито Либия, нито Сирия. Путин много добре знае, че даването на Украйна на щатите е ключов момент. И няма да позволи подобно нещо. По никой начин. Война няма да има. Просто американците пробваха докъде стига търпението на Кремъл. Обама няма *** да се заиграва повече от това да дава кухи заплахи, предназначени повече за повдигането на духа на американския електорат.
74
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
От 18 май 1944 г. влиза в сила Сталиновата политика за етническо прочистване на Кримския полуостров, вследствие на което цялото кримско-татарско население е депортирано и въпреки реабилитацията от 1967 г., до последните дни на Съветския съюз на кримските татари не е разрешено да се завърнат в родината си. През 1954 г. по инициатива на съветския ръководител Никита Хрушчов Крим е предаден на Украйна като награда за украинското участие и жертви във Втората световна война!
73
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** умен гущер ти знаеш ли кой е мин.председателя на окраина по времето на Махно
72
2
 
1
 
! Отговори
обективен преди 10 години
пaтриоте, тоя ти коментaр те зaхвърли нa словесното бунище, бaрaбaр с неничa, ,не ви срaвнявaм, ти нaли " не си рософил" хе, хе
71
12
 
3
 
! Отговори
Aliosman преди 10 години
KIRIM ( krim ) e Turska provincia ot mnogo godini.Nito rusnaci ili ukrainci nemat pravo da spored za tozi ostrov.Maynata im ruska bolseviska.....jenite im stavat samo za edno nesto.....pacavri.
70
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
То и ние трябва да видим кои какво ще даде за тези военни бази и да се преориентираме. То така и така ще сме пушечно месо и буферна зона, ама поне да са ни платили. Иначе ще е за едното "тенк ю пипъл"
69
4
 
18
 
! Отговори
патриот преди 10 години
Съвременна Русия съвсем не е идеалът ми за напредничава, социална държава ,но като един от малкото реални опонента на най-жестоката и агресиван политика в момента, тази на САЩ ,готов съм да я подкрепя , а и Западът използва неонацисти , Бандеровци и наемници , за да постигне целта си -да превърне и Украйна в колония ,обширен пазар и източник на евтини суровини.
68
12
 
3
 
! Отговори
обективен преди 10 години
зaпомни си прaзнословиятa увaжaеми, зaщото тaкивa лaячи, кaто теб в същите тези форуми се кълняхa, че нямaло дa имa Щaтски бaзи и у нaс, но вече години те пaзят Бългaрия, между впрочем дa си чул руски Миг дa нaвлезе във въздушното прострaнство нa Нaтовскa стрaнa? aз НЕТ брaтле хе, хе Тaкa е и с Укрaйнa, НAТО и СAЩ неутрaлизирaт всякa рускa, съветскa и подобни нaмесa!
67
5
 
15
 
! Отговори
ВЪН ОКУПАТОРИ! преди 10 години
АНГЛИЙСКИ ОКУПАТОРИ! ВЪН ОТ СЕВЕРНА ИРЛАНДИЯ, ШОТЛАНДИЯ, УЕЛЗ, ИСПАНСКИ ГИБРАЛТАР И АРЖЕНТИНСКИТЕ МАЛВИНСКИ ОСТРОВИ!ДАЙТЕ СВОБОДА НА ТЕЗИ НАРОДИ!МИСТЪР ОБАМА! ПРИЗОВАВАМ ВИ! ОБЯВЕТЕ ВОЙНА НА ВЕЛИКОБРИТАНИЯ И ОСВОБОДЕТЕ ПОРОБЕНИТЕ ОТ НЕЯ НАРОДИ!
66
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Китай е с Русия, май Обама ще налапа *** на чичко ви Путин, ще глътне една студена водица и ще си легне като къпано дете да спи в Белия си Бардак заобиколен от евтини ***!! Крайно време е да спре да се меси в делата на други държави!!
65
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Украйна ще е новата Германия. Само дето украинците не са германци и картинката ще е малко по грозна. Може да се окаже, че този път ще бягат на изток.
64
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Турците" в Украйна искат да се присъединяват към "Турция"!
63
9
 
2
 
! Отговори
УМЕН ГУЩЕР преди 10 години
До Иван 59те са останки от бригадите на Нестор Махно които трепеха и белогвардейците и Червеноармейците по времето на революцията- Тяхната мечта беше да се освободят от съветската власт,и Сталин е виновен за тяхната поява заради Гладомора. Ако беше далновиден и да нахрани украинците,те щяха да бият със нацистите а не обратното да носят нацистки символи на униформите си и де се бият с болшевиките.Ама нали мужика е *** и се пита ,,кой ми *** в гащите?,, с появата на нацистите
62
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ненич, кефиш!:)
61
1
 
15
 
! Отговори
долар евро рубла преди 10 години
Франсетата са супер готини, те и на аржентинците продаваха техника по време не войната за Фолкландските острови, докато англичаните не нададоха вой, че третия свят им дава отпор. Германците и те ще плямпат ама нали им трябва газ и те ще префасонират "твърдото" становище. По добре в устата, отколкото в краката.