САЩ и съюзници: Действията на Русия в Украйна са заплаха за мира

Финансовите министри от Г-7 са готови да помогнат на Украйна
Обновена: 3 мар 2014 10:56 | 3 мар 2014 07:45, Веселина Йорданова
164
САЩ и съюзници: Действията на Русия в Украйна са заплаха за мира
Снимка: архив, Ройтерс

Президентът на САЩ Барак Обама и лидерите на Великобритания, Германия и Полша изразиха "дълбока загриженост" вчера заради руското навлизане в Украйна, което определиха като нарушение на международното право и заплаха за международния мир и сигурност, предаде Ройтерс.

Обама разговаря поотделно с британския премиер Дейвид Камерън, германския канцлер Ангела Меркел и полския президент Бронислав Коморовски, съобщи Белият дом в изявление. "Лидерите подчертаха, че незабавно трябва да започне диалог между Украйна и Русия", се посочва в изявлението.

Още по темата

Четиримата ръководители са изразили подкрепата си за Украйна и усилията й да организира избори през май, заяви Белият дом. Те са обещали да работят заедно по пакет за финансова помощ, за да се помогне на страната да стабилизира икономиката си.

Финансовите министри от Групата на седемте богати страни обещаха помощ на Украйна, стига новото правителство в Киев да се съгласи да извърши икономическите реформи, които Международният валутен фонд (МВФ) иска, предаде Ройтерс.

В съвместно изявление министрите от Г-7 заявиха, че са "обединени в ангажимента си за силна финансова подкрепа за Украйна". По думите им преходът към ново правителство в бившата съветска република предлага уникална възможност да се приложат спешно необходимите пазарноориентирани реформи.

Според Г-7 МВФ, който ще изпрати екип в Киев тази седмица, трябва да е на челно място в усилията за подкрепа за Украйна както със съвети какви мерки да вземе, така и с финансиране, за да й се помогне да премине през най-належащите икономически предизвикателства.

Министрите заявиха, че "подкрепата на МВФ ще е изключително важна за отключване на допълнителна помощ от Световната банка, други международни финансови институции, ЕС и двустранни източници".

Те изразяват ангажимент да мобилизират и "бърза техническа помощ в подкрепа на Украйна, за да посрещне макроикономическите, регулаторни и антикорупционни предизвикателства пред себе си".

/БТА/


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Най- голямата заплаха за света и демокрацията се нарича САЩ
125
1
 
20
 
! Отговори
роу преди 10 години
Ново назначения ГЛАВНОКОМАНДВАЩ УКРАИНСКИЯ ЧЕРНОМОРСКИ ФЛОТ Е ПРЕМИНАЛ НА СТРАНАТА НА НОВОТО ПРАВИТЕЛСТВО НА КРИМ И Е ДАЛ КЛЕТВА ЗА ВЯРНОСТ НА КРИМСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО.КЛЕТВА ЗА ВЯРНОСТ НА КРИМСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО СА ДАЛИ И 90% ОТ ЛИЧНИЯ СЪСТАВ НА АРМИЯТА НАМИРАЩА СЕ НА ПОЛУОСТРОВА.ПРИ НУЖДА ОТ ПОМОЩ МОЖЕ ДА СЕ НАМЕСИ РУСКАТА АРМИЯ...ТОВА Е ИСТИНАТА...НАРОДА НЕ ИСКА ЕУ И САЩ.....А НАС НИ ЛЪЖАТ...
124
1
 
14
 
! Отговори
до американци преди 10 години
Ne se mesete tam kadeto ne vi e rabota ta kogato e imalo Rusia amerikanskoto mestno naselenie e ialo sabratiata si
123
24
 
1
 
! Отговори
ТРАКИЯ-БЪЛГАРИЯ ЗАВИ преди 10 години
Ей защо ми триете постовете????Български предатели сте вие а това е най продажния сайт!!!Руски *** такива.ИСТИНАТА ВИНАГИ ПОБЕЖДАВА ЗЛОТО!!Хубаво ви оправиха братушките и след 200 години няма да се оправим!!ФАКТ!
122
3
 
30
 
! Отговори
Геле преди 10 години
Заплаха за целият свят е изродената американска нация, нация от убийци! Само Русия може да спре тази паплъч!
121
2
 
17
 
! Отговори
Румбо преди 10 години
Абе това взе да ми омръзва-всеки ден Украйна и американски простотии!Путин да пуска ракетите и да приключва с еврейската *** в Америка.Това куфарче с кодовете не му ли откъсна ръката да го разнася?Все някога трябва да провери дали работи.(СМЯХ! що ли няма емотикони?)
120
10
 
3
 
! Отговори
куку преди 10 години
Тази агресия ще има огромен отрезвяващ ефект за меките китки в Брюксел.Те периодично забравят с какви азиатски чудовища си имат работа и се правят на интересни, демократични, еко и пр. шантавении.Сега ще си започнат шистовата революция както в САЩ ,ще си изградят терминалите за превоз на природен газ от Катар и Емирствата и ще станат независими от доставките на газ от русия,а петрол има в излишък.Само до 3-4 г. руските приходи от твърда валута ще секнат и путин ще бъде пуснат по пързалката
119
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Когато източникът на всички войни напоследък каже, че има заплаха за мира, то нещата вървят на добре - някой най-сетне взе да подрязва крилата на бесния милитаризъм на янките.
118
1
 
15
 
! Отговори
126 преди 10 години
Роско тичай в Брюксел и им кажи, че българите сме готови да покрием и Украинския дълг към цял свят и Русия.
117
2
 
38
 
! Отговори
111 преди 10 години
Добре започна днешния празник- руската армия е в Крим. Да вземе да дойде и малко на юг докъм Варна, че да се оттървем от ***, мусилимите, гейовете и лесбийките и да съборим джамиите на паплачта.А руснаците да ни оттърват веднъж завинаги от бившите кадри на БКП, които за тези 25 г. станаха най- покорни слуги и гъзоблизци на задоекеанските и лондонските юдеи- финансови магнати.Заслужават показен разстрел тези предатели насред София.
116
1
 
1
 
! Отговори
Debor преди 10 години
До Debora JIVOTA NA ZEMIATA IMA SAMO EDNO ORAJIE KOETO SHTE POBEDI - TOVA E MATKATA NA JENATA ....abe to i dinozavurkite mai sa imali matki....,puk kO stanA/lo/...;))
115
2
 
9
 
! Отговори
тцЪ преди 10 години
Действията на Русия са заплаха за мира, требе да се хвърлят няколко бомби, за да защитим мира.
114
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Руснаците да се благодарят ,че нашия ,,главнокомандващ' като най верен натовец' все още не е обявил пълна бойна готовност,а правителството не е наложило икономически санкции.Ако това се случи Русия веднага ще бъде принудена да изпълни всички искания на ЕС и САЩ.
113
1
 
19
 
! Отговори
Иван Кавхан преди 10 години
Реформите на МВФ водят до свиване на публичните разходи - за здравеопазване, образование, причиняват обедняване на населението и влошаване на трудовите условия и законодателство - работещите се превръщат все повече в роби без права за да се увеличат приходите на интернационалните компании - затова също и възнагражденията се поддържат ниски. МВФ и т.н. Световна Банка са средство за заробване на националните държави и държането им в мизерия.
112
1
 
3
 
! Отговори
до г7 преди 10 години
Шушу мушу къща разваля!
111
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Като ги гледам руските войници в Крим, бих препоръчал на нашите главнокомандващи да обявим , че се предаваме още отсега.
110
0
 
20
 
! Отговори
Иван Кавхан преди 10 години
Реформите които Международният валутен фонд (МВФ) иска са средство с което икономиките на държавите които ги приемат се разрушават и обедняват и населението се обрича на мизерия. Реформите осигуряват нормативната база за източването и обедняването на суверенни страни от интернационални компании - приватизация - ограбването на предприятия и активи на безценица, рестрикции при външната търговия, ограбване на националните полезни изкопаеми чрез концесии.
109
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ние дали ще се включим към санкциите ? Как ще им натрием носа на руснаците... не е истина :)
108
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
САЩ и съюзници=лицемери долни
107
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
109 А според теб Янукович и компания какви по точно са , според твоя критерии , кажи бе опорко , защо според теб Украйна е в дълбока криза , нали тургува с Русия на 6 , защо така бе опорко