САЩ и съюзници: Действията на Русия в Украйна са заплаха за мира

Финансовите министри от Г-7 са готови да помогнат на Украйна
Обновена: 3 мар 2014 10:56 | 3 мар 2014 07:45, Веселина Йорданова
164
САЩ и съюзници: Действията на Русия в Украйна са заплаха за мира
Снимка: архив, Ройтерс

Президентът на САЩ Барак Обама и лидерите на Великобритания, Германия и Полша изразиха "дълбока загриженост" вчера заради руското навлизане в Украйна, което определиха като нарушение на международното право и заплаха за международния мир и сигурност, предаде Ройтерс.

Обама разговаря поотделно с британския премиер Дейвид Камерън, германския канцлер Ангела Меркел и полския президент Бронислав Коморовски, съобщи Белият дом в изявление. "Лидерите подчертаха, че незабавно трябва да започне диалог между Украйна и Русия", се посочва в изявлението.

Още по темата

Четиримата ръководители са изразили подкрепата си за Украйна и усилията й да организира избори през май, заяви Белият дом. Те са обещали да работят заедно по пакет за финансова помощ, за да се помогне на страната да стабилизира икономиката си.

Финансовите министри от Групата на седемте богати страни обещаха помощ на Украйна, стига новото правителство в Киев да се съгласи да извърши икономическите реформи, които Международният валутен фонд (МВФ) иска, предаде Ройтерс.

В съвместно изявление министрите от Г-7 заявиха, че са "обединени в ангажимента си за силна финансова подкрепа за Украйна". По думите им преходът към ново правителство в бившата съветска република предлага уникална възможност да се приложат спешно необходимите пазарноориентирани реформи.

Според Г-7 МВФ, който ще изпрати екип в Киев тази седмица, трябва да е на челно място в усилията за подкрепа за Украйна както със съвети какви мерки да вземе, така и с финансиране, за да й се помогне да премине през най-належащите икономически предизвикателства.

Министрите заявиха, че "подкрепата на МВФ ще е изключително важна за отключване на допълнителна помощ от Световната банка, други международни финансови институции, ЕС и двустранни източници".

Те изразяват ангажимент да мобилизират и "бърза техническа помощ в подкрепа на Украйна, за да посрещне макроикономическите, регулаторни и антикорупционни предизвикателства пред себе си".

/БТА/


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
85 Изветно ли ти е какъв е делът на украинските полкове в съсътава на Руската армия Освободителка
85
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Г-7 били готови , но няма да помогнат или с 150 или 650 милиона евро , където за нищо няма да им е нужно , Украйна е в колапс и на новите власти им е добре , че недоволството сега се е насочило към Русия , после когато недоволството се насочи към тях , когато трябва да оправят положението си в собствената си страна , тогава ще им е напечено
84
1
 
7
 
! Отговори
Погромите в Киев преди 10 години
се управляваха от УСА амбасадата. Най-яркото потвърждене е, че когато бандитите завзеха Министерството на правосъдието, министъра се обади за помощ не къде да е, а в американското посолство. След 2 часа сградата бе освободена
83
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
84 Така е но за самия Путин
82
0
 
14
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 10 години
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК !СЛАВА НА РУСКАТА АРМИЯ ОСВОБОДИТЕЛКА !!!Умом Россию не понять,Аршином общим не измерить:У ней особенная стать -В Россию можно только верить.
81
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цунг-цванг!Американци и еврогейци нямат полезен ход.Путин ги размаза!
80
1
 
17
 
! Отговори
Путин преди 10 години
Кат Русия няма вторатъй могъща на света;тя е нашата подпора,тя е нашта висота!
79
1
 
19
 
! Отговори
СЛАВА НА РУСИЯ преди 10 години
Благодарим ти за това, че можем да празнуваме този ден свободни! Почитаме и тачим хилядите войници оставили костите си тук за нашата свобода. БЛАГОДАРИМ НА РУСКИЯ БРАТСКИ НАМ НАВЕКИ НАРОД!
78
0
 
7
 
! Отговори
До 78 преди 10 години
Ако въобще има изритан от този клуб,на него точно му е през онази работа.
77
1
 
15
 
! Отговори
zzz преди 10 години
До с.Винаги е имало недоволни и Русия също не е цвете за мирисане , но такова чудо като Америка с нейните вечни претенции и алчност е ............. НЕ ! Крим вече е Руски - ФАКТ ! А за останалата част от страната ще се види на изборите !
76
1
 
13
 
! Отговори
Русофил преди 10 години
Путин го премести в другия крачол.
75
1
 
13
 
! Отговори
БГ преди 10 години
Кат РУСИЯ няма втора,тъй могъща на света-тя е нашата опора...
74
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Г-8 вече е Г-7! Кой ли е изритан от клуба?
73
1
 
6
 
! Отговори
за 1 пробит $ преди 10 години
са готови да продат страната си. Нас ни дадоха в робство и за по-малко
72
1
 
12
 
! Отговори
#$% преди 10 години
И цялата работа, защото отказаха на запада да унищожат и малкото индистрия, която им е останала... отказаха да разпродадат страната на мултинационалните лешояди и станаха заплаха за мира...
71
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Честит Трети Март и слава на Руската армия-освободителка!
70
0
 
6
 
! Отговори
Да не се окаже преди 10 години
че са разговаряли с НЕОТОРИЗИРАНИ СУБЕКТИ, и парите им да отидат на вятъра.
69
1
 
8
 
! Отговори
Ройтерс преди 10 години
Финансовите министри от Групата на седемте богати страни обещаха помощ на Украйна, стига новото НЕЗАКОННО "правителство" в Киев ДА СЕ СЪГЛАСИ да извърши икономическите реформи, които Международният валутен фонд (МВФ) иска
68
0
 
6
 
! Отговори
Г-7 преди 10 години
Първо гащите, парите после
67
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Черната *** от белия дом наистина успя да накара Путин да падне...от смях.