Украйна е увеличила вноса на руски газ

Киев се опитва да внася колкото е възможно повече на по-ниските цени
Обновена: 3 мар 2014 21:22 | 3 мар 2014 21:01,
63
Украйна е увеличила вноса на руски газ
Снимка: архив, Reuters

Украйна е увеличила вноса на руски газ през последните няколко дни, заяви днес говорител на украинската компания за транзит на синьото гориво на фона на предупрежденията, че руският държавен концерн Газпром може да отмени намалението на цените, предаде Ройтерс.

Опасенията за доставките на газ нараснаха, след като на 1 март Съветът на Федерацията даде съгласие на руския президент да използва въоръжени сили на територията на Украйна за нормализиране на обстановката в тази страна.

Анализатори, цитирани от Ройтерс посочват, че Киев се опитва да внася колкото е възможно повече газ на по-ниските цени.

"Ние удвоихме вноса на газ от Русия. Внесли сме 45 милиона кубични метра газ на 1 март в сравнение с 20 милиона на 1 март 2013 година", каза Максим Белявски, говорител на Укртрансгаз, цитиран от Ройтерс.

Подаването на петрол по системата на Транснефт към Украйна става в планов режим, информира днес вицепрезидентът на Транснефт Михаил Барков, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Барков отбеляза, че в момента няма никакви проблеми с  транспортирането на петрол през Украйна.

Германското правителство съобщи днес, че страната е "добре подготвена за евентуални проблеми при снабдяването с руски газ и руски петрол" на фона на действията на Русия в Украйна, които  най-силно безпокоят международната общност, предаде Франс прес.

"Запасите от газ са добре попълнени", подчерта говорителка на германското икономическо министерство. "Ние сме добре подготвени за евентуални проблеми с доставките. В момента няма нищо, което да сочи за такива проблеми, допълни говорителката, уточнявайки, че това важи и за газа, и за петрола.

От Русия идват 35 процента от природния газ и 35 от петрола, потребявани от Германия, каза още говорителката на икономическото министерство. От няколко години Германия се опитва да намали енергийната си зависимост от Русия, но процесът е бавен, отбелязва АФП, цитирана от БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още по темата: Украйнаруски газ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
4
 
! Отговори
фалшификация! преди 10 години
До азА ние не знаем дали той е заповядал това или е сценарий на опозицията и те са убивали всъщност. Втората световна война започна на 1.09.1939 г след като немци преоблечени в полски военни униформи щурмуваха немска раиостанция в Данциг и избиха немския персонал, тоест своите. Обаче тоя сценарий на германците се разкрива едва когато Германия губи войната, едва в 1945 г когато са заловени немските секретни документи. Кой сега да залови американските на ЦРУ?
33
10
 
1
 
! Отговори
аз преди 10 години
До Четете повечеНе може да е законен един президент, който е заповядал убийства на хора - над 80 човека са убити за да запази той властта си! Не го оправдава това, че го е направил под влияние на Путин!
32
1
 
10
 
! Отговори
anoi преди 10 години
"абе не ставайте смешни! Не са руснаците единствените с газ и нефт! "Ми хубаво като не са, айде да видим как за един месец ще си сменим доставчиците...
31
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
абе не ставайте смешни! Не са руснаците единствените с газ и нефт! Горко има на Руснаците ако ги изолират, че както не са кадър нищо да произвеждат ще фалират да 1 година! Ще сравнявате немци с руснаци, от руснаците нищо не става, а немците през 1945 г. са тръгнали от 0-та!!! Що някой не си зададе въпроса за причината хората да имигрират на запад, а не към Русия? Щото сте кухи другари! Айде сега слагайте минусите, щото мразите като някой ви каже истината
30
8
 
2
 
! Отговори
За много светнатия преди 10 години
Когато един държавен глава напусне държавата си и не изпълнява задълженията си автоматично или поне не незаконно става аут от власт и поста които заема.
29
4
 
13
 
! Отговори
Четете повече преди 10 години
ГНУ, ти сибил много непросветен. В Крим, съгласно договора от 1997 год. могат да бъдат разположени до 25 хиляди Руски военослужащи. Сега има 16 хиляди. Що се отнася за Кърджали или за Благоевград - има ли някакви предварителни договорености с Турция или Македония - няма. Така че светни си малко мозъка и тогава драскай врели некипели. Янукович - лош ли добър си е законния президент на Украйна. Договореностите от 21.02.2014 год. са той да е президент. Но на 22.02. бе направен преврат.
28
2
 
22
 
! Отговори
я преди 10 години
Скоро ше внася американски шистов газ в бутилки от кока кола.
27
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Германския индекс се срина днес със цели 333,19 пукта , заради кризата в Крим !!! Германия без руски газ не може , за ужас на *** в тоя форум !"Аве защо тук се изказват хора за неща от които не разбират?? Не само Германския ами и всички пазари по света се сринаха понеже има шанс за сериозна война и това би повлияло на световната търговия и печалби за големита международни компаний. Инвеститорите по целия свят прехвърлят парите си в кеш или злато за да имат сигурност..
26
4
 
34
 
! Отговори
do 51 преди 10 години
Пич не съм сигурен за какво говориш но ако е за подкрепата на Руснаците ми кажи чесно без тях европа щеше ли да я има... (ако не се извинявам)
25
10
 
34
 
! Отговори
48789445 преди 10 години
Руснаците не са имперялисти като американците, ако искаха цяла европа можеха да сложат на колене, просто не им се занимава с глупости...
24
23
 
6
 
! Отговори
supernova® преди 10 години
Не спирам да се питам какво дават за пиене в тоя чат от една седмица насам, ама явно е силно, щото още не сте отрезнели! Какво ви топли кой щял да мръзне, кой да седи гладен и кой не знам какво още???Не стига че тотално сте изперкали от злоба, ами и сте се самонарекли "българи", "българки", "болгари" и нам к'ви още "патриотични" изцепки... Има само едно хубаво нещо в целия цирк, и това е че вашето гъзоблизаческо поведение още дълго ще ми напомня защо си изкарах семейството извън родината!
23
1
 
7
 
! Отговори
хъм преди 10 години
лошото е че логиката ни е да не се стига до там.Ние ще пострадаме най много
22
9
 
31
 
! Отговори
болгар преди 10 години
До АнонименБез Руският газ европа ще замръзне за седмица! Сега ни трябва една яка зима
21
1
 
15
 
! Отговори
До 45 преди 10 години
Сигурно за теб 35% за Германия са Малко.....
20
9
 
36
 
! Отговори
LEO DI CAPRIO преди 10 години
DOW JONES -минус 190 пункта FTSE минус 101 пункта ! Абе къде са ония смешници дето се кълняха вчера че запада ще смачкал 'джуджето" и рублата ? мууаахахахах
19
3
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не мога да разбера как тази международна общност не се замисли как живеят българските пенсионер с по стотина евро или помощ за дете която няма 18 евро. ЕС налага кокошките да са щастливи, прасетата да са не знам, но за хората на никой не му пука.
18
1
 
3
 
! Отговори
до32 преди 10 години
Да вярно е че нее лесно но всичко е политика а там печелят силните политици с дебели пртфейли и банкви сметки.А едно тръсе ще буде обвързано с дългосрочни договори и условия само че малко хора имат паритеееееееееее и тм има едн канцлер с много пари от който зависят много хора в Европа и извън нея макар че повечето не изкат да си го признаят
17
5
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Германския индекс се срина днес със цели 333,19 пукта , заради кризата в Крим !!! Германия без руски газ не може , за ужас на *** в тоя форум !
16
2
 
35
 
! Отговори
**** преди 10 години
Русия като врътне крана и ние българите ще се узъбим пак,но добре,че времето се затопля и идва лято,и дано до идващата зима работите се пооправят.А колкото за газа кой от къде може да взема,то това не е толкова лесно,нали първо трябва да се направят трасета с тръбопроводи,а това изисква много време и средства,а ЕС не разполага със свободни средства за това.
15
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Боко може да ги открехне на номера с втечнения газ на кубчета от Азербайджан! Колко му е да пусне един тръболяк до Майдана!