Украйна върви по пътя, по който някога вървеше Югославия

Русия да защити руснаците, зове Кустурица
3 мар 2014 17:57,
158
Украйна върви по пътя, по който някога вървеше Югославия
Снимка: Reuters

Известният сръбски кинорежисьор Емир Кустурица смята, че  Русия трябва да защити руснаците, живеещи в Украйна, и да спаси страната от катастрофа, предаде ИТАР-ТАСС.

"За съжаление, Украйна сега върви по същия път, по който някога вървеше Югославия. Смятам, че Русия трябва да защити руснаците, които живеят в Украйна", заяви Кустурица за ИТАР-ТАСС в руския град Самара, където е на турне с рок групата си "No smoking orchestra".

Групата планира да замине на турне и в Украйна в подкрепа на рускоезичното население и "другите ни братя", каза Кустурица.

Една от песните, които ще бъдат изпълнени на концерта тази вечер, ще бъде посветена на живеещите в Украйна руснаци, съобщи още той, цитиран от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още по темата: УкрайнаЕмир Кустурица
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
0
 
3
 
! Отговори
Агниешка преди 10 години
До ПолякБългария от 7 години е в Евросъюза и "тези горе" както се изразяваш продължават да ни крадат. Дори крадат още повече откакто сме в ЕС. Вие поляците тормозите ли немците в Полша за да се страхувате евентуално? Предполагам не? Забранявате ли им да говорят немски? А сравнението с България и турците пане е крайно неуместно. Турците (само 5-10% са) имат партия,депутати,министри и в момента са съуправляваща партия в България. Има ли го това в Украйна при 50 % руснаци?
115
0
 
14
 
! Отговори
Алекс преди 10 години
Като гледам, каква дезинформация върви по всички западни медии, се възхищавам на хората, които имат собствен поглед и собствено мнение, различно от това, което се насажда от Америка.В момента Русия е единственния стабилизиращ фактор в Украина, а Путин провежда единствената възможна, правилна политика!
114
28
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
тоа па *** ми бегай при джуджето да му полижеш топките
113
28
 
5
 
! Отговори
алилиии преди 10 години
кусцурцицаа, ти си едно минало и изпърдяна песен, нема да видиш и 1(една) рубла от ***.
112
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Няма никакви бежанци от Украйна, това са циркове, които се разиграват. Довчера се хвалеха как набили "бандеровците" и ги изгонили и вдигнаха руски знамена по кметствата. Всичко е пропаганда.
111
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Или е много *** или са му платили да говори глупости. Между Украйна и Югославия няма НИЩО ОБЩО.
110
7
 
9
 
! Отговори
Неблагодарник преди 10 години
9.11 доларът се срина, но така икономиката на евреите спечели десетина години до следващия полуразпад. Украинците са типични ренегати, въпреки че там е авиокосмическата индустрия-бюрата Антонов. Аналог за нас би била Източна Румелия. 4 века руско господство не са шега. Украинците бяха най-добрите помагачи на Хитлер. Усташите също. Сега лапат газ и нашите проблеми с газта бяха благодарение на тях. Когато замирише на кръв МП се оттегля(Бойко), а не се стреля по народа(и той отговаря).Гр.Херсон-СС.
109
18
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Как да изведе 8 милиона човека?!?1 Голи и боси да си ги вземе. Я се събудете! Та това е Русия,световна сила, не е някоя измръзнала България, как си въобразиха въобще,че ще си остави хората.... Да станат за резил - взели си 8 милиона бежанци, защото на майдана 300 галоша биели и стреляли.
108
21
 
16
 
! Отговори
българче свободно преди 10 години
Да ги защити,но да ги изведе от Украйна.Този трик го прилагат на всякъде.Дори у нас 300000руснаци са закупили имоти у нас. За дупедавци като нашенци, това е идеалният вариант за другарите.След като умишлено се гонят способните, ясно ми е кой ще се засели у нас до 15-20 години. Да ви е честито!
107
5
 
33
 
! Отговори
до 128 преди 10 години
***, те тия в Киев, които хванаха кокала не искат избори , ако не си разбрал. Раздадоха провинциите на олигарски, взеха да стягат комисии за приватизации... да не мислиш, че е за ден до пладне? Сега само въвеждат военно положение и няма избори.
106
5
 
23
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 10 години
"Цената на акциите на руската борса се срина с 10 процента малко след началото на търговията тази сутрин, ..."Абе пич не ти ли писна да спамиш едно и също навсякъде? Пък и кажи на редактора да ти оправи спама - не са акциите, а индекса :). Индексите и на Швейцария са паднали днес с близо 5%.Значи ли, че и Швейцария и Русия ще фалират тези дни?
105
15
 
5
 
! Отговори
Мисиз Русия преди 10 години
Е, говорете си каквото си искате. Така или иначе българките - вашите жени, сестри и майки са грозни, черни, малки и с криви носове и без пластична операция не стават за гледане.
104
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Перестройка майка,Перестройка...
103
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цената на акциите на руската борса се срина с 10 процента малко след началото на търговията тази сутрин, съобщи ИТАР-ТАСС. Въпреки решението на Централната банка да вдигне основния лихвен процент от 5,5 на 7 процента, пазарът загуби 1,8 трилиона рубли при сумарна капитализация на компаниите в петък от 18,4 трилиона. Рублата падна до исторически ниското равнище от 36,89 за щатски долар.
102
9
 
11
 
! Отговори
Ботев преди 10 години
Алкохола не прощава..
101
7
 
21
 
! Отговори
До 119 и останалите преди 10 години
Вие в момента подкрепяте Русия срещу Украйна, а не срещу обявените от вас други държави и съюзи. Вие също така подкрепяте една власт, която произведе десетки човешки жертви, само и само да не отиде на избори. Какво страшно има в предсрочните избори? По-скъпи ли са от осемдесет човешки живота? По-скъпи ли са от една ВОЙНА? Изборите по-страшни ли са от една война? Вие, ако сте ми наистина сънародници, срам ме е от вас.
100
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ре 123 ГлупакПитай патило!И добре си си подбрал името :)
99
21
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
бях в Русия, и руснаците ги е страх от другаря Путин и повечето не го искат ,обаче не го казват гласно
98
22
 
22
 
! Отговори
ТВ преди 10 години
Костурица, само едно ще ти кажа, просто отиди да живееш в Русия.
97
25
 
20
 
! Отговори
Глупак преди 10 години
Костурица не за първи път говори глупости. ***...