САЩ дават $1 млрд. енергийна помощ на Украйна?

Белият дом е готов да наложи санкции на Русия
Обновена: 4 мар 2014 15:59 | 4 мар 2014 15:46,
242
САЩ дават $1 млрд. енергийна помощ на Украйна?
Снимка: Reuters

Държавният секретар на САЩ Джон Кери пристигна днес на посещение в украинската столица Киев в израз на подкрепа за новите прозападни власти в страната, предадоха световните агенции.

На фона на неколкочасовата визита, която има силно символно значение, Съединените щати ще предоставят на Украйна 1 милиарда долара енергийна помощ в рамките на международен кредит, заявиха източници от делегацията на Кери, пожелали да запазят анонимност.

САЩ освен това ще изпратят експерти, които да помогнат на украинското министерство на финансите и централна банка да се справят с пазарния натиск, както и наблюдатели на предстоящите на 25 май президентски избори, съобщава БТА.

Съединените щати ще работят с международните партньори, за да гарантират, че Украйна ще разполага с достатъчно средства, за да възстанови своята стабилност и да се върне към икономически растеж, допълни Белият дом, цитиран от Ройтерс. 

Високопоставен представител на американското правителство даде да се разбере, че САЩ са готови да наложат санкции на Русия, "най-вероятно съвсем скоро", предаде още британската агенция.

Санкциите са "въпрос на дни, а не на седмици", подчерта той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
200
3
 
0
 
! Отговори
1212 преди 10 години
yes ,kraiat na rusia e tuk nai setne ste bade zali4ena ot liceto za zemiata
199
1
 
8
 
! Отговори
Иван преди 10 години
Каква ли е причината Америка която едвам се спасява с разни похвати да избегне фалита и която е задлъжняла със стотици билиони долара да дава "отпуска" помощ и то на Украина! Наистина ли смятат ,че сме толкова глупави или те,че са толкова хитри за да не проумеем какъв пореден цирк разиграва Америка в опитите си да се приближи още повече до границите на Русия?!
198
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нашите услужливи медии си трайкат, но Германия е сериозно раздразнена от "партньорското " подслушване на щатите. Толкова че администрацията им си смени софтуера а комуникациите им си правят вече оптични линии с другите страни.Скоро чичо Сам ще остане съвсем сам .
197
1
 
13
 
! Отговори
Cz преди 10 години
Скоро ще дойде денят в който всички европейци и американци ще се хванат за гушите да видим тогава Русия ли пак ще е виновна те украинците сега се пъчат но като започнат да си плащат дълговете ще разберат кой е ЧИЧКО САМ каква им е сегашната помощ.
196
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До сирилИ правилно. Щом си гражданин на една държава, ти си само мениджър на нейна собственост. Ако не е тази държава ти няма да я имаш тази собственост. Наскоро служител в Централни хали, поради устния ми протест, че е обезобразен интериорът на емблематичната софийска сграда като балконите са превърнати в подобие на складове, ми отговори, че това е решение на собственика и никой не може да му каже, какво да прави! Да, ама не сградата е на територията на Столична община и щом гражданите на София са недоволни той трябва да се подчини. Друг е въпросът, как е станал собственик?!
195
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да, САЩ дават, ама заем... Т.е взимат лихва за печатане на хартия
194
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До сирилТова, което казваш за Путин само предизвиква уважение към него. Държавата затова съществува, за да регулира обществените процеси. Иначе алчният звер ЧОВЕК иска да прекара всичко през собствения си .ъз. Човекът и майка си убива, за да излапа и нейния залък. Така че ... прочети Кейнс, Гелбрайт, вижда се, че имаш акъл и можеш да осмисляш нещата, не си като милионите *** у нас, които зяпат тъпо и попиват гнусните лъжи на продажните за оглозган кокал медии и социолози и политолози
193
1
 
15
 
! Отговори
болгар преди 10 години
До АнонименНие нямаме незвисими медиии! Нашите медии са платени и БТВ И БНТ ТВ7 и всички други с изкючение на телевизия Алфа . Несъм атакист но виждам че само тази медия отразява от всички гледни точки новоните. Всики останали са дупедавци и газолизци на Евро-прасетата
192
2
 
3
 
! Отговори
сирил преди 10 години
За него олигарсите на са собственици, а мениджъри на активи, които са държавна собственост. За да бъдат ефективни, те трябва да са убедени, че са собственици, но за да може режимът да оцелее, те трябва да не забравят, че са само мениджъри на тези активи.
191
10
 
0
 
! Отговори
сирил преди 10 години
Путин не пожела да се заеме с реформи и развитие. Отношението му към пазара доведе до това, че днес Русия е пълна със зависими от държавата компании, чийто собственици се научиха да бъдат лоялни, но не и да бъдат конкурентноспособни на световно равнище. А като оперативен работник той показа гениалната си способност да подкопава институциите, без да уважава тяхната автономия.[14.12.2013 г. 08:54:13] Kiril Vitanov: За Путин доверието се основава на възможността за упражняване на влияние. Той не може да се довери на хора, които държат парите си в брой, а семействата си в чужбина. За него оли
190
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
По всички световни форуми се възхищават на Путин.Дори в САЩ го признават.Само нашите *** медии стават за смях с глупостите си.Само че кой им вярва.
189
1
 
1
 
! Отговори
Българи преди 10 години
в тия земи на север от черно море има много Българи и сега са много ядосани . а имат и ядрени ракети
188
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 168Изтрябвало му е на Путин да придърпва Украйна. Добре че Русия се отърва от другите републики, дето и смучеха бюджета и в същото време джавкаха срещу нея. Откакто и се махнаха от главата, Русия може да се грижи за себе си. А освободилите се, като пълчиша скакалци нахлуват в Русия за залък хляб, нелегално минават границите, душат се по 40-50 души в мазета и порутляци, за да могат да заработят някоя рубла, че родата им в независимите им родини *** от немотия, болести и средновековен терор.
187
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бойкот на продажните БТВ и НОВА!
186
20
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
199 Целият свят се обедини срещу агресията на Путин , той се пробва и не успя , днес дава на заден , не само с войските , още в началото бяха казали че маневрите са до 3 март а в Крим си седят между другото , но в интервюто когато проговори днес дде назад
185
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Путин-личността на нашето време!
184
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
194 като каза нищо ново под слънцето да върнем с още 1000 години назад , нали Цар Соломон го е казал пръв. Прав си винаги ще има една или няколко сили които ще бъдат първенци на планетата . Винаги ще има и завистници , но какво от това . Римляните са казали на времето и нещо друго например : Нека ни мразят по важното е да се страхуват от нас
183
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Като четеш и гледаш нашите новини ,оставаш с впечатление ,че едва ли не целият свят е против Русия. Това е целта нали ?!Това че в Чехия, Унгария и в световната преса хората пишат и протестират против явното изнудване на американските боклучари, у нас не намира достойно място.Добре че има социални мрежи
182
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тия откъде ли ги взимат тия милиарди, та ги раздават така щедро ?! А на нас само гранясала ГМО царевица за пуканки. Сигурно и украинците толкова ще видят кинтите. То обещаването не е като даването.
181
1
 
11
 
! Отговори
Българи преди 10 години
цял свят вас гледа спряхте Византия сега е ред на Америка дигайте се и да ги съсипваме .